Μουντιάλ - Solanas 1 - 0

Μουντιάλ - Solanas 1 - 0 Facebook Twitter
0

Από νωρίς η Έλενα Χριστοδουλίδου, υπεύθυνη του τομέα κινηματογραφίας του Κυπριακού Υπουργείου Πολιτισμού, απορούσε γιατί οι συμπατριώτες της δεν συγκινήθηκαν από ένα ντοκιμαντέρ του Fernando Solanas για την οικονομική κρίση στην Αργεντινή και προτίμησαν το Μουντιάλ.

Μουντιάλ - Solanas 1 - 0 Facebook Twitter

Όταν όμως ξεκίνησε το περιβόητο ματς Ελλάδας - Κόστα Ρίκα, η πρώτη που έτρεξε να πιάσει...στασίδι ήταν η Χριστοδουλίδου μαζί με τον διευθυντή του Θεάτρου Ένα, αλλά και σύσσωμο το επιτελείο του Φεστιβάλ Εικόνες και Όψεις Εναλλακτικού Κινηματογράφου της Λευκωσίας.

Κι έτσι, ούτε τον Solanas είδαμε, ούτε και τις υπόλοιπες έξι μικρού μήκους ταινίες του Αυστριακού Gustav Deutsch. Εννοείται πως η χθεσινή Κυριακή ήταν νεκρή μέρα για τη Λευκωσία, εφόσον οι Κύπριοι περίμεναν πως και πως το ματς και από νωρίς το απόγευμα είχαν αδειάσει τους δρόμους. Μόνο παρέες - παρέες συναντούσες να παρακολουθούν ποδόσφαιρο από γιγαντο-οθόνες στα καφέ της πόλης, αλλά και σε γειτονιές - η τελευταία εικόνα μού θύμισε Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, τότε που κάποιος προνομιούχος διέθετε έγχρωμη TV και άνοιγε το σπίτι του για να πάρουν κι οι γείτονες λίγη απ' την αίγλη του ή έστω να φχαριστηθούν ένα ματς ή ένα σήριαλ.

Εγώ, πάντως, μόλις έπεσε το πρώτο ημίχρονο, πήρα τον Ευαγόρα, τον Κύπριο γατούλη, και πήγαμε για σεφταλιές στο παραπλεύρως εστιατόριο. Σήμερα, προτελευταία μέρα του φεστιβάλ, η προβολή της ταινίας Daisies της Vera Chytilova αναμένεται να συγκεντρώσει το σινεφίλ κοινό!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ