Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις αλλαγές

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις αλλαγές Facebook Twitter
0

Να βομβαρδιστεί η Αθήνα
Τολμηρή πρόταση Ισπανού αρχιτέκτονα στον Έλληνα πρωθυπουργό

Στην Ελλάδα βρέθηκε -μετά από πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου- ο διεθνούς φήμης Ισπανός αρχιτέκτονας Τζοζέπ Αντόν Αθεμπίγιο, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπλαση της Βαρκελώνης. Ο κ. Αθεμπίγιο παρουσίασε στον Γιώργο Παπανδρέου το σχέδιό του για την Αθήνα, το οποίο προβλέπει τον βομβαρδισμό όλης της πόλης -εκτός από την Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους- και τον σχεδιασμό της από την αρχή. Μάλιστα, ο κ. Αθεμπίγιο πρότεινε να βομβαρδιστεί η Αθήνα μαζί με τους κατοίκους της και να μεταφερθούν εδώ μερικά εκατομμύρια Καταλανοί, ώστε να γίνει η πρωτεύουσα φτυστή με τη Βαρκελώνη, να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για ταυρομάχους. Ο Γιώργος Παπανδρέου ενθουσιάστηκε με το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα, αλλά το βρήκε αρκετά χρονοβόρο και του ζήτησε να του παρουσιάσει κάτι πιο... ετοιμοπαράδοτο. Σύμφωνα με τον κ. Αθεμπίγιο, το κύριο πρόβλημα της Αθήνας είναι πως δεν έχει αρκετούς ελεύθερους χώρους, πάρκα και πλατείες - η διαπίστωση του Ισπανού αρχιτέκτονα δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, γιατί κανένας Έλληνας δεν το είχε σκεφτεί ποτέ αυτό. Ο κ. Αθεμπίγιο πρότεινε την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων, αλλά το σχέδιό του απορρίφθηκε γιατί θα γίνει χαμός με τους ιδιοκτήτες και την αντιπαροχή. Τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να γκρεμιστούν όλες οι εκκλησίες της Αθήνας, ώστε να δημιουργηθούν πάρκα, παιδότοποι και πισίνες. Η απόφαση του πρωθυπουργού προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ιεράς Συνόδου και χιλιάδων ιερέων, οι οποίοι ζώστηκαν με εκρηκτικά και απειλούσαν να ανατιναχτούν μαζί με το παγκάρι. Τη λύση έδωσε ο κ. Αθεμπίγιο, ο οποίος πρότεινε να μεταφερθούν οι εκκλησίες στους υπονόμους της Αθήνας και η λατρεία του Θεού να γίνεται σε κατακόμβες. Με αυτό τον τρόπο, οι υπόνομοι της Αθήνας θα πάψουν να βρομάνε σκατίλα και θα μοσχοβολούν λιβάνι, ενώ ο ήχος από τις υπόγειες καμπάνες δεν θα ξεκουφαίνει πια τους πολίτες και θα τρέψει σε φυγή τους ποντικούς και τις κατσαρίδες. Η μεταφορά των εκκλησιών στους υπονόμους θα αποτελέσει μια εξαιρετική τουριστική ατραξιόν, αφού χιλιάδες τουρίστες θα περιδιαβαίνουν με κατάνυξη και ιερό δέος τους δαιδαλώδεις υπονόμους της Αθήνας, αναζητώντας μέσα στους βόθρους γραφικά εκκλησάκια που θα ευωδιάζουν μύρο. Παράλληλα, οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε υπονόμους και να νιώσουν σαν τους κυνηγημένους χριστιανούς, οι οποίοι κατέφευγαν με ευλάβεια στις κατακόμβες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και να γλιτώσουν από τα λιοντάρια.

Εγχείρηση αλλαγής φύλλου σκέπτονται πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Αν γίνουν γυναίκες, ελπίζουν να υπουργοποιηθούν

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει δημιουργήσει η παρουσία εννιά γυναικών στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Τα διεθνή μέσα σχολίασαν θετικά το γεγονός και στάθηκαν ιδιαίτερα στο ότι καμία από τις γυναίκες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μουστάκι. Η παρουσία πολλών γυναικών στο σοσιαλιστικό κόμμα αποδίδεται από τους ξένους δημοσιογράφους στην απήχηση που έχει -ακόμα και σήμερα- στις Ελληνίδες η ερμηνεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία Η κόρη μου η σοσιαλίστρια. Βέβαια, οι σοσιαλίστριες του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πατέρα βιομήχανο -αν και πολύ θα το ήθελαν- και αυτό τις απομακρύνει κάπως από το μανιφέστο του Μαρξ και του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Η υπουργοποίηση πολλών γυναικών θορύβησε αρκετά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σκέφτονται να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου, για να έχουν ελπίδες να καταλάβουν έναν υπουργικό θώκο στον πρώτο ανασχηματισμό. Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να γίνεται υπουργός η Τίνα Μπιρμπίλη και όχι ο ίδιος, γιατί η Μπιρμπίλη μπορεί να μείνει έγκυος σε μερικούς μήνες και έτσι να μείνει πίσω η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να φέρει τον πολίτη στην πρώτη γραμμή. Ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως όλες οι γυναίκες που περιλαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο φορούν ζώνη αγνότητας -για να μη γίνει κάνα ατύχημα και γκαστρωθούν- και πως τα κλειδιά τα έχει ο ίδιος. Εξαιρούνται, βέβαια, όσες υπουργίνες έχουν περάσει κλιμακτήριο, άρα μπορούν να κουτουπώνονται ελεύθερα. Η βάση του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα, επειδή δεν δόθηκε κάποιο υπουργείο στην Εύα Καϊλή. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού καθησύχασαν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε στον πάγκο την κυρία Καϊλή, για να την αξιοποιήσει στον πρώτο ανασχηματισμό - μόλις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέσουν, θα της δώσει πέντε υπουργεία, ώστε να τη βλέπουμε όλη μέρα στην τηλεόραση και να σαρώσει πάλι το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

Ξυπόλυτες κυκλοφορούν όλες οι νέες υπουργίνες.
Θέλουν να μοιάσουν στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

Ισχυρή είναι η επίδραση της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη στις εννιά γυναίκες που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και οι εννιά κυρίες ακολουθούν τη συνήθεια της Μελίνας να είναι ξυπόλυτη μέσα στο υπουργικό γραφείο, επειδή έχουν την εντύπωση πως αυτό ήταν που έκανε τη Μελίνα ξεχωριστή. Όλες οι υπουργίνες κυκλοφορούν ξυπόλυτες σε όλους τους χώρους των υπουργείων, ενώ δυο από αυτές περπατούν ξυπόλυτες και στο δρόμο. Η ξυπολυταρία των κυριών του υπουργικού συμβουλίου έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα υπουργεία, οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με αποσμητικά χώρου και αφήνουν όλα τα παράθυρα ανοιχτά σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την ποδαρίλα.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ