WEEKEND

Ο καπιταλισμός με ανάβει!

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter
3

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter

Ο καπιταλισμός με ανάβει! Facebook Twitter

Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1975. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας της Σχολής του Greenwich (BΑ Honours & Diploma in Architecture) με μεταπτυχιακές σπουδές στον Αστικό Σχεδιασμό. Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. από το 2000. Έχει εργαστεί σε σειρά μελετητικών γραφείων και τεχνικών εταιρειών με συμμετοχή τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην επίβλεψη κατασκευής ιδιωτικών έργων. Το ακαδημαϊκό έτος 2001-02 παρακολούθησε το εργαστήριο σκηνογραφίας του Γ. Ζιάκα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Μεταξύ άλλων έχει κάνει σκηνικά για παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, το Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, το 'Θέατρο Τέχνης' και το Θέατρo 'Θησείον', έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Έχει βραβευθεί από το περιοδικό Αθηνόραμα για τα σκηνικά στην παράσταση 'Έξι πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα' (Εθνικό Θέατρο 2003). Έχει λάβει (μαζί με τον Δημήτρη Μαυρίκιο και τη Μαρία Βαρδάκα) από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών, το Βραβείο 'Κουν' Δραματουργίας Νεοελληνικού Έργου για το 'Τερατώδες Αριστούργημα' (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2009).

Τον τελευταίο χρόνο κατασκευάζει γλυπτά με μικτή τεχνική που αντλούν στοιχεία από την αρχιτεκτονική και σκηνογραφική του εμπειρία. Τον Ιούνιο του 2011 έλαβε μέρος στην έκθεση The Cheaper Show, στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2012 συμμετείχε στο 'Πεδίο Δράση Κόδρα' στην Θεσσαλονίκη. 

*H πρώτη του ατομική έκθεση εγκαινιάστηκε στις 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου 2013, στην γκαλερί 'Μεταμόρφωσις' της Θεσσαλονίκης παράλληλα με την δουλειά του εικαστικού Γιώργου Τσόλη.

http://dimitris-polychroniadis.com

Αρχείο
3

WEEKEND

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Αισθητικά υψηλού γούστου γλυπτά!!!Αλλά και σχόλιο για τη ζωή μας την υπονομευμένη!!Το καλύτερο σχόλιο στον καπιταλισμό,στον καπιταλισμό που μας κατακρεουργεί!!Μπράβο σου!!!Μακάρι να βλέπαμε την έκθεση και στην Αθήνα!
Εξαιρετική δουλειά! Πέρα από την εικαστική δυναμική των έργων, είναι δυνατοί και οι συνειρμοί στους οποίους οδηγεί μια "κρυφή δραματουργία", όπως η φρουτιέρα-σκηνικό που πρέπει να ξεστηθεί, πικρός συμβολισμός αλλοτινής απατηλής αφθονίας...Πολύ δυνατό και το τελευταίο έργο με την απειλή ενός καπιταλισμού που πολτοποιεί αφού πρώτα διεγείρει τις ορμές (μάλλον είναι η άλλη όψη του έργου της πρώτης φωτογραφίας).Έξοχες και οι φωτογραφίες των έργων! ΕΥΓΕ!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ