Ο καπιταλισμός με ανάβει!

 

Ο καπιταλισμός με ανάβει!

 

Ο καπιταλισμός με ανάβει!

 

Ο καπιταλισμός με ανάβει!

 

Ο καπιταλισμός με ανάβει!

 

Ο καπιταλισμός με ανάβει!

 

Ο καπιταλισμός με ανάβει!

 

 

Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1975. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας της Σχολής του Greenwich (BΑ Honours & Diploma in Architecture) με μεταπτυχιακές σπουδές στον Αστικό Σχεδιασμό. Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. από το 2000. Έχει εργαστεί σε σειρά μελετητικών γραφείων και τεχνικών εταιρειών με συμμετοχή τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην επίβλεψη κατασκευής ιδιωτικών έργων. Το ακαδημαϊκό έτος 2001-02 παρακολούθησε το εργαστήριο σκηνογραφίας του Γ. Ζιάκα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

 

Μεταξύ άλλων έχει κάνει σκηνικά για παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, το Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, το 'Θέατρο Τέχνης' και το Θέατρo 'Θησείον', έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Έχει βραβευθεί από το περιοδικό Αθηνόραμα για τα σκηνικά στην παράσταση 'Έξι πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα' (Εθνικό Θέατρο 2003). Έχει λάβει (μαζί με τον Δημήτρη Μαυρίκιο και τη Μαρία Βαρδάκα) από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών, το Βραβείο 'Κουν' Δραματουργίας Νεοελληνικού Έργου για το 'Τερατώδες Αριστούργημα' (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2009).

 

Τον τελευταίο χρόνο κατασκευάζει γλυπτά με μικτή τεχνική που αντλούν στοιχεία από την αρχιτεκτονική και σκηνογραφική του εμπειρία. Τον Ιούνιο του 2011 έλαβε μέρος στην έκθεση The Cheaper Show, στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2012 συμμετείχε στο 'Πεδίο Δράση Κόδρα' στην Θεσσαλονίκη. 

 

*H πρώτη του ατομική έκθεση εγκαινιάστηκε στις 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου 2013, στην γκαλερί 'Μεταμόρφωσις' της Θεσσαλονίκης παράλληλα με την δουλειά του εικαστικού Γιώργου Τσόλη.

 

http://dimitris-polychroniadis.com