«Αι» Αθήναι

«Αι» Αθήναι Facebook Twitter
0

Αρβανιτοχώρι στιςαρχές του 19ου αιώνα, η Αθήνα ταύτισε τημοίρα της με τις απίθανες περιπέτειεςτου νεοφανούς κρατιδίου. Όλες τιςπολιτικές στραβοτιμονιές η πρωτεύουσατις πλήρωσε σε ποινές υπερπληθυσμού.Πού να το φανταζόταν η Αττική ότι θακατέληγε τελικά να γίνει σωτήρια λέμβοςγια όλους τους ναυαγούς της επικράτειας;Ήδη εχθροξενεί τσάτρα πάτρα το μισόπληθυσμό της χώρας και τα νέα σχέδιατου ΥΠΕΧΩΔΕ απλώνουν χαλί για άλλα τρίαεκατομμύρια. Η επόμενη 15ετία θα δει μιαγιγαντούπολη οκτώ εκατομμυρίων νααπλώνει τα πλοκάμια της προς την ανατολικήΑττική, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο.Οι «σοφοί» ασφυξιογόνοι σχεδιασμοί τουυπουργείου προβλέπουν επεκτάσεις τηςΑττικής Οδού, Τεχνούπολη στην Πάρνηθα,παραγωγικές δραστηριότητες στα Μεσόγεια,επιχειρηματικό κέντρο στον Ελαιώνα. ΗΝέα Αττική διεκδικεί επάξια τον τίτλοτης τερατούπολης και δικαιούται πλέοντον πληθυντικό (Αι Αθήναι...). Και μόνοτο πρόβλημα της ύδρευσης αρκεί για ναφέρει σε απελπισία τους ιθύνοντες. Ανεξαιρέσουμε τα βουνά που αμύνονταιακόμη, το μόνο ελεύθερο πεδίο που απομένειείναι η θάλασσα.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ