Κλονισμένοι γαλαζοαίματοι σε αναζήτηση ψυχικής γαλήνης

Κλονισμένοι γαλαζοαίματοι σε αναζήτηση ψυχικής γαλήνης Facebook Twitter
Τα κέρινα ομοιώματα του Χάρι και της Μέγκαν απομακρύνθηκαν από την βασιλική πτέρυγα του μουσείου Μαντάμ Τισό μετά την αποστασιοποίση τους από τον βρετανικό θρόνο.
0

Αν συμφωνούν σε κάτι όλοι οι insiders και οι επαγγελματίες αναλυτές της βρετανικής μοναρχίας αλλά και οι φίλοι του (πρώην;) πριγκηπικού ζεύγους που επέλεξε την μεγάλη απόδραση, είναι ότι το σίριαλ που διαδραματίζεται εδώ και καιρό δεν έχει να κάνει με τα καπρίτσια μιας διψασμένης για εξουσία Βαλκυρίας, αλλά κυρίως με έναν νεαρό ανώριμο άντρα που αναζητούσε την έξοδο πολύ πριν εμφανιστεί η Μέγκαν Μαρκλ στη ζωή του.

Αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον, είναι ότι οι Γουίνδσορ πάντα μέσα τους κατηγορούσαν, εν μέρει τουλάχιστον, τον εαυτό τους για τον θάνατο της Νταϊάνα και με οδηγό αυτό το συναίσθημα κανάκεψαν υπέρ του δέοντος ίσως τον ευάλωτο μικρό πρίγκηπα που μεγαλώνοντας έγινε ένας πολύπλοκος ενήλικας – εξωτερικά αξιαγάπητος και χαριτωμένος, αλλά μέσα του ταλαιπωρημένος και πληγωμένος από τον πόνο που βίωσε.

Όπως είχε εκμυστηρευτεί κατά καιρούς ο ίδιος ο Χάρι σε φίλους του, ο ενδεχόμενος γάμος του με μια Βρετανίδα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η λύση στα προβλήματά του, επειδή δεν θα ήθελε η μέλλουσα σύζυγός του να είναι υποταγμένη σε παγιωμένες θεσμικές συμβάσεις. Όταν λοιπόν γνώρισε την Μαρκλ, δεν δίστασε καν να το προχωρήσει, χωρίς δισταγμό και χωρίς να το σκεφτεί υπερβολικά αν αυτή είναι τελικά η «πιο κατάλληλη».

Το καινούριο κορίτσι του από την Αμερική προερχόταν από έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Ηθοποιός και από δυσλειτουργική, διαλυμένη οικογένεια, η Μέγκαν αφομοίωσε τα μαθήματα ζωής του στον βωμό ενός άλλου «βασιλικού» θεσμού: του Χόλιγουντ. Ο Χάρι υπέκυψε αμέσως στην έλξη αυτής της δυναμικής και όμορφης γυναίκας και της πρότεινε γάμο παρότι δεν είχαν προλάβει να γνωριστούν στην πραγματικότητα.

Όταν ο αδελφός του, ο πρίγκηπας Γουίλιαμ, επιχείρησε διακριτικά να τον νουθετήσει και να τον προστατέψει από βιαστικές ενδεχομένως αποφάσεις, ο Χάρι αντέδρασε βίαια. Το αποτέλεσμα ήταν να πληροφορηθεί ότι ο μικρός αδελφός του σύντομα θα παντρευόταν, δύ ώρες μόλις πριν από την επίσημη αναγγελία των αρραβώνων. Με την Μέγκαν είχε συναντηθεί μόνο μια φορά πριν.

Κλονισμένοι γαλαζοαίματοι σε αναζήτηση ψυχικής γαλήνης Facebook Twitter
Όταν ο αδελφός του, ο πρίγκηπας Γουίλιαμ, επιχείρησε διακριτικά να τον νουθετήσει και να τον προστατέψει από βιαστικές ενδεχομένως αποφάσεις, ο Χάρι αντέδρασε βίαια.

Ώσπου έφτασε η μέρα της γαμήλιας τελετής, στην οποία παρευρέθηκαν πολλές διασημότητες αλλά μόνο ένα μέλος της οικογένειας της νύφης – η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ. Πόσο παράξενο αλήθεια φάνηκε αυτό... Στο δείπνο που ακολούθησε, οι αντιπρόσωποι του Χόλιγουντ και του θεάματος, ήταν περισσότεροι από τους παλιούς φίλους. Όπως εμπιστευτικά δήλωσε αργότερα μια εκπρόσωπος της βρετανικής αριστοκρατίας, όταν συστήθηκε μετά την τελετή στην Όπρα Γουίνφρεϊ, την ρώτησε από πού γνώριζε την νύφη. Η απάντηση της Όπρα ήταν η εξής: «Μα δεν την γνωρίζω καθόλου»...

Έχει υπάρξει η Μέγκαν θύμα σεξισμού, ρατσισμού και μισογυνισμού; Σίγουρα. Υπάρχουν όμως κι άλλοι σύνθετοι παράγοντες που επέτειναν τις δυσκολίες προσαρμογής της στη νέα ζωή της. Ας μην ξεχνάμε ότι, όπως κι ο Χένρι, προέρχεται από βαθύτατα προβληματικό και τραυματικό οικογενειακό περιβάλλον, ακόμα πιο τοξικό ίσως απ' όσο έχει παρουσιαστεί στα σχετικά δημοσιεύματα.

Σημαντικός φυσικά, στο «βασιλικό χάος» που έχει επικρατήσει, είναι και ο διαβρωτικός ρόλος του «λαϊκού» βρετανικού τύπου, τον οποίον ο Χάρι μισούσε πάντα θανάσιμα, εκδηλώνοντας συχνά την έντονη δυσανεξία του στη δυσλειτουργική σχέση της οικογένειάς του με τους δημοσιογράφους. Όπως πρόσφατα αποκάλυψε στενός φίλος του, τον είχε ακούσει να λέει χαρακτηριστικά: «Μας σφάζουν διαρκώς, είναι απίστευτα αδιάκριτοι και εχθρικοί, αλλά μετά τους προσκαλούμε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ σα να πρόκειται για παλιούς, αγαπημένους φίλους».

Το ζεύγος βρίσκεται πλέον υπό την πίεση να αναλάβει – όπως δήλωσε άλλωστε – την πλήρη ευθύνη για το μέλλον του. Το έντονο και αδιάκριτο συχνά ενδιαφέρον του κοινού και του τύπου θα συνεχιστεί, παραμένει όμως αμφίβολο το κατά πόσον μια ζωή ανάμεσα σε celebrities στο πλαίσιο μιας μη οικείας κουλτούρας, θα προσφέρει στον Χάρι την ηρεμία που τόσο φαίνεται να επιθυμεί...

Με στοιχεία από το άρθρο της Vassi Chamberlain, "The Makings of a Royal Mess" που δημοσιεύτηκε στο Airmail.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM