Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks Facebook Twitter
Το DUO συνεργάζεται με τον γνωστό καλλιτέχνη CacaoRocks, ο οποίος με ενθουσιασμό δημιούργησε για το Athens Pride ένα installation στο stage του DUO, στο περίπτερο του Συντάγματος.
0

Το DUO στο φετινό Athens Pride γίνεται «αγγελιοφόρος» και μεταδίδει μηνύματα σε όλη την Ελλάδα, σε όσους θα ήθελαν να βρίσκονται εκείνη την ημέρα εκεί και να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους, αλλά μπορεί να μην καταφέρουν να έρθουν σε μία τόσο σημαντική μέρα γι' αυτούς, ή να μην μπορούν λόγω των περιορισμών της κλειστής κοινωνίας στην οποία ζουν. 

Στο περίπτερο της πλατείας Συντάγματος το stage του DUO θα γίνει ο «ναός/σπίτι» των αγγελιοφόρων ως «Duo Messengers» με τα χρώματα του Pride και πρωταγωνιστή τα φτερά που συμβολίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης! Για τον λόγο αυτό το DUO συνεργάζεται με τον γνωστό καλλιτέχνη CacaoRocks, ο οποίος με ενθουσιασμό δημιούργησε για την ημέρα αυτή ένα installation στο stage του DUO, στο περίπτερο του Συντάγματος.

Το έργο του CacaoRocks απεικονίζει τα φτερά του «περήφανου» θεού Ερμή, βασισμένο στα χρώματα της rainbow flag. Εκεί ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τη δημιουργία του CacaoRocks, να στείλει το δικό του μήνυμα με hashtag #DUOmessengers στα Social Media και να μεταφέρει ως άλλος αγγελιοφόρος περήφανα μηνύματα τυπωμένα σε μαύρα πλακάτ.

  

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks Facebook Twitter

Ο CacaoRocks είναι από τις πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις εικαστικού, που ξεκίνησε από πολύ μικρός τη δράση του στο δρόμο, κάνοντας το πρώτο tag στον Πειραιά όταν τελείωνε το δημοτικό. Λίγο αργότερα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό γκράφιτι που διοργανώθηκε από την Greenpeace. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το 2003 αφοσιώθηκε σε αυτή τη μορφή δημόσιας τέχνης και δημιούργησε πολυάριθμα γκράφιτι με σπρέι.

Για μια τριετία (2004-2007) έκανε μόνο γλυπτά, κάποια από τα οποία πούλησε σε φίλους, κάποια άλλα τα χάρισε και τα πιο πολλά τα άφησε στον δρόμο. Το 2009 το ελληνικό περιοδικό FREE τον ανέφερε ως το νέο αστέρι της ελληνικής τέχνης.

Το 2013 η αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post έκανε αφιέρωμα στις δράσεις του περιλαμβάνοντας πολλά έργα του στον δρόμο και τη δράση του με μάσκες και ταμπέλες με συνθήματα μέσα σε αστικά λεωφορεία αλλά και μπροστά από σημεία του κέντρου που είχε πριν ζωγραφίσει.

Το 2014 έκανε μαζί με τον This Is Opium την συνεργατική έκθεση ZADIG, εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Βολτέρου, ένα «ταξιδιωτικό» μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον 12ο αιώνα. Όλες οι εικόνες που περιγράφονται στο βιβλίο είναι γεννήματα της φαντασίας του Βολτέρου. Όπως και ο Βολτέρος δεν είχε επισκεφθεί τα μέρη για τα οποία έγραφε, αλλά μάθαινε γι' αυτά μέσα από ιστορίες και μύθους της εποχής, έτσι και οι δύο καλλιτέχνες απεικόνισαν την ιστορία του Ζαντίγκ με εργαλεία τη φαντασία τους, τις προσωπικές τους τεχνικές, και τις εμπειρίες τους από έναν κόσμο τον οποίο ο Βολτέρος δεν θα είχε ποτέ φανταστεί.

Τον Ιούνιο του 2015 έκανε μια εικαστική δράση-performance ανεβαίνοντας σε μια βάρκα φτιαγμένη από μπουκάλια και φελιζόλ στο σιντριβάνι της πλατείας Κοτζιά. Ήταν μια εικόνα που μεταδόθηκε σε πολλά κανάλια της Ευρώπης.

Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Μπουζιάνη, Ίδρυμα Ωνάση / Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), την Αγγλία, την Ιταλία, την Αμερική κ.λπ. και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα street art festivals. Έχει δώσει συνεντεύξεις παρουσιάζοντας το έργο του σε μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (LiFO, Έθνος, Huffington Post, Reuters, New York Times, BBC Channel, στους γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς France 3, RT και σε γερμανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όπως οι Das Erste, 3SAT).

To 2016 έκανε τις πρώτες του ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Δύο Χωριά της Μυκόνου και στην Borgia-Art της Ζυρίχης. Την ίδια χρονιά τα έργα του διακόσμησαν την ιστοσελίδα WeTrasnfer και έκανε διαλέξεις στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα. 

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks Facebook Twitter

Πρόσφατα φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic Traveller, το όποιο τον ανέφερε ως Graffiti Guru.

Το 2017 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Biennale νέων δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου MΕDITERRANEA 18, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας.

Τον Δεκέμβριο του 2018 γέμισε με αγγέλους τους δρόμους της Αθήνας. Το πρότζεκτ του Άγγελοι στην Πόλη ήταν τεράστια ζωγραφισμένα φτερά σε εννέα κεντρικά σημεία, έτσι ώστε αν θέλουν οι περαστικοί να ποζάρουν μπροστά τους για μια γιορτινή φωτογραφία. Εμπνεύστηκε την ιδέα από την ταινία του Βιμ Βέντερς «Τα Φτερά του Έρωτα», ότι «ο κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει άγγελος».

«Ο Τσαρούχης έβαζε φτερά στα μοντέλα του, ήταν φτερά που του είχε δώσει ο Σπαθάρης, αλλιώς δεν θα είχε το θάρρος να τα βάλει στη ζωγραφική του» λέει. «Τα δικά μου φτερά ξεκίνησα να τα φτιάχνω μετά από παρότρυνση της Φρόσως Λύτρα, της σκηνοθέτιδας. Είχαν κάνει μια παράσταση με κανονικούς ηθοποιούς και είχαν ένα ζευγάρι φτερά για τον Ερμή. Τα φτερά τα χρησιμοποίησαν πολύ και στην αναγεννησιακή ζωγραφική. Τώρα το έργο μου είναι διαδραστικό. Ζωγραφίζω φτερά και το έργο συμπληρώνει ο θεατής ποζάροντας μπροστά τους. Γίνεται έρωτας, Ερμής ή άγγελος, ό,τι θέλει ο καθένας...».

Ανακάλυψε τη νέα συσκευασία DUO 2in1 με προφυλακτικό και λιπαντικό ΜΑΖΙ! 

Urban Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ