Εντάξει, το παραδέχομαι. Εφοδιάστηκα τελικά και με τα βιβλία-τούβλα. Ήθελα να τα διαβάσω στο τέλος της σειράς (σε κανένα δυο χρόνια από τώρα δηλαδή), γιατί το βιβλίο ξεπερνάει πάντα την μεταφορά του και δεν ήθελα τίποτα να μου χαλάσει το όνειρο. Γιατί άπαξ και σου αρέσουν οι δράκοι και οι μάγισσες, είσαι και λίγο ροκ εκ φύσεως (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό), ε τότε το GOT γίνεται GOD, oh my God...

 

Δεν θα κάνω spoiler για τους αργοπορημένους. Είναι θέμα σεβασμού προς τους λοιπούς GOT-ικούς. Απλά να τους πω, ότι αρκετά το άργησαν και να συντονιστούν αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema (που έχουν και τη νέα λειτουργία εγγραφής για να μη χάνεις λεπτομέρεια) γιατί τα site έχουν πάρει ήδη φωτιά. Μερικά, έχουν προβεί σε mega-spoilers αλλά τι να κάνεις; Είναι και ο ενθουσιασμός του εφήβου, για όσους είναι ή απλά αισθάνονται.

 

Το τρίτο επεισόδιο που τιτλοφορείται «Ορκοπατητής» (Oathbreaker) θα κινηθεί γύρω από: την Νταινέρυς που συναντάει το μέλλον της. Τον Μπραν που συναντάει το παρελθόν. Τον Τόμμεν που αντιμετωπίζει τον Υψηλό Σπουργίτη. Την Άρυα που εκπαιδεύεται ώστε να γίνει ο Κανένας. Τον Βάρυς που βρίσκει μια απάντηση. Τον Ράμσεϋ που λαμβάνει ένα δώρο, και όπως λέει και η σύνοψη, κανένας δεν πρέπει να δίνει δώρα στον Ράμσεϋ. Ποτέ...

 

Για να πάρουμε όμως μια ιδέα από το trailer του 3ου επεισοδίου:

 

 

Spoiler Alert! Παρακάτω...

 

Και επειδή, το ανυπόμονο χαρακτηρίζει όλους τους ενθουσιώδεις, ας διαβάσουμε τι λέγεται για το 4ο επεισόδιο, από το ελληνικό Community του Game Of Thrones:

«Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του HBO Asia, ο τίτλος του 4ου επεισοδίου είναι το «Βιβλίο του Ξένου.» Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το HBO USA.

 

Η φράση δεν υπάρχει στα βιβλία. Ο Ξένος είναι μια από τις μορφές του Θεού στην Πίστη των Επτά. Σχετίζεται με τον θάνατο και θεωρείται ψυχοπομπός, για αυτό τον λόγο είναι λιγότερο αγαπητός από τους πιστούς.

 

Η Πίστη των Επτά έχει μεγάλη σημασία για τα γεγονότα του 6ου κύκλου, καθώς η Μάργκαιρυ και ο Λόρας Ταϊρέλ παραμένουν φυλακισμένοι ενώ αναμένεται να γίνει η δίκη της Σέρσεϊ Λάννιστερ. Βέβαια αναφορές στον Ξένο υπάρχουν και πέρα από το Γουέστερος, οπότε ο τίτλος μπορεί να έχει πολλαπλές σημασίες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη του, ο Nikolaj Coster-Waldau μίλησε για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Τζέιμυ, ιδιαίτερα με την επιρροή του Υψηλού Σπουργίτη στην κοινωνία.

 

Επίσης ο Isaac Hempstead Wright δήλωσε πως ο Μπραν έχει εκπαιδευτεί με τον Μπλαντρέηβεν και θα παρακολουθήσει πολύ σημαντικά γεγονότα που αφορούν το παρελθόν, παρόν και μέλλον. Σαν ντετέκτιβ, θα κληθεί να ενώσει τα κομμάτια και θα ανακαλύψει το πόσο σημαντικός θα είναι για τον Μεγάλο Πόλεμο. Οι δυνάμεις του Μπραν θα επηρεάσουν το μέλλον.»

Πώς σας φάνηκαν όλα αυτά; Εγώ σίγουρα δεν πρόκειται να χάσω επεισόδιο και πάλι καλά που με τη νέα λειτουργία εγγραφής τα βλέπεις και μία φυσιολογική ώρα, ένεκα και την εργασίας που μας θέλει ντούρους το πρωί...

 

Για αυτό μένουμε συντονισμένοι στα κανάλια της Novacinema, όπου μπορούμε ταυτόχρονα με την Αμερική, με ελληνικούς υπότιτλους, να χαρούμε την αγαπημένη μας σειρά. Και για όλους όσοι δεν το έχουν με το βρυκολάκιασμα, όπως προείπα, υπάρχει πάντα η νέα λειτουργία εγγραφής για να γράφεις τη σειρά και να τη βλέπεις όποτε θέλεις και όσες φορές θέλεις.

 

Αυτήν την Κυριακή, το 3ο επεισόδιο, ανεβάζει και άλλο τα αίματα, που από αυτά έχουμε δει πολλά στο GOT...