Μία από τις ανησυχίες που έχουμε όλοι μας όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία του smartphone μας είναι ότι κάποιος το έχει χακάρει και επομένως ότι είναι πρακτικά άχρηστο. Όμως, για να αποφύγουμε αυτόν τον προβληματισμό, μπορούμε να εντοπίσουμε ορισμένα σημάδια, τα οποία ουσιαστικά μας υποδεικνύουν ότι κάποιος άλλος έχει παρέμβει στο smartphone μας, χωρίς φυσικά την άδειά μας. 

 

Η κλοπή των δεδομένων μας

 

Μέσω της εφαρμογής MobiWall, ο χρήστης μπορεί, μέσα από την επιλογή κατάλληλων φίλτρων, να αποφύγει τη μεταφορά εμπιστευτικών του δεδομένων, τα οποία ενδέχεται να αξιοποιηθούν μετέπειτα για εμπορικούς σκοπούς. 

 

Η γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας 

 

Σε περίπτωση που η αποφόρτιση της μπαταρίας γίνεται αρκετά γρήγορα ή όταν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην πλοήγηση, τότε αυτό θεωρείται σημαντικό «χτύπημα» στην ασφάλεια του κινητού. Ωστόσο, με τη χρήση της παραπάνω εφαρμογής, ο χρήστης αφενός προστατεύεται από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και κακόβουλο λογισμικό και αφετέρου βελτιώνονται τα επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας και η ταχύτητα πλοήγησης. 

 

Τα ταξίδια

 

Μπορεί να φαίνεται κάπως παράλογο, αλλά είναι γεγονός ότι πολλοί χρήστες που έχουν κάνει ταξίδια σε άλλες ηπείρους έχουν εκ των υστέρων διαπιστώσει ότι οι λογαριασμοί κινητής που καλούνται να πληρώσουν είναι αρκετά υψηλοί. Αυτό συμβαίνει, φυσικά, επειδή έχουν ξεχάσει - ή κυρίως αμελήσει - να απενεργοποιήσουν το roaming στο smartphone τους ή και να ενεργοποιήσουν τις επιλογές σχετικά με την «κίνηση» των δεδομένων τους. 

 

Οι «ανεπιθύμητες» συνδρομές 

 

Το MobiWall δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρεις περιεχόμενο από κακόβουλες ιστοσελίδες, οι οποίες συνηθίζουν να ενεργοποιούν «ανεπιθύμητες» συνδρομές και υπηρεσίες, με σκοπό ασφαλώς την εξαπάτηση του χρήστη. 

 

Το αργό Ίντερνετ 

 

Οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ και γενικότερα οι διάφορες λειτουργίες των εφαρμογών συχνά επιβραδύνονται από την πληθώρα των διαφημίσεων που υπάρχουν τόσο στο Ίντερνετ όσο και στις εγκατεστημένες εφαρμογές. Ωστόσο, μέσω του MobiWall, οι χρήστες μπορούν να τις μπλοκάρουν και να βελτιώσουν την ταχύτητα πλοήγησής τους. 

 

Με πληροφορίες από Corriere della Sera