Swipe: Η μηχανική κίνηση που καθόρισε το dating των μιλένιαλς

0

Στις περισσότερες εφαρμογές για dating, όπως είναι το Tinder, το swipe αποτελεί μια απαραίτητη κίνηση για την επιλογή ή την απόρριψη του εκάστοτε προσώπου που εμφανίζεται στην οθόνη. Κι όλη αυτή η διαδικασία ξεκίνησε το 2012, όταν δηλαδή κυκλοφόρησε το Tinder, το οποίο δεν μας εισήγαγε απλώς στον κόσμο του online dating, αλλά κυρίως μας έμαθε την έννοια του "swipe", που αργότερα εφαρμόστηκε και σε πολλές ακόμη πλατφόρμες. 

Πριν όμως από την εμφάνιση του swipe, τα άτομα που έκαναν online dating συνήθιζαν να δημιουργούν σε μια ιστοσελίδα το προσωπικό τους προφίλ, πράξη ωστόσο που απαιτούσε αρκετό χρόνο. Επομένως, η εμφάνιση του swipe, πριν από επτά χρόνια, αποτέλεσε μια πραγματική καινοτομία για το dating, καθώς σταδιακά θεωρήθηκε ως μια κίνηση-προϋπόθεση για την «ένταξη» των χρηστών στη συγκεκριμένη διαδικτυακή κουλτούρα. 

Ωστόσο, όπως είναι λογικό, το swipe δεν ήταν εξ αρχής ένα χαρακτηριστικό του Tinder. Στην αρχή, η εφαρμογή ζητούσε από τους online εραστές να συνδέσουν το προφίλ τους με το Facebook για να έχουν πρόσβαση και παράλληλα να προσθέσουν και κάποιες προσωπικές τους πληροφορίες, όπως η ηλικία και το σχολείο τους.

Με την πάροδο των χρόνων, βέβαια, αποφάσισε ότι το GPS που διαθέτουν τα κινητά ήταν μια πιο αποτελεσματική λύση για το κατάλληλο ματσάρισμα. Όμως, αρκετοί ήταν και αυτοί που είχαν εκφραστεί αρνητικά κατά της έννοιας του swipe, θεωρώντας την ως την απόλυτη πηγή του κακού και την αιτία που μας έκανε «εθισμένους» στο διαδικτυακό σεξ. 

Παρ'όλα αυτά, δεδομένου ότι βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας δεκαετίας, οι dating εφαρμογές πιστεύουν ότι το swipe δεν είναι πλέον η μοναδική λύση για το ταίριασμα δύο ανθρώπων και γι'αυτό το λόγο έχουν μπει στη διαδικασία δημιουργίας νέων εργαλείων για καλύτερες online εμπειρίες. 

Μία από αυτές τις καινοτομίες είναι και το Swipe Night, ένα χαρακτηριστικό που λάνσαρε το Tinder και σχετίζεται με βίντεο περιεχόμενο. Με βάση αυτό το feature, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν swipe σε ανθρώπους που έχουν πάρει παρόμοιες «διαδικτυακές αποφάσεις» με τους ίδιους όσον αφορά πάντοτε μια διαδικτυακή εμπειρία. 

Πάντως, παρά τις όποιες αλλαγές ετοιμάζουν τα γνωστά dating apps, το μόνο σίγουρο είναι ότι την τελευταία δεκαετία, αρχής γενομένης από το Tinder, πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έκαναν ατελείωτα swipes δεξιά και αριστερά στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν online είτε τον έρωτα της ζωής τους είτε απλώς για να αποκτήσουν μια ακόμη σεξουαλική εμπειρία. 

Με πληροφορίες από The Verge 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM