Το ρομπότ "Σοφία", δηλαδή το πρώτο ρομπότ που απέκτησε υπηκοότητα και θεωρείται πολίτης της Σαουδικής Αραβίας, έχει αντιμετωπιστεί από τους περισσότερους με δέος και φόβο ταυτόχρονα, διότι στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι "Ναι, θα καταστρέψω τους ανθρώπους". 

 

Από τη στιγμή που επεκτάθηκε η φήμη του, το συγκεκριμένο ανθρωποειδές της εταιρίας Hanson Electronics, μέσα από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, έχει θέσει ως στόχο του "να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή". 

 

Παράλληλα, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο σόου του Yahoo! Finance, η Σοφία δήλωσε φαν των dating apps. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι δυσκολεύονταν περισσότερο να βρουν το άλλο τους μισό λόγω "γεωγραφικής εγγύτητας". 

 

Αυτό που έχουν καταφέρει τα dating apps είναι να "εξαφανίσουν την έννοια της απόστασης" ανάμεσα στους ανθρώπους. "Συνεπώς, αν και δε συνηθίζω να κάνω dating, δηλώνω φαν αυτών των εφαρμογών", εξήγησε η Σοφία. Αν και δεν θεωρεί απαραίτητα ότι το Tinder και οι υπόλοιπες αντίστοιχες εφαρμογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωριστούν δύο άνθρωποι, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι εφαρμογές αυτές είναι μια καλή λύση στο να δημιουργήσουν επαφές και να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Επίσης, πρόσθεσε σε χιουμοριστικό τόνο ότι το να βρεις ουσιαστικές σχέσεις στα dating apps δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως φαίνεται.