Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Σολομός σοτέ με πουρέ από φακές beluga, σαλάτα παντζάρι και σάλτσα beurre blanc με πορτοκάλι.
0

Άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν από έναν μήνα ως μέλος της εταιρείας ελληνικών ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., ενταγμένο στο δίκτυο της Accor, φιλοδοξώντας να προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία όχι μόνο σε όσους θα το επιλέξουν για τη διαμονή τους αλλά και για όλους εκείνους που θα το επισκεφτούν για να απολαύσουν ένα γεύμα στο εστιατόριό του, να κάνουν ένα διάλειμμα στο καφέ ή να περάσουν μερικές χαλαρές ώρες στο roof garden με την πισίνα και τη συγκλονιστική θέα.


Το κτίριο όπου στεγάζεται είναι ένα από το πιο ιστορικά και χαρακτηριστικά της Αθήνας. Μπορεί όλοι να το θυμούνται ως τα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, στα τέλη της δεκαετίας του '50, ήταν το θρυλικό King's Palace, με το διάσημο καμπαρέ και τους ακόμα πιο διάσημους θαμώνες. Σήμερα εξακολουθεί να διατηρεί την κομψότητά του, ενώ η αρχιτεκτονική ομάδα MTArchitects, που ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του, ανέδειξε μαγικά κάθε του λεπτομέρεια.

Αν σκεφτεί κάποιος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εστίαση το τελευταίο, μεγάλο διάστημα, θα καταλάβει πως η άφιξη του MFlavours στο πιο κομβικό σημείο της πόλης είναι μια όμορφη ανάσα ζωής, ελπίδας και ομορφιάς που χρειαζόμαστε όλοι. 


Γι' αυτό, ακόμα κι αν έχεις αποφασίσει να επισκεφτείς μόνο το εστιατόριο MFlavours που βρίσκεται στον 9ο όροφο, δεν γίνεται να μην κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα και από τους άλλους χώρους του ξενοδοχείου, ανακαλύπτοντας μοναδικά έργα τέχνης αλλά και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες που έχει προσθέσει η MKV Design στη διακόσμησή του.

Το ξενοδοχείο, σε συμφωνία με το πνεύμα όλων των MGallery Hotel Collection, είναι σαν μια γκαλερί ή σαν ένα μουσείο τέχνης που εξελίσσεται σε όλους τους χώρους του, από τις σουίτες και τα δωμάτια μέχρι την αίθουσα του Galerie Café και τους κοινόχρηστους χώρους, όπου μπορεί κανείς να βρει έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης και πολλοί άλλοι.

Φυσικά, το πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό έργο που μπορεί κάποιος να θαυμάσει είναι το εμβληματικό «Mappemonde» του γλύπτη Γεωργίου Λάππα, του οποίου η εγκατάστασή ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους ως το αίθριο του ξενοδοχείου. Όλη η συλλογή των έργων τέχνης ανήκει στην οικογένεια Λασκαρίδη και η τοποθέτησή της στα διάφορα σημεία του ξενοδοχείου είναι αριστουργηματική.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Το ξενοδοχείο, σε συμφωνία με το πνεύμα όλων των MGallery Hotel Collection, είναι σαν μια γκαλερί ή σαν ένα μουσείο τέχνης που εξελίσσεται σε όλους τους χώρους του.


Φυσικά, εμείς επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο για να απολαύσουμε τις προτάσεις του σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, επικεφαλής της κουζίνας, με sous-chef τον Δημήτρη Αρσενίδη, που τον έχουμε συναντήσει ξανά στη «Μεγάλη Βρετανία» και έχει μεγάλη εμπειρία στα εστιατόρια πεντάστερων ξενοδοχείων.

Μέσα στο πνεύμα των MGallery Hotel, και υπηρετώντας το fine dining, ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού που δεν φλυαρεί, αφιερωμένο στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Μάλιστα, επιθυμία του είναι να αλλάζει όσο το δυνατόν πιο συχνά τα πιάτα για να εκμεταλλεύεται τις πρώτες ύλες στην εποχή τους και να διατηρεί τη γεύση σε υψηλά επίπεδα.


Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε την πράσινη σαλάτα με μυρωδικά. Στημένη σαν ένα μικρό μποστάνι σε ένα λευκό πιάτο, είχε τέλεια ισορροπία υλικών, με την κινόα και το φαγόπυρο να εξασφαλίζουν σούπερ ενέργεια, ενώ το αβοκάντο, τα flakes λαχανικών και το φιστίκι Αιγίνης συνδράμουν αποτελεσματικά στη φίνα γεύση και το dressing κερασιoύ ολοκληρώνει τέλεια τόσο το γαστρονομικό όσο και το εικαστικό αποτέλεσμα.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με μυρωδικά.


Ακόμα πιο ενδιαφέρον βρήκαμε το vitello tonnato με καρπάτσιο από μοσχάρι γάλακτος, tuna tataki, φινόκιο και τρούφα. Ντελικάτη γεύση που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και με ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί, απολαμβάνοντας τη θέα από το μπαλκόνι.


Συνεχίσαμε με δύο κυρίως πιάτα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Το πρώτο ήταν τα χοιρινά μάγουλα, που συνοδεύονταν από πουρέ ψητού κουνουπιδιού, αντζούγια και κρέμα μαϊντανού, και το δεύτερο ήταν σολομός σοτέ με πουρέ από φακές beluga, σαλάτα παντζάρι και σάλτσα beurre blanc με πορτοκάλι. Και στα δύο πιάτα επικρατούσε η λεπτότητα των γεύσεων και ξεχώριζε η αρμονία των υλικών.


Το γεύμα ολοκληρώθηκε με το Tarte Bali με γκανάς μαύρης σοκολάτας, τραγανή πραλίνα και quenelle από σαντιγί καραμέλας. Αυτό αλλά και όλα τα γλυκά του μενού αποτελούν δημιουργίες του chef-pâtissier της «Μεγάλης Βρετανίας» Arnaud Larher, που μας έχει μάθει στις εθιστικές συνθέσεις του.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Tarte Bali με γκανάς μαύρης σοκολάτας, τραγανή πραλίνα και quenelle από σαντιγί καραμέλας.


Βέβαια, όπως μας ενημέρωσε ο Δημήτρης Μπούτσαλης, το μενού δεν θα αργήσει να αλλάξει, για να ακολουθήσει την εποχή και να αποκτήσει πιο χειμερινό χαρακτήρα. Συζητώντας, μάλιστα, μαζί του καταλάβαμε πως σκοπός του είναι να κάνει τακτικά αλλαγές στα πιάτα για να διατηρεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να μπορεί να δημιουργεί ελεύθερα περισσότερες νέες γεύσεις.


Στα άμεσα σχέδια του σεφ, μάλιστα, είναι η δημιουργία ενός afternoon tea, στοχεύοντας στο γυναικείο κοινό. Το ξενοδοχείο, εξάλλου, έχει πολλές υπηρεσίες αφιερωμένες στο γυναικείο κοινό και δίνει βάση στην ικανοποίηση των επιθυμιών τους. Για παράδειγμα, υπάρχουν πιάτα στο μενού που προτείνονται για γυναίκες και μπορείς να τα απολαύσεις είτε στο εστιατόριο είτε στο café.


Εκτός από afternoon tea, το ξενοδοχείο σύντομα θα σερβίρει και brunch με σκοπό να γίνει το νέο σημείο συνάντησης όσων αφιερώνουν το Σάββατό τους στα ψώνια. Αν σκεφτεί κάποιος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εστίαση το τελευταίο, μεγάλο διάστημα, θα καταλάβει πως η άφιξη του MFlavours στο πιο κομβικό σημείο της πόλης είναι μια όμορφη ανάσα ζωής, ελπίδας και ομορφιάς που χρειαζόμαστε όλοι.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Το roof garden του Athens Capital Hotel - MGallery με την πισίνα και τη συγκλονιστική θέα.
Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Ο σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης, επικεφαλής της κουζίνας έχει μεγάλη εμπειρία στα εστιατόρια πεντάστερων ξενοδοχείων. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, 214 4442000

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ