Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter
0

Κάθε φορά που βρίσκεις μπροστά σου τον τίτλο «member of Kastelorizo group», ξέρεις ότι αυτό που υπάρχει από πίσω είναι ένα πρότζεκτ που συνδυάζει ξεχωριστές γεύσεις, υψηλή αισθητική, ασυμβίβαστη ποιότητα και πολλή φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια.

Όταν αυτός ο τίτλος έρχεται να σφραγίσει μια νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας, τότε δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστείς, πριν ακόμα δεις από κοντά τον νέο χώρο που δημιούργησε ο Όμιλος Καστελόριζο. Όσο για την πρώτη επίσκεψη, αυτή μετατρέπει τον ενθουσιασμό σε θαυμασμό για το άρτι αφιχθέν Omnivore • Mouth habits.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο νέο χώρο του ξενοδοχείου Athens 1890 στο κέντρο της Αθήνας, πίσω ακριβώς από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στεγάζεται το ολοκαίνουριο Omnivore που για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά - κι αυτό ισχύει τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για τις γεύσεις, τις οποίες επιμελείται ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος, που εδώ και χρόνια βρίσκεται πίσω από τις γευστικές προτάσεις του ομίλου. Το Omnivore • Mouth habits παρουσιάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή νέες συνήθειες που αφορούν την αίσθηση της γεύσης, παρασύροντας και τις υπόλοιπες αισθήσεις σε μια παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων μέσα από τη fusion multiethnic προσέγγιση της κουζίνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Ξεκινώντας από το πρωί, το Omnivore παρουσιάζει έναν εξαιρετικό κατάλογο breakfast-brunch, όπου θα βρεις ένα ιδιαίτερο section με smoothies ‒ αποτέλεσμα συνεργασίας με διατροφολόγο από την ομάδα του σεφ ‒ αλλά και πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα με σαφείς κατευθύνσεις προς την υγιεινή διατροφή. Το μπολ με τραχανά, φέτα και κρεμμυδάκι, η κινόα με μαύρα φασόλια, αβοκάντο και achiote chicken αλλά και η crème brûlée ρυζόγαλο με παστέλι και μαστίχα είναι στα must-try. Εξαιρετική πρόταση το πλατό Greek breakfast με ελληνικά αλλαντικά και τυριά, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, φρούτα εποχής, λαλάγγια και χειροποίητα παξιμάδια, που αποτελεί και μια εισαγωγή στην ελληνική γεύση για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Παρόμοια η φιλοσοφία και στις επιλογές για lunch ή dinner, με μοντέρνες και εμπνευσμένες σαλάτες, vegan επιλογές και προτάσεις όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας, τα Mousaka bites με μελιτζάνα, γέμιση μουσακά και ξινόγαλο, τα χειροποίητα ζυμαρικά με ραγού αγριογούρουνο, αλλά και το εξαιρετικό ριζότο με άρωμα «γεμιστά» και μους φέτας. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζει η πανσέτα, που μαγειρεύεται για 24 ώρες, με άρωμα γύρου, αλλά και μια αέρινη μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας και αφρό λεμόνι. Οι επιλογές σε επιδόρπια αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του σεφ, με πρώτο το γλυκό Χωριάτικη, μια namelaka φέτας με γλυκό ντοματάκι, μαρμελάδα ελαιόλαδο, κρεμμύδι λευκής σοκολάτας και ντάκο από χαρούπι, αλλά και τη μους σοκολάτας 70% με dacquoise φουντούκι και καραμέλα, ένα «χώμα» από μαρέγκα με αστεροειδή γλυκάνισο και βρώσιμα βότσαλα.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο Omnivore όλα είναι μελετημένα για να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή όπως ακριβώς επιθυμείς. Γι' αυτό, ο κατάλογος με τις προτάσεις του fingerfood θα συνοδεύσουν τα κοκτέιλ αλλά και τα παλαιωμένα κρασιά που μπορείς να διαλέξεις από μια εκλεκτή κάρτα με ετικέτες. Εξάλλου, στο πλούσια διαμορφωμένο κελάρι τα αρώματα των λουλουδιών, η υγρασία από το χώμα, τα μπαχάρια, οι ξηροί καρποί και το ξύλο από τα βαρέλια περιμένουν να σου προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία. Η φινέτσα των κοκτέιλ συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα στη μείξη διαφόρων blends και αναδεικνύεται μέσα από το εξαιρετικό bartending, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για ένα συναρπαστικό night out.

Η κλασική κομψότητα και η minimal αισθητική συνδυάζονται αρμονικά στο Omnivore • Mouth habits που σου ξυπνά από την πρώτη στιγμή την αίσθηση της οικειότητας, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα στέκι του κέντρου. Γιατί αυτό το new entry ήρθε για να γίνει ο all-day προορισμός που θα αλλάξει τη διασκέδαση στο κέντρο της Αθήνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

 

Info:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, 210 3221865

Facebook

Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ