Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter
0

Κάθε φορά που βρίσκεις μπροστά σου τον τίτλο «member of Kastelorizo group», ξέρεις ότι αυτό που υπάρχει από πίσω είναι ένα πρότζεκτ που συνδυάζει ξεχωριστές γεύσεις, υψηλή αισθητική, ασυμβίβαστη ποιότητα και πολλή φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια.

Όταν αυτός ο τίτλος έρχεται να σφραγίσει μια νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας, τότε δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστείς, πριν ακόμα δεις από κοντά τον νέο χώρο που δημιούργησε ο Όμιλος Καστελόριζο. Όσο για την πρώτη επίσκεψη, αυτή μετατρέπει τον ενθουσιασμό σε θαυμασμό για το άρτι αφιχθέν Omnivore • Mouth habits.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο νέο χώρο του ξενοδοχείου Athens 1890 στο κέντρο της Αθήνας, πίσω ακριβώς από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στεγάζεται το ολοκαίνουριο Omnivore που για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά - κι αυτό ισχύει τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για τις γεύσεις, τις οποίες επιμελείται ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος, που εδώ και χρόνια βρίσκεται πίσω από τις γευστικές προτάσεις του ομίλου. Το Omnivore • Mouth habits παρουσιάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή νέες συνήθειες που αφορούν την αίσθηση της γεύσης, παρασύροντας και τις υπόλοιπες αισθήσεις σε μια παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων μέσα από τη fusion multiethnic προσέγγιση της κουζίνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Ξεκινώντας από το πρωί, το Omnivore παρουσιάζει έναν εξαιρετικό κατάλογο breakfast-brunch, όπου θα βρεις ένα ιδιαίτερο section με smoothies ‒ αποτέλεσμα συνεργασίας με διατροφολόγο από την ομάδα του σεφ ‒ αλλά και πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα με σαφείς κατευθύνσεις προς την υγιεινή διατροφή. Το μπολ με τραχανά, φέτα και κρεμμυδάκι, η κινόα με μαύρα φασόλια, αβοκάντο και achiote chicken αλλά και η crème brûlée ρυζόγαλο με παστέλι και μαστίχα είναι στα must-try. Εξαιρετική πρόταση το πλατό Greek breakfast με ελληνικά αλλαντικά και τυριά, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, φρούτα εποχής, λαλάγγια και χειροποίητα παξιμάδια, που αποτελεί και μια εισαγωγή στην ελληνική γεύση για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Παρόμοια η φιλοσοφία και στις επιλογές για lunch ή dinner, με μοντέρνες και εμπνευσμένες σαλάτες, vegan επιλογές και προτάσεις όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας, τα Mousaka bites με μελιτζάνα, γέμιση μουσακά και ξινόγαλο, τα χειροποίητα ζυμαρικά με ραγού αγριογούρουνο, αλλά και το εξαιρετικό ριζότο με άρωμα «γεμιστά» και μους φέτας. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζει η πανσέτα, που μαγειρεύεται για 24 ώρες, με άρωμα γύρου, αλλά και μια αέρινη μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας και αφρό λεμόνι. Οι επιλογές σε επιδόρπια αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του σεφ, με πρώτο το γλυκό Χωριάτικη, μια namelaka φέτας με γλυκό ντοματάκι, μαρμελάδα ελαιόλαδο, κρεμμύδι λευκής σοκολάτας και ντάκο από χαρούπι, αλλά και τη μους σοκολάτας 70% με dacquoise φουντούκι και καραμέλα, ένα «χώμα» από μαρέγκα με αστεροειδή γλυκάνισο και βρώσιμα βότσαλα.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο Omnivore όλα είναι μελετημένα για να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή όπως ακριβώς επιθυμείς. Γι' αυτό, ο κατάλογος με τις προτάσεις του fingerfood θα συνοδεύσουν τα κοκτέιλ αλλά και τα παλαιωμένα κρασιά που μπορείς να διαλέξεις από μια εκλεκτή κάρτα με ετικέτες. Εξάλλου, στο πλούσια διαμορφωμένο κελάρι τα αρώματα των λουλουδιών, η υγρασία από το χώμα, τα μπαχάρια, οι ξηροί καρποί και το ξύλο από τα βαρέλια περιμένουν να σου προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία. Η φινέτσα των κοκτέιλ συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα στη μείξη διαφόρων blends και αναδεικνύεται μέσα από το εξαιρετικό bartending, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για ένα συναρπαστικό night out.

Η κλασική κομψότητα και η minimal αισθητική συνδυάζονται αρμονικά στο Omnivore • Mouth habits που σου ξυπνά από την πρώτη στιγμή την αίσθηση της οικειότητας, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα στέκι του κέντρου. Γιατί αυτό το new entry ήρθε για να γίνει ο all-day προορισμός που θα αλλάξει τη διασκέδαση στο κέντρο της Αθήνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

 

Info:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, 210 3221865

Facebook

Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ