24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Eν όψει της εορταστικής εξαντλητικής κρεατοκατάνυξης, μπορείς να απαρνηθείς τις χαρές που σου δίνουν τα παϊδάκια και οι σπαλομπριζόλες και να εντρυφήσεις στις νοστιμιές που βγάζει η θάλασσα. Φωτο: Freddie F./LIFO
1

Αυτή την περίοδο έχεις αρκετούς λόγους να αναζητήσεις μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα ή ένα ουζερί.

Πρώτον, τις μέρες πριν από το Πάσχα, και εν όψει της εορταστικής εξαντλητικής κρεατοκατάνυξης, μπορείς να απαρνηθείς τις χαρές που σου δίνουν τα παϊδάκια και οι σπαλομπριζόλες και να εντρυφήσεις στις νοστιμιές που βγάζει η θάλασσα.


Δεύτερον, η άνοιξη φέρνει το καλοκαίρι και το καλοκαίρι φέρνει εξορμήσεις σε μέρη παρά θίν' αλός. Χρειάζεσαι, λοιπόν, λίγη γευστική προπόνηση σε όσα σε περιμένουν στα νησάκια που θα κάνεις τις διακοπές σου.

Πριν από αυτό όμως, Αθήνα και Πειραιάς έχουν να σου προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να ευφρανθείς με τον παραδοσιακό, θαλασσινό τρόπο.

H άνοιξη φέρνει το καλοκαίρι και το καλοκαίρι φέρνει εξορμήσεις σε μέρη παρά θίν' αλός. Χρειάζεσαι, λοιπόν, λίγη γευστική προπόνηση σε όσα σε περιμένουν στα νησάκια που θα κάνεις τις διακοπές σου.


Στο Καπηλειό του Ζάχου διατηρείται η παραδοσιακή αύρα με τα παλιά βαρέλια και τα τραπέζια καφενείου. Ζεστή, οικεία και συντροφική ατμόσφαιρα.

Η κουζίνα του είναι απλή και ειλικρινής, με πρωταγωνίστριες έξι γυναίκες που μαγειρεύουν νόστιμο σπιτικό φαγητό και το σερβίρουν στα τραπέζια.


Κάτω από τα κρασοβάρελα θα παρελάσουν πιάτα με θαλασσινούς μεζέδες, όπως καλαμαράκι γόνος, σαρδέλες ψητές αλλά και ωραιότατα φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα με κρεμμυδάκι, φάβα και φρεσκοτηγανισμένες χρυσαφιές πατάτες.

Γεύσεις απλές και ξεκάθαρες, πρώτης τάξεως μεζέδες για να συνοδεύσεις το κρασί ή το ούζο σου, να τσουγκρίσεις το ποτήρι και να μοιραστείς μπουκιές χαράς και αγαλλίασης.

Καπηλειό του Ζάχου, Κομοτηνής 37, Καμίνια, 210 4813325

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Καθόλου τυχαίο που τα τραπέζια του Τριαντάφυλλου είναι πάντα γεμάτα φανατικούς θαμώνες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ο Τριαντάφυλλος στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, σε μια στοά στην οδό Λέκκα, επιμένει να σερβίρει φαγητό αληθινό. Καθόλου τυχαίο που τα τραπέζια του είναι πάντα γεμάτα φανατικούς θαμώνες.

Τα πάθος για την καλή πρώτη ύλη χαρακτηρίζει τον ιδιοκτήτη, που χαίρεται τα πιάτα που σερβίρει να μοσχοβολούν φρεσκάδα. Θα τιμήσεις την τραγανή αθερίνα από το τηγάνι που τρώγεται σαν στραγάλι, την ψητή σαρδελίτσα που βγαίνει ωραία ψημένη από τα κάρβουνα και τις ζουμερές, όλο γλύκα, κουτσομούρες.

Τριαντάφυλλος, Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

Η απέριττη ταβέρνα του Ηλία στον Πειραιά διατηρεί εδώ και χρόνια μια σταθερή ποιότητα. Φαγητό χωρίς φιοριτούρες, με φρεσκάδα που μιλάει στην ψυχή. Το πιρούνι καρφώνει τις ζουμερές τηγανητές γαρίδες, υψώνεις το ποτήρι με το ούζο και χαίρεσαι τη ζωή.

Στο τραπέζι παίρνουν θέση καλοφτιαγμένη φάβα με κοκκινοπίπερο, καλαμάρι σχάρας ζουμερό και καραβίδες ψητές να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Ηλίας, λεωφ. Χατζηκυριάκου 104, Πειραιάς, 210 4511261

Κλασική αξία είναι το ψητό χταπόδι που σερβίρει η Στοά στην οδό Θεμιστοκλέους. Μαγαζί με αύρα άλλης εποχής, που σερβίρει μεζέδες απλούς και νόστιμους. Ουζάκι, ψαράκι και καλή παρέα, αυτή είναι η αθάνατη συνταγή.

Λακέρδα χειροποίητη, ζεστά χόρτα εποχής με ελαιόλαδο και μοσχοβολιστό λεμόνι, καλαμαράκια τηγανητά, νοστιμότατος μπακαλιάρος με ελαφριά σκορδαλιά και μύδια αχνιστά.

Ουζερί-καφενές Η στοά, Θεμιστοκλέους 11 (εντός στοάς), 210 3825961

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Μυδοπίλαφο στην Ψιψίνα.

Στη Ψιψίνα σε κερδίζουν οι ψαρομεζέδες, και μάλιστα σε εξαιρετική μορφή, είτε βγαίνουν από τη σχάρα, το τηγάνι, την κατσαρόλα ή τον φούρνο.

Στην όμορφη σάλα της, που παραπέμπει σε σπιτική αστική τραπεζαρία με ξύλινα έπιπλα της δεκαετίας του '50, θα γευτείς χειροποίητα ντολμαδάκια γιαλαντζί, ολόφρεσκες φιλεταρισμένες ψητές σαρδέλες, φρέσκο καλαμάρι περασμένο ελάχιστα από το τηγάνι, και κριθαρότο με γαρίδες.

Ψιψίνα, Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9819072

Με εμπειρία πάνω από 25 χρόνια, ο Θανάσης στις Τζιτζιφιές, διαλέγει ό,τι πιο φρέσκο βγάζει η θάλασσα από τοπικούς ψαράδες.

Σε ένα περιβάλλον φιλικό θα δοκιμάσεις θαλασσινούς μεζέδες μαστόρικα ψημένους, από φρέσκια σαρδέλα ψημένη στα κάρβουνα και ωραίο ζουμερό καλαμάρι ψητό μέχρι χταποδάκι σαλάτα. Θα τιμήσεις τον κλασικό γαλέο με σκορδαλιά, τα αχνιστά μύδια και τις γαρίδες σαγανάκι.

Ο Θανάσης, Πεισιστράτου 4, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα, 210 9429317

Την όμορφη θέα στον Σαρωνικό και στα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά θα χαρείς στο φροντισμένο οικογενειακό ψαρομάγαζο.

Το αγκυροβόλι του Σωτήρη που σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Νόστιμες ψητές σαρδέλες, ταραμοσαλάτα χειροποίητη, τηγανητά καλαμαράκια και σκαθάρια ψητά.

Το αγκυροβόλι του Σωτήρη, Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, 210 4511231

Ολόφρεσκα κυδώνια και γυαλιστερές που μοσχοβολούν θάλασσα, αθερίνα τραγανή, χταποδάκι ψητό, τηγανητή καραβιδόψιχα με σπιτική μαγιονέζα, συγκλονιστικές ουρές πεσκανδρίτσας στη σχάρα και τηγανητό φρέσκο καλαμάρι.

Αυτούς και άλλους καλοφτιαγμένους ψαρομεζέδες θα απολαύσεις στην ταβέρνα Παράμαλο που γνωρίζει καλά από φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Αυθεντική ψαροφαγία.

Παράμαλο, Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Αχινοσαλάτα στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας.

Στην ψαροταβέρνα Ε/Γ Ταξιδεύοντας υπάρχει άποψη και η κουζίνα τιμάει ό,τι πιο φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα. Οι ασημένιες σαρδέλες ψήνονται μαστόρικα στα κάρβουνα και τρώγονται με το χέρι, το ίδιο και το άπαιχτο μαστιχωτό ψητό χταπόδι.

Τσουγκρίζεις τα ποτήρια με το ούζο και τσιμπάς τον καλοφτιαγμένο φιλεταρισμένο γαύρο. Δύσκολο να αντισταθείς στα αριστοτεχνικά τηγανισμένα μπαρμπουνάκια.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας, Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368

Για ψιλό ψαράκι και καλό τηγάνι θα πάτε σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου, στην ψαροταβέρνα του Μόσχου. Ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Κουζίνα σπιτική με φρέσκα, καλοτηγανισμένα, μικρά, ταπεινά ψάρια που βγαίνουν από το τηγάνι της κυρα-Βάγιας.

Τραγανή έρχεται η αθερίνα, ωραιότατη η κουτσομούρα και λαχταριστά τα φρέσκα τηγανητά μπακαλιαράκια. Από δίπλα ταιριάζουν τα σωστά βρασμένα χόρτα.

Μόσχος, λεωφ. Ειρήνης και Ελένης, Ταύρος, 210 3466355

Ο Πεζούλας στις Τζιτζιφιές είναι γνωστό στέκι, του οποίου η ιστορία κρατά από τις αρχές της δεκαετίας του '50. Στον μικρό, απλό χώρο του με αύρα άλλης εποχής θα δοκιμάσεις ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα.

Θα ξεκινήσεις με συγκλονιστική ψαρόσουπα και θα συνεχίσεις για τσιμπολόγημα με ταραμοσαλάτα, φάβα με καπνιστό χέλι, χταποδάκι, υπέροχα μύδια αχνιστά και μπαρμπουνάκια τηγανητά.

Πεζούλας, Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, 210 9422684

Σε έναν νησιώτικο χώρο με παραδοσιακή κατεύθυνση οι Βαρκούλες σερβίρουν ψαρομεζέδες που μοσχοβολούν φρεσκάδα. Για μερακλήδες είναι το καπνιστό σκουμπρί και η πολίτικη λακέρδα.

Θα δοκιμάσεις χταποδοκεφτέ, φρέσκο γαριδάκι τηγανητό και θα τιμήσεις το αχνιστό σαλάχι και τη νόστιμη τηγανητή πεσκανδρίτσα.

Βαρκούλες, Αλάιας 2, Ν. Ιωνία, 210 0358767

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στον αυθεντικό χώρο του Ουζερί του Λάκη σε περιμένει μια πλούσια λίστα από ούζα και τσίπουρα που θα συνοδεύσεις με μια σειρά από μερακλίδικους μεζέδες.

Γαύρος μαρινάτος, σαρδελίτσα ψητή, σαλάχι αχνιστό με πικάντικες πινελιές, γαρίδες σαγανάκι με πλούσια σάλτσα και άπαιχτη τηγανητή κουτσομούρα.

Ουζερί του Λάκη, Ελπίδος 16, πλ. Βικτωρίας, 210 8213776

Το Υπερωκεάνιον είναι γνωστό πειραιώτικο στέκι με γοητευτικό περιβάλλον, νοσταλγική διακόσμηση και μια γωνιά που θυμίζει παλιό μπακάλικο. Μεζέδες μερακλίδικοι ταιριαστοί για ούζο, τσίπουρο και κρασί.

Το τηγάνι βγάζει τσιτσιριστά τα ψιλά ψαράκια, τα τηγανητά μύδια με το κουρκούτι συνοδεύει σάλτσα σκορδάτη και το τηγανητό χταπόδι είναι λιμπιστικός μεζές. Βάλτε πλώρη!

Υπερωκεάνιον, Μ. Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, 210 4180030

Εδώ και 13 χρόνια η κουζίνα της ψαροταβέρνας Το Παραγάδι βγάζει φαγητό που εμπνέεται από τη θάλασσα. Στο φιλόξενο περιβάλλον θα πάρεις θέση για να συνοδεύσεις το τσιπουράκι σου με ψητό χταπόδι, μύδια αχνιστά, καλαμάρι ψητό, νοστιμότατη σαρδελίτσα αλλά και τηγανητή κουτσομούρα που ευωδιάζει θάλασσα.

Το Παραγάδι, Σαλαμίνος 66, Καλλιθέα, 210 9593402

Στη Λαγουδέρα με τη θαλασσινή ατμόσφαιρα θα πας για να γευτείς φρέσκα όστρακα που μοσχοβολούν θάλασσα, ψητό χταπόδι, λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο και φρέσκα ψαράκια.

Τσουγκρίζεις τα ποτήρια με το ούζο και αφήνεις το βλέμμα να ταξιδεύει στα πλοία που φεύγουν για Σαλαμίνα.

Λαγουδέρα, λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα, 210 4414154

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Η Λαγουδέρα στο Πέραμα. Φωτο: Κώστας Αγριγιάννης

Στο κέντρο του Πειραιά ένα φιλικό, μικρό ταβερνάκι, το Ρεφενέ, σερβίρει πιάτα της ελληνικής κουζίνας και μεζέδες που θα απολαύσεις παρέα με τους φίλους σου.

Για το ούζο και το τσίπουρο θα επιλέξεις χειροποίητη μελιτζανοσάλατα, μανιτάρια ψητά, φάβα παντρεμένη, μύδια σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας, καλαμαράκια τηγανητά αλλά και γαρίδες ψητές.

Ρεφενέ, Νοταρά 30, Πειραιά, 211 4100053

Τον παλιό χώρο που διατηρούσε εδώ και χρόνια ο Λευτέρης Χουλιάρας και σέρβιρε μεζέδες για τσίπουρο στους μαρμαράδες της Τήνου ανέλαβαν νέοι ιδιοκτήτες που συνεχίζουν την παράδοση.

Στο Τηνιακό λίγοι μεζέδες νηστίσιμοι, όπως γαύρος μαρινάτος, πατατοσαλάτα, ντάκος με ντομάτα, λάδι και ρίγανη, θα κρατήσουν συντροφιά στο καραφάκι με το τσίπουρο.

Το Τηνιακό, λεωφ. Αλεξάνδρας 50, Αθήνα. 210 8235659

Φιλόξενος χώρος, ευχάριστος για να πιεις το ουζάκι σου που θα συνοδεύσεις με νόστιμα μεζεδάκια είναι το Μεζεδοπωλείο 100.

Δοκιμάστε από κλασική φάβα με κρεμμύδι και κάππαρη, βελούδινη ταραμοσάλατα, φτιαγμένη με λευκό ταραμά, γαριδάκι συμιακό και χόρτα βραστά μέχρι τηγανητά μπαρμπουνάκια.

Μεζεδοπωλείο 100, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 100, Ηλιούπολη, 210 9945933

Μια ψαροταβέρνα με χαλαρό, κατάλευκο περιβάλλον που προσφέρει ψαροφαγία για κάθε όρεξη είναι η Αθερίνα. Τσιμπολογάς από λευκή ταραμοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μύδια καπνιστά μέχρι σουπιά ψητή.

Από τα κάρβουνα βγαίνουν ψημένες και ζουμερές οι φιλεταρισμένες ασημένιες σαρδέλες που συνοδεύει ντομάτα ψιλοκομμένη και κρεμμύδι.

Αθερίνα, Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, 210 6200089

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Μια ψαροταβέρνα με χαλαρό, κατάλευκο περιβάλλον που προσφέρει ψαροφαγία για κάθε όρεξη είναι η Αθερίνα.

Με ιστορία πάνω από πενήντα χρόνια, ο Καπετάν Μιχάλης, το κλασικό αυτό στέκι της Φειδίου, διατηρεί αναλλοίωτη την παράδοσή του. Από τα τραπεζάκια του έχει παρελάσει πλήθος κόσμου, από φοιτητές μέχρι καλλιτέχνες, για καλό μεζέ και ούζο.

Σερβίρει φάβα, ρεβίθια, ταραμοσάλατα, ρεβιθοκεφτέδες αλλά και καλαμαράκια και μπακαλιάρο, μεζεδάκια που θα συντροφεύσουν την καλή παρέα.

Καπετάν Μιχάλης, Φειδίου 3, Αθήνα, 210 3820073

Μαρμάρινα τραπεζάκια, καρέκλες καφενείου και φωτογραφίες ασπρόμαυρες από ελληνικές ταινίες με τον Διονύση Παπαγιανόπουλο που ήταν φανατικός θαμώνας του συνθέτουν τη διακόσμηση του τσιπουράδικου του Λόλου που έχει πάνω από μισό αιώνα παρουσία στο Κουκάκι.

Μυρωδιές από τα μεζεκλίκια σε τραβούν από τη μύτη και είναι δύσκολο να αντισταθείς στους καλομαγειρεμένους γίγαντες, στη νόστιμη φάβα, στον δυνατό μπακαλιάρο που συνοδεύεται από σκορδαλιά αλλά και στην τηγανητή κουτσομούρα που θα ταιριάξουν με το ούζο.

Τσιπουράδικο του Λόλου, Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, 210 9217266

Στην Τραπεζαρία θα πας το μεσημέρι για να γευτείς φαγητό αληθινό της ελληνικής κουζίνας, από μελωμένους γίγαντες στο φούρνο, ντολμαδάκια γιαλαντζί και καλαμαράκια μέχρι τις ταπεινές σαρδελίτσες.

Τραπεζαρία, Χαροκόπου 11, Καλλιθέα, 210 9516800

Το ουζερί Η Λέσβος στην καρδιά της Αθήνας είναι ένα στέκι κλασικό με ιστορία πολλών χρόνων.

Χώρος απλός, καφενείου, που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ούζων της Λέσβου τα οποία συνοδεύουν μεζέδες λαχταριστοί, από γαριδάκι τηγανητό και χταπόδι ψητό μέχρι κουτσομούρα.

Η Λέσβος, Εμμ. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, 210 3814525

 

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ