Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα

0

Lola's Reloaded: Cocktails & Tapas Bar

Η «Λόλα» της Τρούμπας ανανεώθηκε και, εκτός από άπαιχτα κοκτέιλ, σερβίρει και «ακαταμάσητα» tapas!

Η «Λόλα» του Πειραιά, που δεν είναι άλλη απ' το Lola's Tapas Bar, είναι μία και δεν θέλει πολλές συστάσεις σε αυτούς που κινούνται στην περιοχή. Για τους υπόλοιπους είναι σίγουρα ένας πολύ καλός λόγος για να γνωρίσουν την αναγεννημένη Τρούμπα.

Ο all day χώρος που μας συστήθηκε το 2014 περισσότερο ως μπαρ και έγινε αφορμή να πάρει και πάλι ζωή η άλλοτε κακόφημη συνοικία των Κόκκινων Φαναριών ανανεώθηκε τόσο σε επίπεδο περιεχομένου (μενού) όσο και εμφάνισης, χωρίς όμως να χάσει τον χαρακτήρα και το στυλ που τον έκανε να αποκτήσει πιστό κοινό.

Η πρώτη αλλαγή που παρατηρεί κανείς είναι οι όμορφες ροτόντες για φαγητό αλλά και οι industrial πινελιές στη διακόσμηση που «έδεσαν» αρμονικά με τον χώρο και τη ρετρό αισθητική του. Ανανεωμένη και η κλασική μπάρα του μαγαζιού, ενώ σταθερή αξία παραμένουν οι πίνακες και τα προχωρημένα κολάζ με γνωστές φιγούρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Εδώ θα πιεις το ποτό σου με την Τζένη Καρέζη να σου κλείνει το μάτι και θα γευτείς πολύ νόστιμα tapas και μοντέρνα ελληνική κουζίνα με ασιατικό twist και πινελιές που απογειώνουν κλασικά πιάτα. Ένα απ' αυτά είναι και τα σουτζουκάκια με κιμά από γαλοπούλα που ξεφεύγουν αρκετά απ' τα κλασικά σμυρναίικα και θεωρούνται απ' τις top επιλογές του μενού. Ανάμεσα σε αυτές και η καπνιστή πανσέτα που καπνίζεται για οκτώ ώρες στο ειδικό καπνιστήριο του μαγαζιού αλλά και τα εξαιρετικά μοσχαρίσια μάγουλα με μους μελιτζάνας και σος κόκκινου κρασιού, το φιλέτο σολομού με κρέμα πράσινης φάβας, φύκια και μοσχολέμονο και τα κινέζικα ραβιόλια γαρίδας με κορεάτικη σος. Πίσω απ' αυτές τις δημιουργίες βρίσκονται ο executive chef Χρήστος Τζιέρας και ο Eλληνο-αιγύπτιος σεφ Karrim Abu Sef που επιλέγουν με πολύ μεράκι τις πρώτες ύλες που φτάνουν στην κουζίνα για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Το άλλο δυνατό χαρτί του Lola's Tapas Bar που το έκανε γνωστό και εκτός Πειραιά είναι τα φοβερά κοκτέιλ του αλλά και τα πάρτι που διοργανώνει τακτικά τις Κυριακές. Πέρα απ' τα φημισμένα signature cocktails, που κάθε Κυριακή μετά τις 5 το απόγευμα μπορείς να απολαύσεις με 7 ευρώ, θα βρεις επίσης μια ενδιαφέρουσα wine list με κρασιά από Έλληνες μικρούς παραγωγούς και κάποιες ετικέτες από Χιλή, Ιταλία και Αυστραλία.

Lola's Reloaded: Cocktails & Tapas Bar, 2ας Μεραρχίας 14, Πειραιάς, 210 4529722, facebook, instagram

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra tip: Κάθε Τετάρτη Ladies Night, με τις κυρίες να απολαμβάνουν δύο ποτά στην τιμή του ενός, ενώ κάθε Πέμπτη ο DJ Μενέλαος Κουτσάκος επιλέγει μουσικές από τα '80s και τα '90s. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra tip: Κάθε Τετάρτη Ladies Night, με τις κυρίες να απολαμβάνουν δύο ποτά στην τιμή του ενός, ενώ κάθε Πέμπτη ο DJ Μενέλαος Κουτσάκος επιλέγει μουσικές από τα '80s και τα '90s. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πιπεριά

Η φημισμένη ψαροταβέρνα του Ψυχικού δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Φρεσκάδα του Αιγαίου, αρώματα της Ανατολής και γεύσεις Μεσογείου. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την Πιπεριά που εδώ και 18 χρόνια φημίζεται για τους ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά της σε όλη την Αθήνα.

Πιστή στην ίδια φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια, η μοντέρνα ψαροταβέρνα του Ψυχικού συχνά παρουσιάζει νέες προτάσεις χωρίς να ξεφεύγει απ' τις γνώριμες γεύσεις, ενώ στο μενού θα βρεις ακόμα και σήμερα μερικά απ' τα πρώτα της best seller πιάτα. Στον όμορφο, μίνιμαλ χώρο της με την πλακόστρωτη αυλή που δίνει μια νησιώτικη νότα, σε απόλυτη αρμονία με το κατά βάση θαλασσινό μενού, θα γευτείς εκλεκτούς μεζέδες και μεσογειακά πιάτα.

Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, παναρισμένες με panko κροκέτες μπακαλιάρου που φτάνουν στο πιάτο με ταρτάρ παντζαριού και αγιολί με κάρι, ψητά καλαμάρια με μαύρη σκορδαλιά, φρέσκος σολομός στη σχάρα με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι basmati είναι μερικά μόνο απ' τα πιάτα που αξίζουν την προσοχή σου σε ένα μενού που συμπληρώνεται καθημερινά από φρέσκα κυρίως μικρόψαρα.

Στην Πιπεριά θα εκτιμήσεις επίσης δεόντως τη μεγάλη ποικιλία σε ούζο και τσίπουρο, αφού διαθέτει 50 ετικέτες, ενώ εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η ελληνική wine list με 35 ετικέτες. Ό,τι κι αν φας, θυμήσου να κρατήσεις χώρο τουλάχιστον για μια δροσερή πανακότα με καρύδα και σάλτσα μάνγκο, για έναν εγγυημένο γλυκό επίλογο.

Πιπεριά, Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, 210 6729114, www.piperia.com.gr, facebook

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Ανοιχτά καθημερινά μετά τις 2 και Σαββατοκύριακο από τη 1 το μεσημέρι (τις Κυριακές κλείνει στις 6).

Κυβέλη

Όμορφες γεύσεις και εικόνες σε μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας

Η Κυψέλη υπήρξε ανέκαθεν μια θεατρική γειτονιά που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται το νέο hot spot της πόλης. Ειδικά η πανέμορφη και καταπράσινη πλατεία του Αγίου Γεωργίου, που φέρει κάτι από το άρωμα και την ομορφιά του χωριού, σε κάνει να ξεχνάς για λίγο ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας, γι' αυτό καθημερινά πλημμυρίζει από κόσμο.

Σε αυτό το ειδυλλιακό μέρος έκανε την εμφάνισή της τον Μάρτιο του 2016 η Κυβέλη, ένα εστιατόριο-μεζεδοπωλείο που συνδυάζει την παραδοσιακή με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Το όνομά της προήλθε από το μελωδικό παιχνίδισμα με το όνομα της περιοχής (η Κυβέλη στην Κυψέλη), αλλά κυρίως από την επιρροή της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού. Είπαμε, άλλωστε, ότι η Κυψέλη ήταν πάντα μια θεατρική περιοχή, ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να λείπει ένα τόσο σημαντικό όνομα από εκεί.

Καθημερινά θα βρεις την Κυβέλη γεμάτη κόσμο που θέλει να απολαύσει καλή ελληνική κουζίνα σε προσιτές τιμές και να χαλαρώσει σε έναν χώρο με ζεστούς ανθρώπους, έχοντας για θέα την πράσινη όαση που περιβάλλει την πλατεία Γεωργίου. Πολλοί, μάλιστα, την επιλέγουν μετά από κάποια παράσταση σε ένα από τα πολλά θέατρα της περιοχής. Και πώς να μην την επιλέξεις;

Εκεί θα απολαύσεις εξαιρετική ελληνική κουζίνα σε διάφορες εκφάνσεις της. Θα βρεις παραδοσιακά και «μαμαδίστικα» πιάτα, όπως μοσχαράκι λεμονάτο, ζουμερό μπιφτέκι, κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ή δροσερό γιαούρτι, αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές των ελληνικών γεύσεων, όπως η σαλάτα Κυβέλη με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, ψητό μανούρι και σύκο, φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σπόρους παπαρούνας, ταλαγάνι με μαρμελάδα και φλογέρες γεμιστές με τυρί και μπέικον.

Φυσικά, το καλό φαγητό θέλει πάντα και το κατάλληλο συνοδευτικό. Διαλεχτά συσκευασμένα αλλά και χύμα αποστάγματα αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα στο γεύμα σου, ενώ θα βρεις και μια ευρεία γκάμα από μπίρες τόσο μικροζυθοποιίας, ελληνικές όσο και εισαγωγής.

Τελικά, η επιτυχία της Κυβέλης βρίσκεται σε έναν συνδυασμό πραγμάτων. Είναι η υπέροχη τοποθεσία όπου βρίσκεται, είναι το καλλιτεχνικό κλίμα που έχει χάρη στο όνομα αλλά και τα πολλά θέατρα της περιοχής, είναι οι ευγενικοί και ζεστοί άνθρωποι στο σέρβις και, φυσικά, οι καταπληκτικές νοστιμιές που βγαίνουν από την κουζίνα της.

Κυβέλη, Επτανήσου 15, πλατεία Αγίου Γεωργίου, 210 8219406, facebook.

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Η Κυβέλη είναι ανοιχτή και μας περιμένει καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και με delivery, εκτός Δευτέρας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Η Κυβέλη είναι ανοιχτή και μας περιμένει καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και με delivery, εκτός Δευτέρας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Da Bruno

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στο Παλαιό Φάληρο.

Το Da Bruno, ένα από τρία ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας με πιστοποίηση από το ιταλικό κράτος, εδώ και 35 χρόνια μας μυεί στις κλασικές γεύσεις της γειτονικής χώρας. Στον προσεγμένο και ζεστό χώρο του, με έναν όμορφο κήπο για την καλοκαιρινή περίοδο, θα απολαύσετε αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

Στο μενού του θα βρείτε φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, κρέατα, όπως σκαλοπίνια και φιλέτα, υπέροχες πίτσες και ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, μια μεγάλη ποικιλία από ταρτάρ ψαριών αλλά και vegan επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Όλα τα πιάτα ετοιμάζονται με συνταγές πιστές στην ιταλική παράδοση, ενώ πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από την Ιταλία.

Από τις υπέροχες γευστικές συγκινήσεις που προσφέρει το Da Bruno ξεχωρίζουν οι χειροποίητες παπαρδέλες με καραβίδα σε κεφάλι πεκορίνο, οι οποίες ετοιμάζονται μπροστά στον πελάτη, αλλά και οι επίσης χειροποίητες και βιολογικές ταλιατέλες με βουβαλίσια μοτσαρέλα και μελιτζάνα.

Θα ήταν αμέλεια να μην αναφερθούμε και στην πιατέλα με διάφορα ταρτάρ ψαριών, όπως ο ξιφίας, ο τόνος, ο σολομός. Και μια και μιλάμε για ψάρι, σύντομα το μενού του εστιατορίου θα εμπλουτιστεί με φρέσκο φιλέτο από λαβράκι με σάλτσα από αυγολέμονο και χόρτα εποχής. Όσοι κρατάτε έξτρα χώρο για γλυκό, θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω από τις προτάσεις που σας περιμένουν.

Απίθανη τιραμισού που το Da Bruno έφερε πρώτο στην Ελλάδα και έκτοτε αποτελεί best seller επιλογή, semifreddo με αμύγδαλο και σοκολάτα ή στην πιο καλοκαιρινή εκδοχή του, με λεμόνι και σάλτσα πορτοκαλιού κ.ά.

Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας επιλέξτε κρασί. Στο Da Bruno θα βρείτε μια πλούσια οινική λίστα με ελληνικές και ξένες ετικέτες, για την οποία μάλιστα έχει βραβευτεί. Αν πάλι δεν είστε φαν του κρασιού, δοκιμάστε κάποιο άλλο από τα αυθεντικά ιταλικά ποτά που διαθέτει, όπως το limoncello.

Κάθε μήνα στο Da Bruno, πέρα από το κυρίως μενού, θα βρείτε κι έναν κατάλογο με 10 πιάτα φτιαγμένα αποκλειστικά με εποχικά προϊόντα που διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές.

Da Bruno, Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 210 9818959, www.dabruno.gr/, facebook

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Το μενού του Da Bruno αλλάζει 3-4 φορές τον χρόνο, ακολουθώντας τις εποχές και τα προϊόντα τους. Σε λίγο καιρό θα βγει ο νέος κατάλογος με καλοκαιρινές γεύσεις και έμφαση στα θαλασσινά.

Beluga

Υπέροχες γεύσεις στο πιο artistic στέκι του Πειραιά.

Στην κάποτε κακόφημη Τρούμπα του Πειραιά δεσπόζει σήμερα το Beluga, ένας all- day πολυχώρος με 4 επίπεδα που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική και την υπέροχη κουζίνα του κι έχει γίνει το απόλυτο hot spot για Πειραιώτες και όχι μόνο. Δημιουργήθηκε από τους Σπύρο Μητρόπουλο και Σάββα Παντελίδη με τη συμβολή του interior designer Νίκου Σκοπελίτη και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Μια μίνι θεατρική σκηνή, γλυπτά εμπνευσμένα από τον Mondrian, μια μπάρα με ασανσέρ κι ένα υπέροχο αίθριο είναι κάποια από τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Αυτό που κλέβει την παράσταση όμως είναι το πριβέ εστιατόριο όπου μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό φαγητό, ενώ κάτω από τα πόδια σου απλώνεται μέρος των Τειχών του Πειραιά.

Το δυνατό του χαρτί, βέβαια, δεν είναι άλλο από το εξαιρετικό του μενού, που πραγματικά ξεχωρίζει. Προσεγμένα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, υπέροχο shushi, μοναδικά πιάτα ημέρας, εμπνευσμένα κοκτέιλ και μια πλούσια λίστα κρασιών είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα σε κάνουν να το λατρέψεις.

Αν δεν το έχεις ήδη επισκεφτεί, πρέπει να σπεύσεις. Θα γίνει αγαπημένο σου στέκι όπου θα πηγαίνεις από νωρίς το πρωί για καφέ, θα συνεχίζεις με ένα υπέροχο γεύμα και θα σε βρίσκει το βράδυ να απολαμβάνεις ένα χαλαρό ποτό στην επιβλητική του μπάρα.

Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505, facebook

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Συντονίσου στη σελίδα του στο FB για να ενημερώνεσαι για τα events που διοργανώνονται.

Sah

Μια βασίλισσα εμφανίστηκε στη Μαβίλη

Το πρώην Ginger ανακαινίστηκε, άλλαξε χρώμα, διάθεση και κουζίνα και μας περιμένει. Το νέο του όνομα, το Sah, προέρχεται από τα αρχικά της Sayyida Al Hurra, της τελευταίας βασίλισσας της Μεσογείου, που την κατέκτησε και ένωσε τις κουζίνες των χωρών της.

Πίσω από τον νέο all day πολυχώρο βρίσκονται οι επί χρόνια φίλοι και συνεργάτες Γιώργος Σαραφείδης και Θοδωρής Καραγκούνη, ενώ την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο γνωστός για τις μαγειρικές του ικανότητες Κώστας Τερζούδης, με προϋπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας.

Στο Sah το πρωί ξεκινάει με ένα πλούσιο σε επιλογές πρωινό. Αυγά, κέικ, κρουασάν, φυσικοί χυμοί, smοothies κ.ά. είναι ενδεικτικά κάποιες από τις επιλογές. Τις μεσημεριανές ώρες θα βρεις ένα γεύμα που βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα και περιλαμβάνει πιάτα ημέρας μέσα από επιλογές του σεφ που στηρίζονται στη σπιτική κουζίνα και στα πιο αυθεντικά και φρέσκα υλικά της αγοράς. Και καθώς νυχτώνει, λίγο μετά τις 8, το μενού διαμορφώνεται, φοράει τα καλά του και η μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της.

Γεύσεις από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα αλλά και από την Τυνησία, το Μαρόκο, τη Συρία, το Λίβανο και άλλες χώρες που κυριολεκτικά βρέχονται από τη Μεσόγειο συνδυάζονται ιδανικά, αποτελώντας ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.

Sah, Δορυλαίου 10-12, πλατεία Μαβίλη, 210 6451169, facebook

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Συντονίσου και ενημερώσου για τα live και τις θεματικές βραδιές με επώνυμους καλλιτέχνες, νέες φωνές και γνωστούς DJs από την Ελλάδα και όχι μόνο, που διοργανώνει το Sah.

Nice n Easy

Η υγιεινή διατροφή δεν ήταν ποτέ τόσο απολαυστική.

Το Nice n Easy εδώ και δέκα χρόνια αποτελεί κλασικό και αγαπημένο σημείο συνάντησης στο Κολωνάκι. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Χριστοφορίδης έφερε την εμπειρία του από το Λος Άντζελες και δημιούργησε το πρώτο εστιατόριο με farm to table φιλοσοφία στην Ελλάδα.

Η επιτυχία του ήταν τέτοια, που πριν από λίγα χρόνια απέκτησε κι ένα δίδυμο αδερφάκι στην Κηφισιά. Στο πλούσιο μενού τους με την υπογραφή του Χρήστου Αθανασιάδη θα βρεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Από πιάτα για λάτρεις του κρέατος και ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις μέχρι πιάτα με έθνικ επιρροές και πεντανόστιμες χορτοφαγικές προτάσεις.

Ό,τι και αν επιλέξεις το σίγουρο είναι πως θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω, καθώς όλα ετοιμάζονται με μεράκι και πρώτης ποιότητας αγνά, βιολογικά υλικά από Έλληνες μικροπαραγωγούς, εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλή διατροφική αξία αλλά και την ασυναγώνιστη γεύση κάθε πιάτου.

Και επειδή έρχεται καλοκαίρι και όλοι λίγο-πολύ θέλουμε να προσέξουμε τη σιλουέτα μας, στα Nice n Easy έχουν προνοήσει: στον κατάλογο θα βρεις πόσες θερμίδες περιέχει κάθε πιάτο, καθώς και πλήρεις διατροφικές πληροφορίες. Μη φανταστείς, όμως, ότι τα πιάτα που θεωρούνται διαιτητικά είναι τίποτα άνοστες και μικρές μερίδες. Το ακριβώς αντίθετο! Πρόκειται για μεγάλες, παραπάνω από χορταστικές μερίδες, με θεϊκή γεύση, που κάνουν τη δίαιτα παιχνιδάκι.

Nice n Easy, Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617201 / Παπαδιαμάντη 7,Κηφισιά, 210 8082014, facebook: nice n easy Kifisia, facebook: nice n easy Kolonaki, niceneasy.gr/el

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Το Nice n Easy Κολωνάκι διοργανώνει, δύο Πέμπτες κάθε μήνα, αξέχαστες Sax Thursdays βραδιές με σαξόφωνο και τζαζ μουσική.

Frankie

Ένας παράδεισος για τους λάτρεις των αυθεντικών ιταλικών γεύσεων.

Αν βρίσκεσαι στο Κολωνάκι κι έχεις λαχταρήσει αυθεντική ιταλική κουζίνα, τότε είσαι στο σωστό σημείο. Δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Frankie, το νέο μέλος της οικογένειας των εστιατορίων Νice n Εasy των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη που έφερε το στυλ «Little Italy» της Νέας Υόρκης στην καρδιά της Αθήνας.

Χειροποίητα ζυμαρικά που σου ανοίγει η όρεξη και μόνο να τα βλέπεις να ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα, λαχταριστές πίτσες που σιγοψήνονται σε ξυλόφουρνο αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από ιταλικά σνακ, antipasti, κρεατικά και κυρίως πιάτα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη και το επιμελείται καθημερινά ο chef de cuisine Παναγιώτης Μωυσής, φροντίζοντας σε όλα τα πιάτα να χρησιμοποιούνται ολόφρεσκες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Φυσικά, το καλό φαγητό θέλει την ανάλογη συνοδεία, γι' αυτό στο Frankie θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικά και ιταλικά κρασιά που θα δέσουν αρμονικά με το γεύμα σου. Κι αν για κάποιον λόγο δεν μπορείς να πας εσύ ως εκεί, μη σκας! Το Frankie έρχεται σ' εσένα, μέσω της υπηρεσίας delivery που διαθέτει, και φέρνει στον χώρο σου ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

Frankie, Σκουφά 42, Κολωνάκι, 210 3647052, facebook, www.frankierestaurant.gr

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Take your time στο Frankie! Από 7 Μαΐου ξεκινάει στο Frankie Aperitivo, το οποίο περιλαμβάνει μια επιλογή από 4 διαφορετικά aperitivo cocktails, μία μπίρα draft των 500 ml και μία επιλογή από 3 πίτσες και μία piadina με μόλις 14 ευρώ το άτομο. Από Δευτέρα ως Παρασκευή, 17:00-20:00.

Αντάμα

Νέα άφιξη στο Παλαιό Φάληρο με γεύσεις από Ελλάδα και επιρροές από τη μεσογειακή παράδοση.

Πριν από λίγους μήνες ο σεφ Πάρης Κολιάδης, με χρόνια εμπειρίας στα καλύτερα caterings της Αθήνας, και η σύζυγός του Λόρα Τομαρά δημιούργησαν έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο όπου θα έβρισκε έκφραση η αγάπη του σεφ για τη δημιουργία γευστικών φαγητών που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Το μαγαζί, άνετο, ευρύχωρο, με μια όμορφη αυλή για το καλοκαίρι και εύκολο πάρκινγκ, είναι ιδανικό για παρέες και οικογένειες. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται με πρώτης ποιότητας φρέσκα υλικά και πολύ μεράκι.

Στις must try επιλογές του καταλόγου είναι το υπέροχο ριζότο με βασιλομανίταρα και λάδι τρούφας, το ψαρονέφρι με σπαγγέτι λαχανικών καθώς και τα απίθανα κεφτεδάκια με χειροποίητα chips από φρέσκια πατάτα. Πέρα από το σταθερό μενού, στο Αντάμα θα βρεις και πεντανόστιμα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται καθημερινά.

Αντάμα, Μίνωος 16, Παλαιό Φάληρο, 210 9824441, facebook, www.pameantama.com

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Στο Αντάμα έχεις τη δυνατότητα, πέρα από τα πιάτα του καταλόγου, να ζητήσεις, κατόπιν συνεννόησης, να σου ετοιμάσουν ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

Συν Αθηνά

Η ταράτσα με την καλύτερη θέα της Ακρόπολη.

Στεγασμένο σε ένα τριώροφο νεοκλασικό επί της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, το Συν Αθηνά είναι ένας γεμάτος κέφι πολυχώρος με έντονα χρώματα που ξεχωρίζει για την εκπληκτική του θέα, το εξαιρετικό φαγητό και το ευγενέστατο προσωπικό του.

Εκεί θα ξεκινήσεις τη μέρα σου από νωρίς το πρωί με καφεδάκι και ένα πλούσιο πρωινό με πολλές επιλογές. Όσο η μέρα προχωράει, σειρά έχουν η μπίρα και το κρασί, που θα τα συνδυάσεις με κάποιο από τα πεντανόστιμα εδέσματα που σου προσφέρει. Οι επιλογές πολλές: αλμυρές και γλυκές γεύσεις, burgers, club sandwiches, μέχρι μουσακάς και φιλέτο λαβράκι.

Υπέροχα πιάτα προσανατολισμένα στη μεσογειακή παράδοση, φτιαγμένα με μεράκι και εκλεκτές πρώτες ύλες, σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Ανεβαίνοντας προς τα πάνω, στον 1ο όροφο του Συν Αθηνά θα συναντήσεις έναν χώρο κατάλληλο για εκδηλώσεις, ιδιωτικά πάρτι και εταιρικά γεύματα.

Βέβαια, το μεγάλο ατού του Συν Αθηνά δεν είναι άλλο από την υπέροχη ταράτσα του με θέα που κόβει την ανάσα. Ανοιχτό από τις 6 το απόγευμα και θέα από τον Παρθενώνα μέχρι την Πνύκα και το Αστεροσκοπείο, το roof garden του Συν Αθηνά είναι το κατάλληλο μέρος, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, για να απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ, καλό κρασί και ένα πλούσιο δείπνο με πολλές γαστρονομικές σπεσιαλιτέ μαζί με την παρέα σου και φόντο το πιο όμορφο σημείο της πόλης.

Συν Αθηνά, Ηρακλειδών 2, Θησείο, 210 3458463, facebook, www.sinathina.gr

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Το Συν Αθηνά προσφέρεται ως χώρος για κάθε είδους γιορτινό τραπέζι ή event, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ειδικά πακέτα και προσιτές τιμές

Mandragoras

Ένα μέρος για να απολαύσεις πραγματικά δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο ο επί χρόνια σεφ Μάκης Κουτσονίκας και τα αδέρφια του, Βασίλης και Ελένη, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο όπου θα έβρισκε στέγη η μεγάλη τους αγάπη για την ελληνική κουζίνα. Σε ένα κτίριο με γευστική ιστορία δημιούργησαν με πολύ μεράκι έναν όμορφο και ζεστό χώρο. Φέτος επεκταθήκαν με τραπέζια επάνω στην πλατεία που το κάνουν ιδανική επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

Στον Μανδραγόρα θα βρεις απίθανες γεύσεις με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Κρεατικά, φρέσκα ζυμαρικά, λαχανικά και ψαριά συνθέτουν την παλέτα του Μανδραγορά που έρχεται να δημιουργήσει γευστικές συγκινήσεις. Η δροσερή σαλάτα summer time με φρέσκα φρούτα εποχής και ανθότυρο, τα μπουρεκάκια μελιτζάνας που σερβίρονται σε στυλ σουφλέ, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με καραμελώμενο μπέικον και πουρέ φουρνιστής πατάτας, το κοντοσούβλι κοτόπουλου, ζουμερό και τρυφερό με μια εξαιρετική ανατολίτικη μαρινάδα, αλλά και τα φρέσκα τορτελίνια καρμπονάρα είναι σίγουρα κάποια από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.

Καθημερινά το μενού εμπλουτίζεται με ποικίλα πιάτα ημέρας, όπως φιλέτο φρέσκου σολομού, πάπια confit, πικάνια Βlack Αngus, σουβλάκι με φρέσκο χέλι κ.ά. Στα must η υγρή σοκολατόπιτά του, που ψήνεται εκείνη την ώρα και συνοδεύεται με παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης, αλλά και η δροσερή πανακότα με φρούτα του δάσους! Όλα αυτά θα τα απολαύσεις είτε με εξαιρετικές επιλογές από χύμα κρασί είτε διαλέγοντας κάποια από τις ετικέτες που θα βρεις στον Μανδραγόρα.

Mandragoras, Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, 213 044 1222, facebook, www.mandragoras-restaurant.gr/

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Kαλοκαιριάζει, κατάλληλη εποχή να συνδυάσεις το γεύμα σου με κάποιο από τα ελληνικά κοκτέιλ του Μανδραγόρα, όπως το θεϊκό mojito μαστίχα, στα καινούργια τραπεζάκια του επάνω στην πλατεία.

Αμπιμπάγιο

Ένα γευστικό ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια.

Κάτω από την Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1800 δεσπόζει το Αμπιμπάγιο. Ένα άνετο και ευρύχωρο εστιατόριο, που από το 1997 μας ταξιδεύει στις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις των παιδικών μας χρόνων.

Η αισθητική του θυμίζει καφενείο της παλιάς Αθήνας και το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του, σε συνδυασμό με την ειδυλλιακή του τοποθεσία, το κάνουν ιδανικό προορισμό για οικογένειες και παρέες φίλων που θέλουν να απολαύσουν εξαιρετικό φαγητό με θέα την περατζάδα της Ηρακλειδών.

Το μενού του προσφέρει μια πληθώρα πιάτων με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο σεφ Τριαντάφυλλος Αντωνίου, με εμπειρία πολλών χρόνων σε γνωστές κουζίνες της Αθήνας αλλά και σε εστιατόρια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, και η ομάδα του ετοιμάζουν καθημερινά εξαιρετικά εδέσματα με πίστη στην ελληνική παράδοση και εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες από παραγωγούς από κάθε σημείο της χώρας.

Βιολογικά κρέατα από ελληνικές φάρμες, ζυμαρικά, τραχανάς, τυριά και μέλι από μικρούς παραγωγούς αλλά και μια σειρά από επιλεγμένα αποστάγματα είναι ενδεικτικά κάποια από τα υπέροχα προϊόντα που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στη γευστική μας κληρονομιά. Φυσικά, από το μενού δεν λείπει και μια πλούσια και πλήρως ενημερωμένη οινική λίστα με προσεκτικά επιλεγμένα, εξαιρετικά κρασιά.
Στο Αμπιμπάγιο θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια και θαλασσινές γεύσεις αλλά και αρκετές κρεατοφαγικές προτάσεις, καθώς και υπέροχα μαγειρευτά πιάτα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Αμπιμπάγιο, Ηρακλειδών 3, Θησείο, 210 3426794, facebook, www.abibayio.gr

Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Δώδεκα μέρη για πολύ καλό φαγητό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Το Αμπιμπάγιο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ.
Γεύση
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ