ADVERTORIAL
 

Το fine dining είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, είτε την απολαμβάνουμε σε ένα εστιατόριο, είτε στο σπίτι μας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να «συνθέσουν» την ιδανική fine dining βραδιά -από τον φωτισμό, μέχρι τη διακόσμηση, την ποιότητα του φαγητού και του νερού, αλλά και τη μουσική.

 

Όσο περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, έχουμε την ευκαιρία να επενδύσουμε στην τέχνη του fine dining - και στις μαγειρικές μας ικανότητες - ενώ παράλληλα να δώσουμε μία διαφορετική νότα στις βραδιές μας. Για να μεταφέρετε, λοιπόν, την εμπειρία του εστιατορίου στο σπίτι σας, χρειάζεται να ξεκινήσετε με μία σχετική οργάνωση σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και στην επιλογή των πιάτων που θα δημιουργήσετε, όπως και των συνοδευτικών τους.

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε αντικείμενα με premium χαρακτήρα

Ακόμα και τα αντικείμενα που βρίσκονται στο τραπέζι - από τα μαχαιροπήρουνα και τα πιάτα, μέχρι τα κρυστάλλινα ποτήρια - παίζουν σημαντικό ρόλο στο να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Άλλωστε, ακόμη και τα πιο απλά γεύματα μπορούν να παρουσιαστούν με τρόπο που να δείχνει ενδιαφέρον και δώσει μία «high-end» αίσθηση στην εμπειρία του fine dining. Ντυθείτε με όμορφα ρούχα, όπως θα κάνατε αν πηγαίνατε σε ένα εστιατόριο και διακοσμήστε το τραπέζι με ένα ιδιαίτερο τραπεζομάντηλο, κεριά ή άλλα διακοσμητικά.

 

 

 

 

 

Πειραματιστείτε με το μαγείρεμα

Το φαγητό, είναι φυσικά το κυριότερο στοιχείο μίας fine dining βραδιάς. Θα ήταν καλό να οργανώσετε το γεύμα σας, χρησιμοποιώντας υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά πιάτα. Αν επιλέξετε να κάνετε μία ιταλική βραδιά για παράδειγμα, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη ζυμαρικών και συνδυασμών σάλτσας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε premium υλικά που θα μπορέσουν να συνοδεύσουν ιδανικά τον χαρακτήρα της fine dining εμπειρίας σας - αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να είστε επιλεκτικοί/ες με ό,τι υπάρχει στο τραπέζι σας. Ο συνδυασμός των premium πιάτων σας με ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ Carbo, θα αναβαθμίσει την εμπειρία του fine dining κάνοντάς την ακόμη πιο απολαυστική.

 

 

 

Επιλέγοντας το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ Carbo για να συμπληρώσει τη fine dining εμπειρία σας, θα δώσετε μία εκλεπτυσμένη πτυχή στη βραδιά σας. Μπορείτε να το απολαύσετε πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του γεύματός σας, καθώς αποτελεί ένα ιδανικό refreshment κυρίως χάρη στη premium «φύση» του ως φυσικό μεταλλικό νερό και την ιδανική του ανθράκωση. Ταυτόχρονα, ο κομψός σχεδιασμός του μπουκαλιού του συμπληρώνει ιδανικά την προσεγμένη διακόσμηση της βραδιάς σας - η ιδιαίτερη διαύγεια του μπουκαλιού ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ Carbo δημιουργεί ακόμα περισσότερη θέληση να το γευτεί κανείς. Φυσικά, ταιριάζει υπέροχα με κάθε gourmet πιάτο που θα δημιουργήσετε, καθώς συνδυάζεται αρμονικά με μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων.

 

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που το ανθρακούχο νερό βρίσκεται στο μενού μερικών από των μεγαλύτερων εστιατορίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα - όχι μόνο ως εναλλακτικός τρόπος ενυδάτωσης, αλλά και ως μία ιδανική επιλογή που αναβαθμίζει την εμπειρία του φαγητού. Το γεγονός πως είναι τόσο δροσιστικό βοηθά στην όρεξη, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει την εμπειρία του fine dining καθώς προσθέτει τη δόση ιδιαιτερότητας που κάνει την εμπειρία του εστιατορίου να ξεχωρίζει τόσο. Έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τις γεύσεις του κάθε πιάτου και να ολοκληρώσει τη γευστική αυτή εμπειρία.

 

 

Δημιουργήστε τον σωστό φωτισμό

Πολλές φορές, τα σπίτια είναι πολύ έντονα φωτισμένα. Ο φωτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας ενός εστιατορίου, που υπολογίζεται και δημιουργείται ανάλογα. Σε αυτή την περίπτωση, δε χρειάζεται να κάνετε κάτι έξτρα, απλώς να χαμηλώσετε τα φώτα ή να χρησιμοποιήσετε κεριά. Ακόμη, μπορείτε να καλύψετε λάμπες που βγάζουν έντονο φως με ένα μαντήλι ή κάποιο άλλο ύφασμα και να δημιουργήσετε έτσι την σωστή ατμόσφαιρα.

 

Επιλέξτε το «επίκεντρο» της fine dining βραδιάς σας

Οι περισσότερες οικογένειες τρώνε στο τραπέζι της κουζίνας. Οργανώνοντας την fine dining βραδιά σας, θα μπορούσατε να κάνετε την αλλαγή και να φάτε είτε στην τραπεζαρία, είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο (βεράντα, κήπο ή ακόμη και ταράτσα, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες). Ακόμη, θα μπορούσατε να μεταφέρετε μέχρι και το τραπέζι σας σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού, μόνο για χάρη της βραδιάς.