ΝΕΟ ΑΙΜΑ
  21 νέα ταλέντα που ξεχωρίσαμε το 2017
21 άνθρωποι που ξεχωρίσαμε το 2017 απ’ όλο το φάσμα της τέχνης, και για τη συνέχεια των οποίων ανυπομονούμε, μας λένε τι κρατάνε από τη χρονιά που φεύγει και τι ετοιμάζουν για το άμεσο μέλλον.
Από τον M. Hulot & τον Αλέξανδρο Διακοσάββα
Πορτρέτα: Πάρις Ταβιτιάν
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017
Πάνος Τσερόλας, συγγραφέας
Λίγο πριν μπει ο χρόνος κυκλοφόρησε η Συνωμοσία της Βανίλιας από τις εκδόσεις Κέδρος, ένα βιβλίο που όταν το έγραφα πέρασα πολύ ωραία, ακόμα καλύτερα παρουσιάζοντάς το. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί και η Απόπειρα Δολοφονίας μιας δολοφόνου φάλαινας, μια προσπάθειά μου σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο, το εφηβικό μυθιστόρημα. Ωστόσο, όσο ωραίο κι αν είναι το παιχνίδι της γραφής, ο ερχομός ενός ζωηρότατου ανθρωπάκου τα κερδίζει όλα στον τομέα «συγκλονιστικές στιγμές». Δεκάδες παραμύθια γεννήθηκαν μαζί του, κάποια θα τα λέω, κάποια θα τα γράψω κιόλας! Δύο είναι οι στόχοι μου για τη χρονιά που έρχεται: μια αναμέτρησή μου με την κάπως παραγνωρισμένη στην Ελλάδα επιστημονική φαντασία και, το βασικότερο, που με βασανίζει εδώ και μια πενταετία περίπου, μια ιστορία που θα ήθελε να μιλήσει για τις πολλές μορφές του έρωτα, τη σεξουαλικότητα και τις ταυτότητες. Ένα μυθιστόρημα εντελώς queer και στα θέματα και στην πλοκή αλλά και στην τεχνική του.
Φιλοθέη, drag queen
Σίγουρα δεν κατάφερα να πάρω πτυχίο και, από ό,τι φαίνεται, αυτή η πορεία θα συνεχιστεί με επιτυχία και το 2018. Αρκετά shows και προκλήσεις και πολύ περισσότερες πρόβες απ’ όσες θα άντεχε κανείς το 2017. Αν έπρεπε να διαλέξω μία μόνο εμπειρία από τη χρονιά, αυτή θα ήταν η στιγμή στα περσινά Queer Theater Awards, όταν μόλις είχαμε τελειώσει με τα υπόλοιπα παιδιά το America. Οριακά στεκόμασταν όλοι όρθιοι, αλλά ήταν μακράν η πιο χαρούμενη ανάμνηση για μένα. Θέλω να προσπαθήσω να ισορροπήσω το τρίπτυχο της εξάντλησης «δουλειά - show - σχολή» και όσον αφορά το drag δεν έχω κάποιο άμεσο πλάνο, πέραν του ότι θέλω το καθετί που κάνω πλέον να το διασκεδάζω.
 
Πέτρος Γεωργοπάλης
Συμμετείχα σε τρεις θεατρικές παραγωγές, εκ των οποίων η Αντιγόνη - Lonely planet στη Στέγη, με τη Λένα Κιτσοπούλου, ξεκινά σύντομα. Νιώθω τυχερός και χαρούμενος που δουλεύω μαζί της, το να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο τόσο πολύπλευρο και δημιουργικό είναι σπάνιο πια. Κρατώ κάποιες στιγμές της πρόβας με τη Λένα, όπου με εξέπληξε ο ίδιος μου ο εαυτός και βρέθηκα αντιμέτωπος με πτυχές του που ούτε καν φανταζόμουν. Είμαι προληπτικός στα επαγγελματικά και δεν θέλω να λέω πολλά για όσα έρχονται. Σίγουρα θα βρίσκομαι μέχρι τις αρχές του ’18 στη Στέγη με τις παραστάσεις της Αντιγόνης και σε εντατικό διάβασμα για το δίπλωμά μου στο φλάουτο τον Μάιο.
 
Νίκος Σκαμάγκας/Scum, σχεδιαστής κόμικς
Τελείωσα το δεύτερο μέρος του κόμικ μου Το κοτόπουλο της Αποκάλυψης/Πτώσις, βγάλαμε με τον Conan και τον Gemo το πρώτο τεύχος του comic fanzine «Έτερον Εκάτερον», διοργανώσαμε με την Αλεξία την Κυκλοθυμία, με τον Μανώλη το festival comic και fanzine ZINEit και ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τη Floating Island Studios ως background artist για το video game «Taco Gun». Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι φέτος, επιτέλους, ξεκίνησα να δουλεύω πιο συστηματικά πάνω σε αυτό που μου αρέσει, να συναναστρέφομαι με περισσότερους ανθρώπους που εκτιμώ και παρατηρώντας τα σχέδιά μου να καταλαβαίνω ότι βρίσκω όλο και περισσότερο το προσωπικό μου στυλ. Το 2018 θέλω να συνεχίσω να σχεδιάζω και να γράφω, να ολοκληρώσω το τρίτο μέρος του Κοτόπουλου της Αποκάλυψης (που θα ονομάζεται Εκκόλαψις) και να δω αν θα φύγω στα ξένα.
 
The Bonnie Nettles, μουσικό γκρουπ
Anestis Nine
Το 2017 στην ουσία «έφτιαξα» τους The Bonnie Nettles μαζί με τον Διονύση (και φυσικά με τους άλλους τέσσερις, αλλά καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ). Τα live μας ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016, αλλά στις αρχές του 2017 κάναμε την πρώτη μας περιοδεία και κάπου εκεί άρχισαν τα πράγματα να σοβαρεύουν. Τον Νοέμβρη κάναμε τη δεύτερη περιοδεία. Το 2018 σκοπεύω να πετύχω κάποιους από τους στόχους που παλιότερα πίστευα πως δεν γινόταν καν να φτάσω. Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει ταβάνι στη δημιουργία και στη σύνθεση, οπότε έχω δουλειά μπροστά μου. Αν τους πετύχω, σκέφτομαι να παρατήσω και την πρωινή δουλειά και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στη μουσική.
Dennis Lounges
To 2017, σε σχέση με την τέχνη, έκανα ό,τι είδατε στα live και αυτό ήταν όλο. Ο χρόνος ήταν ελάχιστος γιατί τα βράδια δούλευα σε ένα περίπτερο, οπότε τρέχαμε τα περί μουσικής μία μέρα πριν από κάθε live και την ώρα που ήμασταν πάνω στη σκηνή. Τα live στην ουσία ήταν οι πρόβες μας. Για το 2018 θέλω να μπορούμε να παίζουμε μουσική «ανώδυνα», χωρίς να μας τρώει τη φαιά ουσία και τη νιότη μας η καθημερινή τριβή με μαλακίες και ανούσια πράγματα.
 
dednewb, μουσικός-μοντέλο
Μέσα στον τελευταίο χρόνο βελτιώθηκα αρκετά στη μείξη των κομματιών μου κι έγραψα κάποια νέα τραγούδια τα οποία θεωρώ διαφορετικά από τα προηγούμενα. Ποτέ δεν με ενδιέφερε ο ήχος να είναι καθαρός, αλλά νομίζω ότι μέσα στο 2017 κατάφερα να αποτινάξω από πάνω μου μια σκοτούρα. Όχι κάποια συγκεκριμένη, απλώς άρχισα να νιώθω ακόμα μεγαλύτερη οικειότητα με αυτό που κάνω. Πέραν αυτού, έπαιξα και live στο Plisskën Festival, το οποίο από παλιά ήταν από τα αγαπημένα μου fests στην Ελλάδα. Το 2018 έχω σκοπό να βγάλω δύο νέα άλμπουμ και να αρχίσω να δουλεύω πάνω σε merchandise που δεν θέλω να είναι απλά, κλασικά t-shirts με prints αλλά να έχουν και κάποια περίεργη τσαχπινιά. Επιπλέον, θα ετοιμάσω και δυο-τρία βιντεοκλίπ. Ευελπιστώ το 2018 να περιλαμβάνει και κάποιο tour ή γενικά lives σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
 
Μυρσίνη Γκανά, ποιήτρια-μεταφράστρια
Επέστρεψα στην Ελλάδα έπειτα από 15 χρόνια στο εξωτερικό, για να ασχοληθώ πιο ενεργά με τον εκδοτικό οίκο της μητέρας μου, τις εκδόσεις Μελάνι, μετέφρασα το συγκλονιστικό Μνημείο Πεσόντων της ποιήτριας Alice Oswald, που επιχειρεί μια πολύ προσωπική μετάφραση της Ιλιάδας και θα κυκλοφορήσει σύντομα, αλλά η πιο συγκλονιστική στιγμή μου ήταν σίγουρα η κυκλοφορία της δικής μου ποιητικής συλλογής Τα πέρα μέρη (εκδόσεις Μελάνι). Συνεχίζω να μεταφράζω, ετοιμάζω μια νέα σειρά ξένης λογοτεχνίας και, φυσικά, γράφω τα δικά μου, που εξακολουθούν να έρχονται με φόρα.
 
Μαρκέλλα Κονταράτου, εικαστικός
Το 2017 ήταν για μένα μια ευχάριστη χρονιά, καθώς συμμετείχα σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στο Ρότερνταμ, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και στο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας Art4More. Παράλληλα, στο πλαίσιο της documenta14, συμμετείχα μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών στα γυρίσματα της ταινίας του Rainer Oldendorf που έγιναν στην Αθήνα, στην Ιταλία, στη Γαλλία και στο Κάσελ. Σημαντικό ήταν επίσης το ότι έλαβα την υποτροφία Νιάρχου για παράλληλες σπουδές στον τομέα της λογοτεχνίας στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών. Προτεραιότητά μου για το 2018 είναι η φιλοτέχνηση των έργων της πτυχιακής μου εργασίας, η οποία πραγματεύεται το ζήτημα του πάθους της πτώσης.
FlökosH, μουσικός
Σίγουρα μπορώ να πω ότι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές αυτού του χρόνου είναι ότι έβγαλα το πρώτο μου official album. Το έγραψα το 2016 και ωρίμασα παραπάνω μέσα από αυτό κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Επίσης, το ότι άνοιξα το live του Lapalux και έλαβα και πολύ καλές κριτικές από άτομα που δεν με είχαν ξανακούσει, όπως συνέβη και με το άλμπουμ. Μέσα στο 2018 θα ήθελα να βγάλω ένα νέο άλμπουμ και μερικά μικρότερα releases για κάποια δευτερεύοντα μουσικά πρότζεκτ με τα οποία ασχολήθηκα αρκετά το 2017. Επίσης, θα βάλω μπροστά και κάποιες άλλες ιδέες που ετοιμάζω σιγά-σιγά και δεν θα έχουν αποκλειστικά σχέση με τη μουσική. Ακόμα, ετοιμάζω ένα μικρό ευρωπαϊκό tour καθώς και physical κόπιες/μορφές της μουσικής μου.
 
Γιώργος Τσιαντούλας, ηθοποιός
Το 2017 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τη παράσταση The Great Tamer, που βρίσκεται ακόμα σε παγκόσμια περιοδεία, και συνέχισα για τρίτη χρόνια τα μαθήματα θεατρικού εργαστηρίου στην πόλη όπου μεγάλωσα, τα Τρίκαλα, για το πολιτιστικό εργαστήρι «έαρ». Κρατάω δύο στιγμές: το μαγικό Φεστιβάλ της Αβινιόν όπου ταξιδέψαμε για τον Tamer, μια πόλη που μετατρέπεται σε ένα «πανηγύρι» τέχνης, μια πλατφόρμα από την οποία έχουν περάσει εμβληματικοί καλλιτέχνες απ’ όλο το κόσμο, και τη στιγμή που είχα με τους μαθητές μου σε έναν κύκλο αγκαλιάς, λίγο πριν παρουσιάσουν την παράστασή τους, τα γεμάτα λάμψη, χαρά και συγκίνηση μάτια τους. Συνεχίζω εξίσου δυναμικά και τις δύο παραπάνω ενασχολήσεις μου, με νέους σταθμούς περιοδείας για τον Tamer και νέα πλάνα με τους μαθητές μου. Το νέο έτος ελπίζω σε λίγη παραπάνω ξεκούραση και διακοπές!
Έλλη Τρίγγου, ηθοποιός
Το 2017 έπαιξα στην παράσταση Lolita Reversed του Χρήστου Καρασαββίδη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού και στη συνέχεια συμμετείχα σε κινηματογραφικές παραγωγές στο εξωτερικό. Τώρα παίζω για δεύτερη χρονιά στο Στέλλα Κοιμήσου του Γιάννη Οικονομίδη στη Νέα Σκηνή του Εθνικού, ενώ παράλληλα γυρίζουμε τις 37 μέρες της Νικολέτας Λεούση, μια μικρού μήκους ταινία με μεγάλου μήκους όνειρα. Την πρώτη μέρα γυρίσματος για ένα web comedy series που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στην Berlinale έκοψα την πατούσα μου με ένα γυαλί την ώρα της λήψης. Βαθιά. Αίματα, ράμματα, απ’ όλα. Αρκετά πράγματα έπρεπε ν’ αλλάξουν και να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Στην αρχή τα χρειάστηκα, αλλά τελικά αυτό το γεγονός με έκανε να συγκεντρωθώ τρομερά κι έτσι απόλαυσα πάρα πολύ τα γυρίσματα. Την άνοιξη θα παίξω στον Μισάνθρωπο του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, στο Σύγχρονο Θέατρο.
 
V3sta, sound artist
Το 2017 δημιούργησα την ομάδα μου Hyperlink με τους συνεργάτες μου Δημήτρη Γκέτση και Γιάννη Βούργαρη. Με την ομάδα αυτή διοργανώνουμε εκθέσεις με στόχο να φέρουμε σε φυσικό χώρο ιντερνετικές αισθητικές. Παράλληλα, ως DJ, επιλέγω συνεργασίες με χώρους και άτομα που με εκφράζουν, όπως οι Black Athena και η εμφάνισή μου με την Τommy Genesis. Το 2018 θα αναδείξω και θα εξελίξω αυτούς τους δυο χώρους, μέσα από τη δουλειά μας.
 
Αναστάσης Παναγής Μελέτης, εικαστικός
Το 2017 ξεκίνησε για μένα κάνοντας τα βιντεο-σκηνικά για την παράσταση Η Μπάμπα Γιάγκα, το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος στο BETON7. Τον Μάιο βρέθηκα στην Τήνο για τη συμμετοχή μου σε ένα φωτογραφικό workshop στο πλαίσιο του Sterna-Fringe festival. Τον Ιούνιο συμμετείχα και στην ομαδική φωτογραφική έκθεση «re-view 17» στο φουαγέ της Καλών Τεχνών. Η πιο συγκλονιστική στιγμή της χρονιάς ήταν η συμμετοχή μου στην ομαδική εικαστική έκθεση «Από τον Ήρωα στον Αντιήρωα... στο τέλος θα τα καταφέρει» στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Έναν μήνα πριν από την έκθεση αποφάσισα να γυρίσω μια ταινία 22 λεπτών, (το) ξόδι. Στην έκθεση στους Δελφούς παρουσιάστηκε η εγκατάσταση της ταινίας στον χώρο και μια σειρά έργων με τίτλο «τα μέλη». Μέσα στα σχέδιά μου είναι να εμπλακώ με τον χώρο του θεάτρου, ανεβάζοντας ίσως κάποια θεατρική παράσταση, ενώ έχω ήδη στον νου μου σχέδια για μια ταινία μεγάλου μήκους.
Αμαλία Καβάλη, ηθοποιός
Το 2017 πρωταγωνίστησα στο Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ σε διασκευή-σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη και τώρα παίζω στο Πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη του Τζοβάνι Γκουαρέσκι σε διασκευή-σκηνοθεσία δική μου και του Γιάννη Σοφολόγη. Στο Ορλάντο συναντήθηκα με μια συγγραφέα που δεν είχα γνωρίσει, γνώρισα βαθύτερα μια σκηνοθέτιδα που ήξερα και ήρθα αντιμέτωπη με ένα θεατρικό είδος που απαιτούσε ικανότητες που δεν είχα ακόμη. Έπρεπε να μάθω να υποδέχομαι τους φόβους μου και να προσφέρω τον εαυτό μου. Στο Πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη τολμήσαμε να βγούμε έξω από τα νερά μας, καθώς με τον Γιάννη αναλάβαμε οργάνωση παραγωγής, διασκευή και σκηνοθεσία. Ονειρευόμασταν να φτιάξουμε μια παράσταση που να μας διασκεδάζει χωρίς να μας βαραίνει ψυχικά ή να μας υποβιβάζει νοητικά και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει. Το 2018 έχω σκοπό να ταξιδέψω με αυτές τις δύο παραστάσεις στην επαρχία.
 
Tosin Martyns aka Omo Ebony (son of Ebony), performer-MC
Έκανα πολλές εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία. Έκανα συνεργασίες με αξιόλογους producers όπως ο Rocfellaz και ο DSF. Ολοκλήρωσα το πρώτο μου προσωπικό EP με τίτλο «Ebony». Είχα την τιμή να κάνω opening στην Tommy Genesis στο live που έκανε στην Αθήνα στις 27/5. Συμμετείχα στο Plisskën στο ίδιο stage (Τunnel) με μεγάλα ονόματα όπως οι 67 και ο Gaika και σε ένα φιλανθρωπικό φεστιβάλ που έγινε στο Gagarin205. Το 2017 για εμένα θα κλείσει με την παρουσίαση του δίσκου μου στο six d.o.g.s στις 9/12. Τι καλύτερο! Το 2018 σκοπεύω να ’ναι ακόμα πιο δημιουργικό. Θα συμμετέχω σε κομμάτι του Rocfellaz κι επίσης θα κυκλοφορήσει ένα δικό μου κομμάτι σε παραγωγή του Th Mark. Ευελπιστώ να καταφέρω να κάνω συνεργασίες με καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής αλλά και του εξωτερικού και να εμφανιστώ στην Αθήνα, την επαρχία και ιδανικά στο εξωτερικό.
 
Μανώλης Κλωνάρης, ηθοποιός
Το 2017 με βρήκε στην Κύπρο να παίζω στο «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 και ταυτόχρονα στην παράσταση του Λέανδρου Ταλιώτη Η αρχή του Αρχιμήδη του Ζουζέπ Μαρία Μιρό. Για τον Ιανουάριο του ’18 ετοιμάζουμε σε πανελλήνια πρώτη την παράσταση BU21 - Ιστορίες επιζώντων, ένα σύγχρονο έργο του Stewart Slade, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Θέατρο 104.
 
Σίσσυ Τουμάση, ηθοποιός
Το 2017 με βρήκε στο θέατρο Χόρν, στην παράσταση Αύγουστος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Η δύσκολη στιγμή ήταν όταν αποφάσισα να «μετακομίσω» στο θέατρο Πορεία και να τους αφήσω για την Αγριόπαπια σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Πένθησα κανονικά, παρόλο που ήταν ξεκάθαρα απόφασή μου. Έβγαλα σχεδόν όλη την τελευταία παράσταση κλαίγοντας και ακόμα τους σκέφτομαι με πολλή αγάπη. Πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία μού έκανε καλό, γιατί συνειδητοποίησα τη θνησιγενή φύση της δουλειάς μου και προσπαθώ να συμβιβαστώ με αυτό. Όλα έχουν ένα τέλος. Μάλλον. Συνεχίζω με την Αγριόπαπια και από 22/2 θα παίζω παράλληλα και στην παράσταση Το ευχαριστημένο της Μαρίνας Καραγάτση, επίσης στο θέατρο Πορεία, επίσης σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου. Παράλληλα, αναμένω με χαρά τη νέα ταινία του Γ. Γεωργόπουλου (best τίτλος ever) «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό».
 
Golden Child, producer-beatmaker
Το 2017 πειραματίστηκα με τον ήχο μου, συνεργάστηκα με ανθρώπους που σέβομαι ως μουσικούς και δεν φανταζόμουν ότι ήταν δυνατόν να συνεργαστώ ποτέ μαζί τους, κατάλαβα ότι η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα με την οποία μπορείς να περάσεις ό,τι θέλεις στον κόσμο, αρκεί να τους κάνεις να νιώσουν αυτό που θες. Το 2018 θα βγει ο πρώτος προσωπικός μου δίσκος με τίτλο «Golden Recipes» που θα έχει τρία parts με διαφορετικά στυλ. Δεν θέλω να μένω στάσιμος μόνο σε έναν ήχο αλλά να τον εμπλουτίζω συνεχώς. Αυτός είναι και ο σκοπός μου ως μουσικού παραγωγού. Focus, progress, success!
Gio Melody, artist-producer
Το 2017 ήταν μια μυστήρια χρονιά γεμάτη έμπνευση και νέες γνωριμίες. Κυκλοφόρησα λίγα κομμάτια στα social media γιατί άρχισα να δουλεύω τον νέο R&B δίσκο μου με τίτλο «A.R.T.3» που θα βγει το 2018, με δικές μου συνθέσεις και στίχους (στα αγγλικά). Επίσης, άρχισα να σχεδιάζω μια limited clothing collection με την αγαπημένη μου φίλη Evgenia Sarlas, η οποία θα διατίθεται προς πώληση το 2018. Η κυκλοφορία θα γίνει μέσω του χορηγού μου, της Owl Clothes. Σίγουρα μέσα στο 2018 θα ακούσετε και παραγωγές μου σε καλλιτέχνες της ελληνικής και της ξένης μουσικής σκηνής. Stay creative, people!
 
Λουκάς Κυριαζής, ηθοποιός
Το 2017 ήταν μια πολύ ηχηρή χρόνια για μένα. Πήρα μέρος στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη Το τελευταίο σημείωμα. Υποδύθηκα τον Κόβατς, έναν Ούγγρο δεκανέα, τσιράκι του διοικητή Φίσερ, έναν βίαιο, θολωμένο από την εξουσία νέο. Η συμμετοχή μου αυτή με έκανε να μάθω πολλά για το ελληνικό σινεμά, μου έδωσε φως και είδα πως ακόμα υπάρχουν παραγωγές και όνειρα ανθρώπων δημιουργικών που γίνονται πραγματικότητα. Αυτό που κάνω τώρα για «εμένα» είναι το πιο σημαντικό, τα σχέδια με κάνουν να νιώθω περίεργα. Είμαι στη σχολή μου, την οποία φέτος τελειώνω, κι έχω βάλει πρόσω ολοταχώς για ένα ταξίδι. Πρόβες πρόβες πρόβες.
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ