Από τη μια, αυτά που δήλωσε στην Σάσα Σταμάτη στην εφημερίδα Παραπολιτικά ισχύουν:

«Τα media μου έκαναν πόλεμο και bullying... Όλοι αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι που έγραφαν και έλεγαν για μένα. Μια έρευνα δεν έκαναν, να δουν για μένα. Έλεγαν ότι έπαιρνα τρομερά ποσά. Είναι δημοσιογράφοι της πλάκας. Ήθελαν να με εκθέσουν. Δεν έψαχναν να βρουν για μένα, ποιος είμαι και τι κάνω. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κάνουν έρευνα. Είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι να μην κάνουν έρευνα και να καταγγέλνουν;»

 

Όντως φερθήκαμε όλοι στον Καρανίκα με αυστηρότητα,άλλος με την πρέπουσα κι άλλος με υπερβολική (έως και απαράδεκτη).

 

Όμως μήπως να έκανε κι αυτός την αυτοκριτική του;

 

Ναι τα εχθρικά προς το κόμμα του ΜΜΕ τού έκαναν πόλεμο, όπως όμως έκαναν και τα φιλικά προς το κόμμα του μέσα εναντίον πολιτικών αντιπάλων - κι αυτός τότε επικροτούσε και κοινοποιούσε. Ναι, χρήστες των social media του έκαναν bullying και ήταν λάθος. Ακριβώς όπως και το ότι αυτός απ' την πλευρά του έκανε -συχνά ακόμα χειρότερο- bullying σε χρήστες των social media:

Κι αν τον πειράζουν τα τρολ, ας σκεφτεί πως ο ίδιος όλα αυτά τα έγραφε ως εν ενεργεία Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της χώρας. «Ήθελαν να με εκθέσουν» λέει, αλλά δεν σκέφτεται πως ο ίδιος το έκανε τόσο πιο εύκολο γι' αυτούς. Έμοιαζε, τελικά, λες κι ο ίδιος ήθελε να εκθέσει τον εαυτό του. Όταν τσακωνόταν με πολίτες στο δρόμο για το Μακεδονικό, όταν για χρόνια χρησιμοποιούσε τα social media του για να γράφει στη Μενεγάκη τι ωραία μποτάκια φοράει, όταν το μότο του ήταν «Η καριέρα είναι χολέρα», όταν δήλωνε εκπαιδευτικός κι έγραφε ανορθόγραφα, όταν έλεγε πως αν δεν υπήρχαν θύματα η 11η Σεπτεμβρίου (την οποία χαρακτήριζε «έργο τέχνης») θα ήταν ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, τι περίμενε;
Το ακατάληπτο βιογραφικό του στο twitter[/caption] Και όταν ξαφνικά,χωρίς προσόντα πέρα απ' το ότι ήταν φίλος του Τσίπρα, βρέθηκε να πληρώνεται απ' τον ελληνικό λαό ως «Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού» του φίλου του, ας μπει λίγο και στη θέση μας. Αν έβλεπε πχ. έναν τέτοιο νεοδημοκράτη, θα τον έπαιρνε στ' αλήθεια στα σοβαρά;

 

 

Το έργο του

Αντί να παραπονιέται (μόνο), ας μας πει το έργο που πρόσφερε στη χώρα για αυτά τα 3.5 χρόνια. Τι το στρατηγικό σχεδίασε και πού βοήθησε την Ελλάδα; Αν πιστεύει ότι η προσφορά του ήταν σημαντική, ας επικεντρωθεί εκεί στις συνεντεύξεις του και ας μας την εξηγήσει. Ας μιλήσει με αριθμούς και στοιχεία και, αν έχει δίκιο, ας διαλύσει την αίσθηση που υπάρχει γι' αυτόν. Είναι γνωστό πως σε κάποια στιγμή ασχολήθηκε με την προσέλκυση επενδυτών για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, όμως απ' τα στοιχεία δεν φάνηκε να έκανε τρομερή δουλειά. Την ίδια στιγμή ρεπορτάζ αποκάλυπταν πως η αδερφή του εργαζόταν σε εταιρία του κλάδου που θα ωφελούνταν απ' τις κινήσεις του αδερφού της, και πως φυσικά υπήρχε κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων. Και τέλος, ας σκεφτεί: Μήπως κάποιος με περισσότερα προσόντα και εμπειρία στην προσέλκυση επενδυτών (κάποιος που αντί για σερβιτόρος όπως αυτός, ήταν επαγγελματίας στον τομέα) θα τα είχε καταφέρει καλύτερα; Ή έστω ακόμα καλύτερα; Ψυχανεμίζομαι πως είναι πολύ συμπαθητικός για παρέα, και κατανοώ την πικρία του για τα σχόλια που έχει ακούσει. Όμως πρέπει να τα διαχωρίσει σε αυτά που έτσι κι αλλιώς ακούει κάθε πολιτικός απ' τους εχθρούς και τα τρολ, και σ' αυτά που είχαν κάποια βάση και δεν έγιναν κακοπροαίρετα. Τα πρώτα καλύτερα να τα αγνοήσει - αντί να τα χρησιμοποιεί για να παρουσιαστεί ως θύμα bullying. Τα άλλα όμως, αν μέσα απ' αυτά καταλάβει και το πού έφταιξε αυτός, ίσως τον βοηθήσουν στη συνέχεια της καριέρας/χολέρας του, όποια κι αν είναι αυτή.