H Katerine Duska και ο Leon of Athens λίγο πριν από τη συναυλία τους στο άδειο ΚΠΙΣΝ

H Katerine Duska και ο Leon of Athens λίγο πριν από τη συναυλία τους στο άδειο ΚΠΙΣΝ Facebook Twitter
Αυτή την Παρασκευή η Katerine Duska και ο Leon of Athens θα δώσουν ένα διαφορετικό live από αυτά που έχουν συνηθίσει: χωρίς κοινό, στο συνήθως γεμάτο ΚΠΙΣΝ, με τις κάμερες να τους καταγράφουν και να μεταδίδουν ζωντανά τη συναυλία.
0



ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ η Katerine Duska και ο Leon of Athens θα δώσουν ένα διαφορετικό live από αυτά που έχουν συνηθίσει: χωρίς κοινό, στο συνήθως γεμάτο ΚΠΙΣΝ, με τις κάμερες να τους καταγράφουν και να μεταδίδουν ζωντανά τη συναυλία. Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης θα τηρούνται ακόμα και στη σκηνή. Αυτό πρακτικά σημαίνει μέχρι τρία άτομα, δηλαδή οι ίδιοι και ένας ακόμα μουσικός, που θα παίζουν από δύο και τρία όργανα ο καθένας. Με αφορμή αυτήν τη μοναδική εμφάνιση και την αποκλειστική πρεμιέρα στο LIFO.gr του νέου τους βίντεο κλιπ για το «Communication», το χορευτικό κομμάτι τους που έχει ξεχωρίσει (έχει συμπεριληφθεί μάλιστα σε 2 editorial playlists του Spotify, διευρύνοντας το διεθνές fan base και των δύο), μιλήσαμε μαζί τους.

 

— Πώς είστε βγαίνοντας από τη πρώτη φάση αυτής της περίεργης περιόδου;

Κατερίνα: Σε πολύ δημιουργική διάθεση. Η πραγματικότητα όμως για τον κλάδο μας είναι σκληρή και πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσα. Ο πολιτισμός είναι μια ανάγκη όλων και πιστεύω πως χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. 

Leon: Μην ξεχνάμε ότι πέρα από τους ανθρώπους που εμφανίζονται σε μια σκηνή, υπάρχουν τόσοι ακόμη άνθρωποι που εργάζονται σκληρά: Ηχολήπτες, φωτιστές, γραφεία παραγωγής και πολλοί άλλοι. Για τη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, αυτή την Παρασκευή, ετοιμάσαμε ένα εντελώς διαφορετικό σετ στο οποίο όλοι μας έχουμε πολλαπλούς ρόλους. Αυτό ήταν κάτι πολύ καινούργιο το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε αυτό το διάστημα.

Αυτό που θέλουμε και οι δυο, νομίζω, είναι να μεταδώσουμε ζεστασιά. Αυτό είναι το κλίμα μεταξύ μας και αυτή είναι η πρόθεση. Σε μια περίοδο αποστασιοποίησης, ο σκοπός μας είναι να μην έχει τίποτα το άψυχο το όλο αυτό εγχείρημα.

− Πού περάσατε αυτές τις μέρες και τι σας βοήθησε; Υπάρχει κάτι που αναθεωρήσατε;

Κ: Στην Αθήνα, εσώκλειστη. Έχω άσθμα και πρόσεχα ιδιαιτέρως. Αυτό που μου έδωσε ελπίδα όλο αυτό το διάστημα ήταν η δημιουργία. Είχα περισσότερο χρόνο να μελετήσω, να ψαχτώ, να μάθω. Μου έκανε πολύ ευχάριστη εντύπωση πόσα πράγματα μπορεί να δημιουργήσει κανείς μόνος, από το σπίτι του. Ένας νέος ορίζοντας. Όταν στριμώχνεσαι ανακαλύπτεις νέες δυνατότητες και νέα επίπεδα ευρηματικότητας (και αποτελεσματικότητας).

L: Στο Παγκράτι ή αλλιώς Παγκρατάρα, όπως το λένε οι φίλοι μου. Ήμουν πολύ τυχερός που γύρισα εγκαίρως από το Λονδίνο και το πέρασα εδώ στην Αθήνα, δίπλα στους αγαπημένους μου ανθρώπους. Για μένα ήταν ένα σημαντικό διάστημα στο οποίο είχα την ευκαιρία να μελετήσω και να διαβάσω.

 

Η live μετάδοση της συναυλίας ξεκινά την Παρασκευή 22/05, στις 21:00, και θα παραμείνει διαθέσιμη στο site, στο Facebook και στο YouTube του ΚΠΙΣΝ για 60 ώρες.

− Πως νιώθετε καθώς ετοιμάζεστε για τη πρώτη σας επίσημη συναυλία μετά από καιρό; Τι σκέψεις/συναισθήματα σας δημιουργεί το γεγονός ότι θα τραγουδήσετε σε έναν άδειο από κόσμο χώρο;

K: Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό το live, είναι διαφορετικό και επίκαιρο. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συνηθίσαμε αρκετά εν μέσω καραντίνας να παίζουμε από το σπίτι σε διαφορά online sessions αλλά αυτήν τη φορά θα βρισκόμαστε στον χώρο του KΠΙΣΝ και θα είναι σαφώς αλλιώτικα. Μπορούσαμε να είμαστε μόνο τρία άτομα συνολικά πάνω στην σκηνή οπότε θα παίζουμε από δύο και τρία όργανα ο καθένας. Είναι πρωτόγνωρη πρόκληση για μένα, δεν συνηθίζω να παίζω στα live μου όποτε είμαι αρκετά ενθουσιασμένη. 

L: Από τη μία τίποτα δεν αντικαθιστά την επαφή με το κοινό, τη μαγεία και τον ηλεκτρισμό της live συναυλίας, από την άλλη είναι μια διαφορετική εμφάνιση σε έναν υπέροχο χώρο και σε αυτή τη δεδομένη στιγμή αισθάνομαι ότι έχει να προσφέρει πολλά στον κόσμο που θα την παρακολουθήσει.

H Katerine Duska και ο Leon of Athens λίγο πριν από τη συναυλία τους στο άδειο ΚΠΙΣΝ Facebook Twitter
Katerine Duska

−Τι αίσθηση θέλετε να έχει η συναυλία; Έχετε κάποια κατεύθυνση στο μυαλό σας ετοιμάζοντάς τη;

Κ: Αυτό που θέλουμε και οι δυο, νομίζω, είναι να μεταδώσουμε ζεστασιά. Αυτό είναι το κλίμα μεταξύ μας και αυτή είναι η πρόθεση. Σε μια περίοδο αποστασιοποίησης, ο σκοπός μας είναι να μην έχει τίποτα το άψυχο το όλο αυτό εγχείρημα.

—Πώς βλέπετε το μέλλον των συναυλιών; Θα υπάρχουν; Έχετε σκεφτεί τι μορφή μπορεί να πάρουν;

K: Ακούμε διαφορά και ό,τι κι αν είναι, μην ξεχνάμε πως είναι παροδικό. Ίσως είναι ευκαιρία να αγκαλιάσουμε και νέες, καινοτόμες ιδέες.     

L: Φυσικά και θα υπάρχουν. Θέλω να ελπίζω ότι όλο αυτό θα κρατήσει το πολύ λίγους μήνες. Έως τότε όμως πρέπει να επιβιώσουν χιλιάδες οικογένειες.

H Katerine Duska και ο Leon of Athens λίγο πριν από τη συναυλία τους στο άδειο ΚΠΙΣΝ Facebook Twitter
Leon of Athens. Φωτο: Νίκος Αλιάγας

—Τι εκτιμάτε περισσότερο ο ένας στον άλλο;

K: Για μένα ο Τίμος είναι ο καλύτερος τραγουδοποιός της γενιάς του. Έχει αποτελέσει τρομερή έμπνευση για μένα ο επαγγελματισμός του, η επιμονή του και η μαχητική του διάθεση, η έντονη καλλιτεχνική ταυτότητα που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια μέσα από τον ήχο και την εικόνα του, η ψυχραιμία του και η αισιοδοξία σε έναν πολύ σκληρό χώρο. Πάντα βρίσκει χαρά σε ό,τι κι αν κάνει και δεν έχω γνωρίσει πιο εργατικό άνθρωπο. Τον θαυμάζω για όλους τους παραπάνω λόγους και πρωτίστως για το σπάνιο ήθος του. 

L: Την Κατερίνα τη θαυμάζω απεριόριστα και ως δημιουργό και ως performer, είναι κεφάλαιο για τη μουσική της χώρας μας. Ήρθε στην Αθήνα από τον Καναδά χωρίς να γνωρίζει κανέναν και κατάφερε με την αξία της και μόνο, την αφοσίωση της, την ευαισθησία της και το πολύ σπάνιο ταλέντο που διαθέτει, να έχει πετύχει ήδη τόσα πολλά. Με εμπνέει το ευρύ της πνεύμα, η επιμονή της στη λεπτομέρεια, μα πάνω απ’ όλα η ειλικρίνεια και η ευθύτητά της.

—Πώς γυρίστηκε το νέο βίντεο για το «Communication»;

K: Ο Τίμος γύρισε το βίντεο στο Λονδίνο λίγο πριν από το lockdown, χωρίς να προλάβει να το ολοκληρώσει. Τα δικά μου πλάνα γυρίστηκαν στο σπίτι, εν μέσω καραντίνας, με ένα κινητό και αυτοσχέδιο φωτισμό. Νομίζω πως κάτι καταφέραμε εν τέλει!

L: Καταρχάς να σας πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που προβάλλεται σήμερα για πρώτη φορά μέσα από τη σελίδα σας. Όπως είπε και η Κατερίνα, δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τα γυρίσματα, το δουλέψαμε εξ αποστάσεως και έτσι προέκυψε και το κομμάτι του animation.

Leon of Athens (feat. Katerine Duska) - Communication (Official Music Video) 

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/DuskaLeon, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Παρασκευή 22/05 στις 21.00.

Εκτός από την original version του «Communication», κυκλοφορεί και το remix που έχουν επιμεληθεί οι Portugal.The Man, μια μη αναμενόμενη, εικονοπλαστική εκδοχή του τραγουδιού εμπνευσμένη από τους στίχους του.

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM