Στις αρχές της δεκαετίας του '90 χαλούσε κόσμο το ντουέτο που είχε φτιάξει η Siobhan Fahey (μετά την αποχώρησή της από τις Bananarama) με την Marcella Detroit και είχε πάρει το όνομα του από το (περίπου) ομώνυμο δοκίμιο της Βιρτζίνια Γουλφ για τις δυσκολίες που θα συναντούσε μια υποτιθέμενη αδελφή του Σαίξπηρ αν επιθυμούσε συγγραφική καριέρα. (συνήθως το όνομα του γκρουπ παρουσιαζόταν «ανορθόγραφα» και χωρίς απόστροφο).

 

Ο συνδυασμός ποπ αντίληψης και goth-fashionista αισθητικής (ήταν πάντα ντυμένες με τα πιο εκκεντρικά κομμάτια σχεδιαστών όπως ο Margiela, ο Helmut Lang, η Ann Demuelemeeste και η Vivienne Westwood) υπήρξε ακαταμάχητος.

 

 

 

Αποκορύφωμα της βραχύβιας αλλά ένδοξης πορείας τους στο ποπ στερέωμα ήταν το τραγούδι "Stay", το «αλλόκοσμο» βίντεο κλιπ του οποίου τις έδειχνε να μαλώνουν σαν περίεργες θεότητες στη σελήνη διεκδικώντας την ψυχή ενός γήινου άνδρα.

 

Το κομμάτι εκτοξεύτηκε to 1992 στην κορυφή του βρετανικού καταλόγου επιτυχιών και το γκρουπ έγραψε ιστορία παραμένοντας εκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο βρετανικό γυναικείο σχήμα στην ιστορία, ρεκόρ που ακόμα διατηρούν.

 

Το 1993 όμως, μετά από δύο άλμπουμ στο σύντομο βιογραφικό του γκρουπ, όλα είχαν τελειώσει. Παρά τις επιτυχίες και την πρόσκληση από τον ίδιο τον Prince να τον συνοδεύσουν στην περιοδεία του, η αντιζηλία των δύο μελών του ντουέτου που είχε παρουσιαστεί στο βίντεο του "Stay" ως διασκεδαστική μυθοπλασία, είχε γίνει καθημερινή πραγματικότητα.

 

Ώσπου η Marcella Detroit πληροφορήθηκε δημοσίως την αποπομπή της από το γκρουπ κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου Ivor Novello καλύτερου σύγχρονου δίσκου για το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο "Hormonally Yours". Μετά από εκείνη τη μοιραία βραδιά, οι δύο τους δεν ξαναμίλησαν ποτέ μεταξύ τους.

 

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες, όταν συναντήθηκαν μετά από 26 χρόνια σ΄ ένα μπαρ στο Λος Άντζελες (όπου αμφότερες μόνιμα διαμένουν) και αποφάσισαν να επαναφορτίσουν τη φιλία της και να ενεργοποιήσουν ξανά το γκρουπ.

 

Ήδη έχει ανακοινωθεί η κυκλοφορία ενός νέου τραγουδιού μέσα στον Μάιο αλλά και η περιοδεία του ανανεωμένου ντουέτου που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

 

«Όσο μεγαλώνει κανείς, προσπαθεί να δαμάσει τους δαίμονες και να εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορέσει επιτέλους να επουλώσει τις πληγές» δήλωσε η Siobhan Fahey. «Η Marcy είχε προσπαθήσει κατά καιρούς να με πλησιάσει αλλά εγώ μόνο πρόσφατα κατάφερα να το αντιμετωπίσω».