Shakespears Sister: 26 χρόνια είχαν να ανταλλάξουν κουβέντα αλλά υπεράνω όλων το reunion

Shakespears Sister: 26 χρόνια είχαν να ανταλλάξουν κουβέντα αλλά υπεράνω όλων το reunion Facebook Twitter
Shakespears Sister, 1992: Marcella Detroit, Siobhan Fahey
4

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 χαλούσε κόσμο το ντουέτο που είχε φτιάξει η Siobhan Fahey (μετά την αποχώρησή της από τις Bananarama) με την Marcella Detroit και είχε πάρει το όνομα του από το (περίπου) ομώνυμο δοκίμιο της Βιρτζίνια Γουλφ για τις δυσκολίες που θα συναντούσε μια υποτιθέμενη αδελφή του Σαίξπηρ αν επιθυμούσε συγγραφική καριέρα. (συνήθως το όνομα του γκρουπ παρουσιαζόταν «ανορθόγραφα» και χωρίς απόστροφο).

Ο συνδυασμός ποπ αντίληψης και goth-fashionista αισθητικής (ήταν πάντα ντυμένες με τα πιο εκκεντρικά κομμάτια σχεδιαστών όπως ο Margiela, ο Helmut Lang, η Ann Demuelemeeste και η Vivienne Westwood) υπήρξε ακαταμάχητος.

Shakespears Sister: 26 χρόνια είχαν να ανταλλάξουν κουβέντα αλλά υπεράνω όλων το reunion Facebook Twitter

Αποκορύφωμα της βραχύβιας αλλά ένδοξης πορείας τους στο ποπ στερέωμα ήταν το τραγούδι "Stay", το «αλλόκοσμο» βίντεο κλιπ του οποίου τις έδειχνε να μαλώνουν σαν περίεργες θεότητες στη σελήνη διεκδικώντας την ψυχή ενός γήινου άνδρα.

Το κομμάτι εκτοξεύτηκε to 1992 στην κορυφή του βρετανικού καταλόγου επιτυχιών και το γκρουπ έγραψε ιστορία παραμένοντας εκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο βρετανικό γυναικείο σχήμα στην ιστορία, ρεκόρ που ακόμα διατηρούν.

Το 1993 όμως, μετά από δύο άλμπουμ στο σύντομο βιογραφικό του γκρουπ, όλα είχαν τελειώσει. Παρά τις επιτυχίες και την πρόσκληση από τον ίδιο τον Prince να τον συνοδεύσουν στην περιοδεία του, η αντιζηλία των δύο μελών του ντουέτου που είχε παρουσιαστεί στο βίντεο του "Stay" ως διασκεδαστική μυθοπλασία, είχε γίνει καθημερινή πραγματικότητα.

Ώσπου η Marcella Detroit πληροφορήθηκε δημοσίως την αποπομπή της από το γκρουπ κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου Ivor Novello καλύτερου σύγχρονου δίσκου για το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο "Hormonally Yours". Μετά από εκείνη τη μοιραία βραδιά, οι δύο τους δεν ξαναμίλησαν ποτέ μεταξύ τους.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες, όταν συναντήθηκαν μετά από 26 χρόνια σ΄ ένα μπαρ στο Λος Άντζελες (όπου αμφότερες μόνιμα διαμένουν) και αποφάσισαν να επαναφορτίσουν τη φιλία της και να ενεργοποιήσουν ξανά το γκρουπ.

Ήδη έχει ανακοινωθεί η κυκλοφορία ενός νέου τραγουδιού μέσα στον Μάιο αλλά και η περιοδεία του ανανεωμένου ντουέτου που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

«Όσο μεγαλώνει κανείς, προσπαθεί να δαμάσει τους δαίμονες και να εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορέσει επιτέλους να επουλώσει τις πληγές» δήλωσε η Siobhan Fahey. «Η Marcy είχε προσπαθήσει κατά καιρούς να με πλησιάσει αλλά εγώ μόνο πρόσφατα κατάφερα να το αντιμετωπίσω».

 
Μουσική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νταϊάνα Ρος, η βασίλισσα της μουσικής 

Μουσική / Νταϊάνα Ρος: «Θέλει χρόνο και δουλειά για να γίνεις Diva, δεν είναι τόσο απλό»

Μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες του πλανήτη, η ακαταπόνητη ερμηνεύτρια που με τη μαγνητική της παρουσία μαγεύει το κοινό, είναι ένα φαινόμενο πιο ασυνήθιστο από όσο νομίζετε. Έρχεται σε λίγες μέρες στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT
Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Μουσική / Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Το ακριτικό διαβαλκανικό φεστιβάλ του Christopher King και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεσήκωσε για άλλη μια χρονιά άτομα κάθε ηλικίας και καταγωγής με παραδοσιακή μουσική απρόσμενη και συναρπαστική.
M. HULOT
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ματούλα Κουστένη διερευνά τη σχέση του ποιητή με τον συνθέτη, την αφετηρία της δημιουργίας του μεγάλου έργου «Άξιον Εστί» και την πορεία του μέχρι την πρώτη ηχογράφηση.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Βιβλίο / Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα χρόνια, το γκρουπ έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του θρυλικού κλαμπ CBGB στη Νέα Υόρκη, κι ένα νέο βιβλίο ακολουθεί την πορεία τους από τις πρώτες τους ημέρες μέχρι το είδος εκείνο της επιτυχίας που συνήθως έρχεται με τα δικά της προβλήματα
THE LIFO TEAM
Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Μουσική / Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Η artistic και managing director της High Priority Promotions, η μόνη γυναίκα με αυτήν τη θέση στην Ελλάδα, μιλά για τις συναυλίες, τη μουσική σήμερα, τις αλλαγές σε καλλιτέχνες και κοινό και το Memory Corner με τα ιδιαίτερα vintage ρούχα, την άλλη μεγάλη της αγάπη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses».

Μουσική / Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses»

Για χρόνια η Q Lazzarus του «Goodbye Horses», μία από τις πιο αδικημένες ερμηνεύτριες στην ιστορία της ποπ μουσικής, παρέμενε μια μυστηριώδης φιγούρα, τώρα όμως ένα μουσικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή της.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Μουσική / Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Από μικρός ένιωθε αποσυνάγωγος. Πιστεύει ότι τα κόμικς είναι η μόνη μορφή τέχνης που είναι τελείως αφιλτράριστη και πιστεύει ότι η γενιά του θα μείνει στην ιστορία ως η γενιά που έχασε τα καλά πράγματα στο τσακ. Ο μουσικός Eddie Dark είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Ερμής

Μουσική / Ermis: «Το τρέμολο του μπουζουκιού ήταν ο αγαπημένος μου ήχος από νιάνιαρο»

O περιζήτητος νέος συνθέτης που έχει συνεργαστεί με τον Good Job Nicky, τη Μαρίνα Σάττι, τη Χάρις Αλεξίου και τον Sidarta επαναπροσδιορίζει τον ήχο του μπουζουκιού και της κλασικής μουσικής με σεβασμό και τόλμη.
M. HULOT

σχόλια

3 σχόλια
Ναι, γιατί αν δεν παίζουν χρήματα και μόνο, οι άνθρωποι ποτέ δεν ξεχνάνε παλιές έχθρες, ούτε ξαναφτιάχνουν γκρούπ...Φαντάζομαι θα νομίζεις ότι και στους Rolling Stones ας πούμε «λείπουν τα χρήματα» (και ας έχει π.χ. 360 εκατομμύρια δολλάρια περιουσία ο Mick Jagger) και γυρνάνε στα 70 τους και κάνουν συναυλίες...