O Κοσμάς Δεβελέγκας και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου

O Κοσμάς Δεβελέγκας και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Ο Κοσμάς Δεβελέγκας βρίσκεται στον αέρα του Pepper 96.6 καθημερινά από τις 16:00 έως τις 18:00.
1

Κάθε Σαββατοκύριακο ένας παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96.6 επιλέγει για το LIFO.gr τραγούδια που συνθέτουν ένα ξεχωριστό soundtrack.

Αυτή την εβδομάδα, την επιλογή κάνει ο Κοσμάς Δεβελέγκας (τον ακούτε καθημερινά στη συχνότητα του Pepper, από τις 16:00 έως τις 18:00):

Richard Ashcroft

That's when I feel it

 

Μια κιθάρα και μια ωραία μελωδία καμιά φορά αρκούν για να σου φτιάξει η διάθεση. Και ο Richard Ashcroft ξέρει πολύ καλά αυτήν τη συνταγή, ήδη από την εποχή των Verve.

Από το τελευταίο άλμπουμ του Ashcroft, "Natural Rebel", το "That's when I feel it" είναι ένα κομμάτι για απολαυστικές ανοιξιάτικες διαδρομές.

Tame Impala

Patience

 


Από τα πρώτα τους βήματα στις αρχές της δεκαετίας στην Αυστραλία, έως σήμερα με την εμφάνισή τους ως headliners στο φεστιβάλ Coachella στην California, οι Tame Impala του Kevin Parker έχουν διανύσει μια συναρπαστική διαδρομή.

Το "Patience", από το αναμενόμενο νέο τους άλμπουμ, που θα είναι το τέταρτο στην καριέρα τους, περιέχει όλα τα ιδιαίτερα pop-rock στοιχεία που έχει αγαπήσει το φανατικό κοινό τους.

Wild Belle

Mockingbird

 


Δύο αδελφές από το Chicago, η «μουσικός-ορχήστρα» και παραγωγός Elliot και η τραγουδίστρια-συνθέτης Natalie Bergman, επιστρέφουν με το τρίτο τους άλμπουμ, "Everybody One Of A Kind".

Η εθιστική μελωδία του "Mockingbird" συνδυάζει modern soul και world-rock ήχους, ενώ το βίντεο του τραγουδιού, σαν vintage ταινία, σε μεταφέρει σε ένα πάρτι που καταλήγει σε μια τρελή καταδίωξη.

Cage The Elephant

Ready To Let Go

 

«Κόλλημα» με το πρώτο άκουσμα για το "Ready To Let Go" των Cage The Elephant, από το νέο τους άλμπουμ, "Social Cues", που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, τέσσερα χρόνια μετά το βραβευμένο με Grammy "Tell Me I'm Pretty" και δύο χρόνια μετά το live άλμπουμ τους, "Unpeeled".

Η νέα δουλειά της μπάντας από το Κεντάκι ηχογραφήθηκε στο Νάσβιλ και το Λος Άντζελες, με παραγωγό τον John Hill, που είναι γνωστός για τη συνεργασία του με τους Florence and the Machine και τους Portugal. The Man.

Jungle

Casio

 


Η neo soul μπάντα από το Λονδίνο δημιουργεί για μια ακόμα φορά ένα νυχτερινό χορευτικό soundtrack που σε παρασύρει στο ρυθμό του.

Η funky μελωδία του "Casio" των Jungle, από το περσινό τους άλμπουμ "For Ever", αναδεικνύεται από το εξαιρετικό βίντεο που έχει σκηνοθετήσει ο επί χρόνια συνεργάτης του συγκροτήματος, Charlie Di Placido.

The Heavy

Burn Bright

 


Ένα ακόμα μελλοντικό classic, από την μπάντα από το Bath της Αγγλίας. Με τα χαρακτηριστικά blues rock φωνητικά του Kelvin Swaby, με τη συνοδεία από πιάνο, πνευστά και μια χορωδία gospel, το "Burn Bright" θα μπορούσε να ντύσει μουσικά μια σκηνή μιας τηλεοπτικής σειράς στο στυλ του "Breaking Bad". Το νέο άλμπουμ των Heavy, "Sons", θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου.

Your Smith

The Spot

 


Η Caroline Smith μετακόμισε από τη Μινεάπολη της Μινεσότα στο Λος Άντζελες πριν από μερικά χρόνια, αλλάζοντας το όνομά της σε Your Smith.

Όπως λέει η ίδια, το "Τhe Spot", από το EP "Bad Habit", έχει «τη ζεστασιά του ήχου των '90s σε συνδυασμό με τη συναρπαστική εξέλιξη της σύγχρονης μουσικής».

Το groove του τραγουδιού, ό,τι πρέπει για διαδρομές με το αυτοκίνητο, σίγουρα θα σας θυμίσει το "All I Wanna Do" της Sheryl Crow.

Info

https://www.pepper966.gr/

https://www.facebook.com/RadioPepper/

Μουσική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM