Jokasti & Nek, πώς είναι να δουλεύεις ως ντουέτο στο είδος της techno;

Jokasti & Nek, πώς είναι να δουλεύεις ως ντουέτο στο είδος της techno; Facebook Twitter
Jokasti & Nek
0

— Πώς γνωριστήκατε;

Νεκτάριος: Η Ιοκάστη άρχισε να αγοράζει μηχανήματα για το στούντιό της και μπήκε σε ένα Eurorack modular group, στο οποίο έκανε κάποιες ερωτήσεις για modules με τα οποία θα μπορούσε να επεξεργαστεί τη φωνή της.

Ήταν το 2015. Εγώ προσφέρθηκα να βοηθήσω κι έτσι γνωριστήκαμε. Τον Φεβρουάριο του 2016 αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε μουσική μαζί.

— Τι έχει διαμορφώσει τον ήχο σας;

Ιοκάστη: Μεγάλωσα με κλασική μουσική στο σπίτι και από τα 12 ξεκίνησα αρμονία και ορθοφωνία. Μέχρι τα 18 μου, που μπήκα στο πανεπιστήμιο, έκανα λυρικό τραγούδι (soprano).

Μόλις ξεκίνησα τις σπουδές, άφησα τη μουσική και την ξαναβρήκα μετά από πολλά χρόνια, όταν αποφάσισα να ξεκινήσω με φωνητικά στην ηλεκτρονική μουσική. Επιρροές δέχομαι από όλα τα είδη και θεωρώ ότι υπάρχει πολύς χώρος για πειραματισμό στη μουσική που φτιάχνουμε.

Ν.: Όλα ξεκίνησαν από τα ’80s, όταν έβλεπα «Miami Vice» και άκουγα τη μουσική του Jan Hammer σε συνάρτηση με το «Thriller» του Michael Jackson και την παραγωγή του Quincy Jones. Κόλλησα με τα συνθεσάιζερ.

Το 1994 ξεκίνησε το πάρτι για μένα, από τη Βαρυμπόμπη και τα Οινόφυτα. Το 2000 μετακόμισα στο Cambridge, στην Αγγλία, όπου έκανα BSc στη Μουσική Τεχνολογία και ξεκίνησα να αγοράζω μηχανήματα για το στούντιο.

Jokasti & Nek, πώς είναι να δουλεύεις ως ντουέτο στο είδος της techno; Facebook Twitter
Στο στούντιο ο ένας παίρνει ιδέες από τον άλλο.

— Πώς είναι να δουλεύεις ως ντουέτο σε αυτό το είδος;

Ν.: Πολύ πρακτικό. Στο στούντιο ο ένας παίρνει ιδέες από τον άλλο, αλλά η πρακτικότητα φαίνεται ακόμα περισσότερο στα live, όπου υπάρχουν τέσσερα χέρια για να χειριστούν όλα τα μηχανήματα, δύο άτομα στις πτήσεις (οπότε περισσότερο carry on), στο στήσιμο και στη μεταφορά όλου του gear. Φυσικά, έχεις και καλή παρέα στο αεροδρόμιο.

— Ποιος είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης που θαυμάζετε πιο πολύ;

Είναι πολλά τα παιδιά που έχουν ταλέντο στη σκηνή μας και διαπρέπουν στο εξωτερικό και δεν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποιον, απλώς χαιρόμαστε που μεγαλώνει το roster των Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό. Αλλά, ναι, ο Endlec κάνει κομμάταρες!

 

— Τι θα κάνετε μετά το live στο six d.o.g.s;

Έχουμε αρκετά βινύλια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019, εμφανίσεις που θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον και πολύ χρόνο να περάσουμε στο στούντιο.

 

Info

Παρασκευή 15/2, 24:00

six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)

Eισ.: 5 ευρώ

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM