Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Αυτό το κορίτσι έχει ψυχή! Ο extreme, εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου
Extreme art

Αυτό το κορίτσι έχει ψυχή! Ο extreme, εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου

Οι περφόρμανς της Κατερίνας Σολδάτου με τίτλο «Η Ελλάδα έχει Ψυχή» είναι εντυπωσιακά σόου για τα οποία η εκπαιδεύτρια και χορογράφος επιλέγει ακραίες τοποθεσίες θέλοντας να προβάλλει τις ομορφιές της χώρας μας

Το ενδιαφέρον μου για τον εναέριο χορό γεννήθηκε όταν ήμουν πολύ μικρή καθώς δοκίμαζα άλματα από ψηλά βράχια στη θάλασσα, αιωρήσεις με σεντόνια και σχοινιά από μπαλκόνια ώστε να μπορώ να ξεγελώ τη βαρύτητα.

 

Μου άρεσε να κάνω διαφορετικά πράγματα και να παίζω όπως ακριβώς ήθελα εγώ. Συνήθως χόρευα ανεμίζοντας λωρίδες από υφάσματα ενώ αργότερα με πειραματισμούς, και λίγο ρίσκο κατέληξα στον εναέριο χορό, τον οποίο αγάπησα αμέσως.

 

Ο εναέριος χορός είναι ένας μοναδικός συνδυασμός τέχνης και άθλησης. Χτίζει την μυϊκή δύναμη ενός αθλητή ενόργανης ενώ συγχρόνως αναπτύσσει την έκφραση και την χάρη ενός χορευτή μπαλέτου. Είναι ένας τρόπος έκφρασης μέσω του χορού σε μεγάλο ή μικρό ύψος με τη βοήθεια ειδικών πανιών.

 

Δεν έχω ξεπεράσει τις φοβίες μου. Απλά δεν τις αφήνω να με καταδυναστεύουν. Για εμένα ο φόβος έχει την απίστευτη δύναμη να σε εξελίξει, αρκεί να κατανοήσεις από πού προέρχεται, να τον αποδεχθείς και να τον μετατρέψεις σε κάτι όμορφο.

 

Οι παράγοντες που λαμβάνω υπόψη για την επιλογή των τοποθεσιών που κάνω τις περφόρμανς μου είναι συνήθως η φυσική ομορφιά, τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, η ιστορία του τόπου αλλά και ο συμβολισμός που μπορεί να έχει.

 

Η Κατερίνα Σολδάτου στα Μετέωρα.
Η Κατερίνα Σολδάτου στα Μετέωρα.

 

Μετά τα Μετέωρα που ήταν η πρώτη μου απόπειρα σε ύψος 250 μέτρων και με απίστευτα δύσκολες συνθήκες ήξερα ότι είχα ανεβάσει τον πήχη για έμενα την ίδια. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά η αύξηση του ύψους σε ότι αφορά τον εναέριο χορό. Μέχρι τώρα το υψηλότερο σημείο από το οποίο έχω κάνει εναέριο χορό είναι το Φαράγγι του Βίκου που κατέχει τίτλο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, ως προς το μήκος του. Εκεί, χόρεψα σε ύψος 800 μέτρων.

 

Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.


Μέσα από αυτό το πρότζεκτ στοχεύω στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σχέση με το περιβάλλον. Θέλω να προκαλέσω τον θεατή να μην επαναπαύεται, να μη φοβάται να διαφοροποιείται από το σύνολο και να ακολουθεί τη δική του πορεία και τα όνειρα του.

 

Στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.
Στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

 

Στα άμεσα σχέδια μου είναι ένα ταξίδι στην Ινδονησία, τώρα τον Αύγουστο, όπου θα εκπαιδευτώ ως δασκάλα γιόγκα. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να εμβαθύνω την έρευνα μου σε θέματα τέχνης και άθλησης και θεωρώ ότι η γιόγκα έχει σημαντικές πληροφορίες και ανυπομονώ να τις ανακαλύψω.

 

Πως ξεπέρασα τις φοβίες μου; Δεν τις έχω ξεπεράσει απλά δεν τις αφήνω να με καταδυναστεύουν. Για εμένα ο φόβος έχει την απίστευτη δύναμη να σε εξελίξει, αρκεί να κατανοήσεις από πού προέρχεται, να τον αποδεχθείς και να τον μετατρέψεις σε κάτι όμορφο.

 

Όταν βρίσκομαι σε αυτά τα απίστευτα ύψη που έχω βρεθεί σκέφτομαι ότι όλα κινούνται αργά ασχέτως με το πόσο γρήγορα κινείσαι εσύ ο ίδιος και επιτέλους βρίσκομαι στην κατάσταση ροής όπου το σώμα και το μυαλό μου είναι σε τέλεια συνεργασία και όλα εξελίσσονται με τον καλύτερο και πιο δημιουργικό τρόπο.

 

Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.
Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.

 

Εκτός από τον εναέριο χορό ασχολούμαι και με τις ελεύθερες καταδύσεις. Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.

 

Έχω την ίδια ανάσα για να καταδυθώ, να εξερευνήσω ή να χορέψω και να αναδυθώ. Όταν τα περιθώρια λάθους που έχεις εκμηδενίζονται τότε η πειθαρχία και η εξέλιξη είναι ο μόνος δρόμος. Θεωρώ την θάλασσα το δεύτερο σπίτι μου και κομμάτι από την καρδιά μου.

 

Είναι αλήθεια ότι φωτογραφίες μου έχουν δημοσιευτεί σε μερικά από τα πιο περιβόητα ξένα Μέσα, τους New York Times, την Guardian, την Washington Post και άλλα. Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω. Μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και πολύ γρήγορα το εγχείρημα «Greece has Soul» και ο σκοπός του προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου στο εξωτερικό, κάτι που με έκανε να καταλάβω την δυναμική αλλά και την ευθύνη που έχω σε σχέση με αυτό που παρουσιάζω.

 

Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.
Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.

 

 
 

 

Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω.
Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω.

 

Ιnfo:

Η Κατερίνα Σολδάτου πρόκειται να παρουσιάσει μια ακραία εναέρια χορογραφία στο Off Road Adventure Festival 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2019. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν τοποθετημένες ειδικές τριγωνικές κατασκευές με πανιά για όποιον θέλει να δοκιμάσει, πάντα υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη εκπαιδευτών της σχόλης της Beyond Aerial.

 

 

Η Μερόπη Κοκκίνη γεννήθηκε στην Κύπρο. Άρχισε να δημοσιογραφεί στο περιοδικό «01». Ανήκει στην συντακτική ομάδα της LIFO.
Email: [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμασμένη από τη Γέφυρα της Χαλκίδας η Κατερίνα Σολδάτου δίνει ένα εντυπωσιακό σόου χορού
Extreme Aerial Dance

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι ντροπή το σεξ με ανθρώπους με αναπηρία. Είναι απολαυστικό και είναι δικαίωμα.
«Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι ουδέτερα όντα». Ο Γιώργος Σαββόπουλος μιλάει ανοιχτά για το ρατσισμό της σεξουαλικότητας του αναπήρου
Συναντήσαμε την πρώτη παναφρικανική ομάδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα
Μία εβδομάδα προτού δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα, την ακολουθήσαμε σε μια προπόνηση σε ένα μικρό δημόσιο γήπεδο στο άλσος Βεΐκου.
Μια πρόταση έντιμου συμβιβασμού για την ψήφο εκτός επικράτειας
Να αφορά η δυνατότητα ψήφου εκτός επικράτειας μόνο την πρώτη μεταναστευτική γενιά και όχι τις επόμενες
Ράγκμπι γυναικών: Ένα απόγευμα με τη νεοσύστατη Εθνική Ελλάδος
Ένταση, ενθουσιασμός και τραυματισμοί σε ένα άθλημα που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες διπλασίασαν τα έξοδα για τα κατοικίδιά τους την τελευταία δεκαετία, παρά την οικονομική κρίση
Ξοδεύουμε 198 εκατ. ευρώ ετησίως για τις τροφές των κατοικίδιών μας
To φαινόμενο της «οικογενειοκρατίας» στη Βουλή από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα
Μια αποκαλυπτική έρευνα του Vouliwatch για τον αριθμό των βουλευτών που έχουν συγγενικές σχέσεις με βουλευτές ή υπουργούς του παρελθόντος.
Ένα ταξίδι στην Αστυπάλαια, το πρώτο αντικαπνιστικό νησί παγκοσμίως
Η κίνηση για μια «Αστυπάλαια χωρίς τσιγάρο» διανύει ήδη τον πρώτο επιτυχημένο της χρόνο και επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του νησιού, τοποθετώντας στον πυρήνα του την ευεξία και την ανώτερη ποιότητα ζωής
Πεθαίνοντας το 2019 μέσα σε ένα ασθενοφόρο
Με αφορμή τον θάνατο της καθηγήτριας του ΠΑΜΑΚ κατά τη διάρκεια της διακομιδής της από τον Πύργο στα Γιάννενα, μιλούν στη LiFO ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Γιούλη Μαμμή
Προσφυγικό εξωτερικής, μεταναστευτικό εσωτερικής κατανάλωσης
Αν δεν πρυτανεύσουν η σωφροσύνη και ο περιορισμός της ξενοφοβικής ρητορικής, τότε μπαίνουμε σε δύσκολες θάλασσες.
Πώς ο τουρισμός μεταμόρφωσε την Αθήνα
Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Push» στο φετινό CineDoc εξετάζουμε το φαινόμενο της στεγαστικής κρίσης που πλήττει πολλές περιοχές της Αθήνας, καθώς και το πώς έχουν αλλάξει σημαντικά οι ισορροπίες στην αγορά κατοικίας.
 Πόσο αγαπάς το κατοικίδιό σου;
Ένας μικρός οδηγός με προτάσεις για να ζείτε καλύτερα με τους τετράποδους φίλους σας.
«Δεν βρίσκω να νοικιάσω…»: Airbnb και real estate στην Αθήνα
Η ραγδαία ανάπτυξη του Airbnb και του real estate στην Αθήνα απογείωσε τις τιμές, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στις ενοικιάσεις και αγορές σπιτιών και αναστατώνοντας τη ζωή της πόλης.
14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ
Ξεχωριστά χαρμάνια, έμπειροι baristas και υπέροχα μέρη στην Αθήνα και τον Πειραιά για αληθινό καφέ
Η Teleperformance Greece επενδύει στη διαφορετικότητα εδώ και 30 χρόνια
Φύλο, ηλικία, εθνικότητα, θρησκεία, κουλτούρα: Η διαφορετικότητά μας είναι αυτή που μας κάνει να μαθαίνουμε, να εξελισσόμαστε και να αποκτούμε συναίσθημα και σεβασμό για τους άλλους.
8 τάσεις που θα καθορίσουν τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια
Πιο εξειδικευμένα γούστα, περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες, υγεία και περιβάλλον διαμορφώνουν τις καινούργιες «φυλές» στην ψυχαγωγία.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή