Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Αυτό το κορίτσι έχει ψυχή! Ο extreme, εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου
Extreme art

Αυτό το κορίτσι έχει ψυχή! Ο extreme, εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου

Οι περφόρμανς της Κατερίνας Σολδάτου με τίτλο «Η Ελλάδα έχει Ψυχή» είναι εντυπωσιακά σόου για τα οποία η εκπαιδεύτρια και χορογράφος επιλέγει ακραίες τοποθεσίες θέλοντας να προβάλλει τις ομορφιές της χώρας μας

Το ενδιαφέρον μου για τον εναέριο χορό γεννήθηκε όταν ήμουν πολύ μικρή καθώς δοκίμαζα άλματα από ψηλά βράχια στη θάλασσα, αιωρήσεις με σεντόνια και σχοινιά από μπαλκόνια ώστε να μπορώ να ξεγελώ τη βαρύτητα.

 

Μου άρεσε να κάνω διαφορετικά πράγματα και να παίζω όπως ακριβώς ήθελα εγώ. Συνήθως χόρευα ανεμίζοντας λωρίδες από υφάσματα ενώ αργότερα με πειραματισμούς, και λίγο ρίσκο κατέληξα στον εναέριο χορό, τον οποίο αγάπησα αμέσως.

 

Ο εναέριος χορός είναι ένας μοναδικός συνδυασμός τέχνης και άθλησης. Χτίζει την μυϊκή δύναμη ενός αθλητή ενόργανης ενώ συγχρόνως αναπτύσσει την έκφραση και την χάρη ενός χορευτή μπαλέτου. Είναι ένας τρόπος έκφρασης μέσω του χορού σε μεγάλο ή μικρό ύψος με τη βοήθεια ειδικών πανιών.

 

Δεν έχω ξεπεράσει τις φοβίες μου. Απλά δεν τις αφήνω να με καταδυναστεύουν. Για εμένα ο φόβος έχει την απίστευτη δύναμη να σε εξελίξει, αρκεί να κατανοήσεις από πού προέρχεται, να τον αποδεχθείς και να τον μετατρέψεις σε κάτι όμορφο.

 

Οι παράγοντες που λαμβάνω υπόψη για την επιλογή των τοποθεσιών που κάνω τις περφόρμανς μου είναι συνήθως η φυσική ομορφιά, τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, η ιστορία του τόπου αλλά και ο συμβολισμός που μπορεί να έχει.

 

Η Κατερίνα Σολδάτου στα Μετέωρα.
Η Κατερίνα Σολδάτου στα Μετέωρα.

 

Μετά τα Μετέωρα που ήταν η πρώτη μου απόπειρα σε ύψος 250 μέτρων και με απίστευτα δύσκολες συνθήκες ήξερα ότι είχα ανεβάσει τον πήχη για έμενα την ίδια. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά η αύξηση του ύψους σε ότι αφορά τον εναέριο χορό. Μέχρι τώρα το υψηλότερο σημείο από το οποίο έχω κάνει εναέριο χορό είναι το Φαράγγι του Βίκου που κατέχει τίτλο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, ως προς το μήκος του. Εκεί, χόρεψα σε ύψος 800 μέτρων.

 

Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.


Μέσα από αυτό το πρότζεκτ στοχεύω στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σχέση με το περιβάλλον. Θέλω να προκαλέσω τον θεατή να μην επαναπαύεται, να μη φοβάται να διαφοροποιείται από το σύνολο και να ακολουθεί τη δική του πορεία και τα όνειρα του.

 

Στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.
Στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

 

Στα άμεσα σχέδια μου είναι ένα ταξίδι στην Ινδονησία, τώρα τον Αύγουστο, όπου θα εκπαιδευτώ ως δασκάλα γιόγκα. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να εμβαθύνω την έρευνα μου σε θέματα τέχνης και άθλησης και θεωρώ ότι η γιόγκα έχει σημαντικές πληροφορίες και ανυπομονώ να τις ανακαλύψω.

 

Πως ξεπέρασα τις φοβίες μου; Δεν τις έχω ξεπεράσει απλά δεν τις αφήνω να με καταδυναστεύουν. Για εμένα ο φόβος έχει την απίστευτη δύναμη να σε εξελίξει, αρκεί να κατανοήσεις από πού προέρχεται, να τον αποδεχθείς και να τον μετατρέψεις σε κάτι όμορφο.

 

Όταν βρίσκομαι σε αυτά τα απίστευτα ύψη που έχω βρεθεί σκέφτομαι ότι όλα κινούνται αργά ασχέτως με το πόσο γρήγορα κινείσαι εσύ ο ίδιος και επιτέλους βρίσκομαι στην κατάσταση ροής όπου το σώμα και το μυαλό μου είναι σε τέλεια συνεργασία και όλα εξελίσσονται με τον καλύτερο και πιο δημιουργικό τρόπο.

 

Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.
Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.

 

Εκτός από τον εναέριο χορό ασχολούμαι και με τις ελεύθερες καταδύσεις. Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.

 

Έχω την ίδια ανάσα για να καταδυθώ, να εξερευνήσω ή να χορέψω και να αναδυθώ. Όταν τα περιθώρια λάθους που έχεις εκμηδενίζονται τότε η πειθαρχία και η εξέλιξη είναι ο μόνος δρόμος. Θεωρώ την θάλασσα το δεύτερο σπίτι μου και κομμάτι από την καρδιά μου.

 

Είναι αλήθεια ότι φωτογραφίες μου έχουν δημοσιευτεί σε μερικά από τα πιο περιβόητα ξένα Μέσα, τους New York Times, την Guardian, την Washington Post και άλλα. Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω. Μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και πολύ γρήγορα το εγχείρημα «Greece has Soul» και ο σκοπός του προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου στο εξωτερικό, κάτι που με έκανε να καταλάβω την δυναμική αλλά και την ευθύνη που έχω σε σχέση με αυτό που παρουσιάζω.

 

Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.
Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.

 

 
 

 

Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω.
Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω.

 

Ιnfo:

Η Κατερίνα Σολδάτου πρόκειται να παρουσιάσει μια ακραία εναέρια χορογραφία στο Off Road Adventure Festival 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2019. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν τοποθετημένες ειδικές τριγωνικές κατασκευές με πανιά για όποιον θέλει να δοκιμάσει, πάντα υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη εκπαιδευτών της σχόλης της Beyond Aerial.

 

 

Η Μερόπη Κοκκίνη γεννήθηκε στην Κύπρο. Άρχισε να δημοσιογραφεί στο περιοδικό «01». Ανήκει στην συντακτική ομάδα της LIFO.
Email: [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμασμένη από τη Γέφυρα της Χαλκίδας η Κατερίνα Σολδάτου δίνει ένα εντυπωσιακό σόου χορού
Extreme Aerial Dance

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τέρμα, εγώ είμαι πόρνη, παιδιά, όποιος θέλει το δέχεται και όποιος δεν το δεχτεί, δεν με απασχολεί κιόλας»
Στις επαρχίες της Ελλάδας, τις βιτρίνες του Άμστερνταμ, τα πολυτελή πορνεία του Βερολίνου -και τώρα πίσω στη Θεσσαλονίκη. Η Αμάντα πάει όπου υπάρχει μεροκάματο
67 όψεις του ελληνικού καλοκαιριού από τον Πάρι Ταβιτιάν
Φωτογραφίες από τους ωραιότερους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα
«Ο πρώτος ήταν ένας χαμάλης»: Μια πόρνη του 1935 στα Βούρλα της Δραπετσώνας, αφηγείται τη ζωή της
Mια αποκαλυπτική συνέντευξη που πήρε ένας Γάλλος δημοσιογράφος το 1935 από μια πόρνη της περιβόητης συνοικίας Βούρλα της Δραπετσώνας για το περιοδικό Voila
Χορός, γλέντι και έκσταση στα πανηγύρια του Αυγούστου
Δεν είναι μόνο η Ικαρία που τιμά αυτό το παλιό έθιμο. Είναι όλη η Ελλάδα, που κάθε Αύγουστο πίνει, χορεύει και γλεντά, όπως παλιά.
Τα μυστικά της λίμνης της Βουλιαγμένης- Δείτε την χαρτογράφηση του Αττικού θρύλου
Το σπήλαιο με τη μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου και τους εξαφανισμένους δύτες - Δείτε την χαρτογράφηση του Αττικού θρύλου
 Οι εξομολογήσεις μιας freelance ψυχής
Πριν ξεκινήσετε να ονειροπολείτε πως αν γίνεται ελεύθερος επαγγελματίας θα είστε το αφεντικό του εαυτού σας, διαβάστε τι έχει να σας πει ένα κορίτσι που έχει φάει το freelancing με το κουτάλι
H κατάρα του να έχεις δικό σου εξοχικό
Μόλις καταφέρεις και τα φέρεις όλα βόλτα, την επόμενη στιγμή φτιάχνεις τις βαλίτσες της επιστροφής
Αυτό το δέντρο παραμένει ζωντανό από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας μέχρι σήμερα
Η ιστορία της «Ελιάς της Όρσας» που επιβιώνει εδώ και 2.500 χρόνια στη Σαλαμίνα
Θάλασσα ταραγμένη μέχρι κυματώδης
Στην 'Ανδρο (για την Τέχνη) με το Πηνελόπη
 Ο Οδυσσέας βουτά στον βυθό της θάλασσας για σκουπίδια από τα 14 του
Ο 17χρονος ιδρυτής της ομάδας «Beach Cleaning» εξηγεί γιατί η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πλέον μια επιτακτική ανάγκη για την επιβίωσή μας
Καλοκαίρι 1951: Οι αναμνήσεις του Νίκου Δήμου
Οι πολυκατοικίες σκότωσαν το τοπίο, έφραξαν τα μελτέμια, έχτισαν τα λιμανάκια, σκίασαν τις μικρές αμμουδιές. Αλλά το άρωμα και τη γεύση της θάλασσας, το άρωμα και τη γεύση της μνήμης, δεν μπορούν να τα σκοτώσουν.
Στο Αγρόκτημα Φοίφα στην Καλαμάτα μαθαίνεις να παράγεις τα δικά σου βιολογικά προϊόντα
«Re:Think», όπως «Ξανασκέψου»: Δύο νέοι άνθρωποι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα βάζοντας ένα «πράσινο» στοίχημα και το κέρδισαν
Ο αρχιτέκτονας τοπίου Θωμάς Δοξιάδης δίνει πάντα την αίσθηση ότι δεν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι
Μιλώντας με τον διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα για την αρχιτεκτονική τοπίου σε μια χώρα που δεν φημίζεται για την αρμονική σχέση του κτισμένου με το φυσικό περιβάλλον.
Τι είναι η «μικροκινητικότητα» και γιατί θα πρέπει να απασχολεί την Αθήνα όλο και περισσότερο;
Αυτά τα οχήματα έχουν μεγάλη οικολογική αξία. Στην Ελλάδα, όμως, όλα γίνονται ανάποδα. Πρώτα ήρθαν τα πατίνια και μετά σκεφτήκαμε να φτιάξουμε νομοθεσία.
Η γενναία ιστορία μιας δασκάλας που μαθαίνει ελληνικά στα «ξενάκια»
Μια αρκετά «διδακτική» συνέντευξη με τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων στο Σχιστό κι επιμελήτρια του Παιδικού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής, Ελένη Καραγιάννη, με έναυσμα το βιβλίο της «Το Ημερολόγιο μιας Δασκάλας - ιστορίες από το προσφυγικό» (εκδόσεις 24 Γράμματα).
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή