Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Αυτό το κορίτσι έχει ψυχή! Ο extreme, εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου
Extreme art

Αυτό το κορίτσι έχει ψυχή! Ο extreme, εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου

Οι περφόρμανς της Κατερίνας Σολδάτου με τίτλο «Η Ελλάδα έχει Ψυχή» είναι εντυπωσιακά σόου για τα οποία η εκπαιδεύτρια και χορογράφος επιλέγει ακραίες τοποθεσίες θέλοντας να προβάλλει τις ομορφιές της χώρας μας

Το ενδιαφέρον μου για τον εναέριο χορό γεννήθηκε όταν ήμουν πολύ μικρή καθώς δοκίμαζα άλματα από ψηλά βράχια στη θάλασσα, αιωρήσεις με σεντόνια και σχοινιά από μπαλκόνια ώστε να μπορώ να ξεγελώ τη βαρύτητα.

 

Μου άρεσε να κάνω διαφορετικά πράγματα και να παίζω όπως ακριβώς ήθελα εγώ. Συνήθως χόρευα ανεμίζοντας λωρίδες από υφάσματα ενώ αργότερα με πειραματισμούς, και λίγο ρίσκο κατέληξα στον εναέριο χορό, τον οποίο αγάπησα αμέσως.

 

Ο εναέριος χορός είναι ένας μοναδικός συνδυασμός τέχνης και άθλησης. Χτίζει την μυϊκή δύναμη ενός αθλητή ενόργανης ενώ συγχρόνως αναπτύσσει την έκφραση και την χάρη ενός χορευτή μπαλέτου. Είναι ένας τρόπος έκφρασης μέσω του χορού σε μεγάλο ή μικρό ύψος με τη βοήθεια ειδικών πανιών.

 

Δεν έχω ξεπεράσει τις φοβίες μου. Απλά δεν τις αφήνω να με καταδυναστεύουν. Για εμένα ο φόβος έχει την απίστευτη δύναμη να σε εξελίξει, αρκεί να κατανοήσεις από πού προέρχεται, να τον αποδεχθείς και να τον μετατρέψεις σε κάτι όμορφο.

 

Οι παράγοντες που λαμβάνω υπόψη για την επιλογή των τοποθεσιών που κάνω τις περφόρμανς μου είναι συνήθως η φυσική ομορφιά, τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, η ιστορία του τόπου αλλά και ο συμβολισμός που μπορεί να έχει.

 

Η Κατερίνα Σολδάτου στα Μετέωρα.
Η Κατερίνα Σολδάτου στα Μετέωρα.

 

Μετά τα Μετέωρα που ήταν η πρώτη μου απόπειρα σε ύψος 250 μέτρων και με απίστευτα δύσκολες συνθήκες ήξερα ότι είχα ανεβάσει τον πήχη για έμενα την ίδια. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά η αύξηση του ύψους σε ότι αφορά τον εναέριο χορό. Μέχρι τώρα το υψηλότερο σημείο από το οποίο έχω κάνει εναέριο χορό είναι το Φαράγγι του Βίκου που κατέχει τίτλο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, ως προς το μήκος του. Εκεί, χόρεψα σε ύψος 800 μέτρων.

 

Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.


Μέσα από αυτό το πρότζεκτ στοχεύω στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σχέση με το περιβάλλον. Θέλω να προκαλέσω τον θεατή να μην επαναπαύεται, να μη φοβάται να διαφοροποιείται από το σύνολο και να ακολουθεί τη δική του πορεία και τα όνειρα του.

 

Στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.
Στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

 

Στα άμεσα σχέδια μου είναι ένα ταξίδι στην Ινδονησία, τώρα τον Αύγουστο, όπου θα εκπαιδευτώ ως δασκάλα γιόγκα. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να εμβαθύνω την έρευνα μου σε θέματα τέχνης και άθλησης και θεωρώ ότι η γιόγκα έχει σημαντικές πληροφορίες και ανυπομονώ να τις ανακαλύψω.

 

Πως ξεπέρασα τις φοβίες μου; Δεν τις έχω ξεπεράσει απλά δεν τις αφήνω να με καταδυναστεύουν. Για εμένα ο φόβος έχει την απίστευτη δύναμη να σε εξελίξει, αρκεί να κατανοήσεις από πού προέρχεται, να τον αποδεχθείς και να τον μετατρέψεις σε κάτι όμορφο.

 

Όταν βρίσκομαι σε αυτά τα απίστευτα ύψη που έχω βρεθεί σκέφτομαι ότι όλα κινούνται αργά ασχέτως με το πόσο γρήγορα κινείσαι εσύ ο ίδιος και επιτέλους βρίσκομαι στην κατάσταση ροής όπου το σώμα και το μυαλό μου είναι σε τέλεια συνεργασία και όλα εξελίσσονται με τον καλύτερο και πιο δημιουργικό τρόπο.

 

Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.
Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.

 

Εκτός από τον εναέριο χορό ασχολούμαι και με τις ελεύθερες καταδύσεις. Είμαι η καλύτερη εκδοχή μου κάτω από το νερό. Ισορροπημένη, ήρεμη και ενεργοποιημένη στο 100%.

 

Έχω την ίδια ανάσα για να καταδυθώ, να εξερευνήσω ή να χορέψω και να αναδυθώ. Όταν τα περιθώρια λάθους που έχεις εκμηδενίζονται τότε η πειθαρχία και η εξέλιξη είναι ο μόνος δρόμος. Θεωρώ την θάλασσα το δεύτερο σπίτι μου και κομμάτι από την καρδιά μου.

 

Είναι αλήθεια ότι φωτογραφίες μου έχουν δημοσιευτεί σε μερικά από τα πιο περιβόητα ξένα Μέσα, τους New York Times, την Guardian, την Washington Post και άλλα. Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω. Μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και πολύ γρήγορα το εγχείρημα «Greece has Soul» και ο σκοπός του προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου στο εξωτερικό, κάτι που με έκανε να καταλάβω την δυναμική αλλά και την ευθύνη που έχω σε σχέση με αυτό που παρουσιάζω.

 

Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.
Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.

 

 
 

 

Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω.
Όλα ξεκίνησαν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Αφού χόρεψα επικοινώνησαν από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ζητώντας μου να το επαναλάβω.

 

Ιnfo:

Η Κατερίνα Σολδάτου πρόκειται να παρουσιάσει μια ακραία εναέρια χορογραφία στο Off Road Adventure Festival 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2019. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν τοποθετημένες ειδικές τριγωνικές κατασκευές με πανιά για όποιον θέλει να δοκιμάσει, πάντα υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη εκπαιδευτών της σχόλης της Beyond Aerial.

 

 

Η Μερόπη Κοκκίνη γεννήθηκε στην Κύπρο. Άρχισε να δημοσιογραφεί στο περιοδικό «01». Ανήκει στην συντακτική ομάδα της LIFO.
Email: meropik@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμασμένη από τη Γέφυρα της Χαλκίδας η Κατερίνα Σολδάτου δίνει ένα εντυπωσιακό σόου χορού
Extreme Aerial Dance

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ροπωτό: Το χωριό φάντασμα του Νομού Τρικάλων
Από τις 12 Απριλίου 2012 και μετά, οπότε κι έγινε η κατολίσθηση που παρέσυρε μέρος του χωριού σε μια πλαγιά, το χωριό έχει ερημωθεί.
Ο Διάλογος ως μέσο εξέλιξης του κόσμου
H μηνιαία σειρά συζητήσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχει σκοπό την ενθάρρυνση της ανταλλαγής ιδεών, την ανάπτυξη ενός νέου τρόπου σκέψης και δράσης και την προώθηση του δημόσιου διαλόγου.
Σπάνιες φωτογραφίες από τη Ρόδο της δεκαετίας του 1930
Ο φωτογράφος Werner Jorns, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μεσόγειο από το 1932 έως το 1937, πέρασε κάποιες μέρες στο νησί των Ιπποτών.
Δεν είναι μόνο ότι κακοποιούνται οι γυναίκες. Υπάρχει και μια συνωμοσία σιωπής γύρω από αυτό το έγκλημα.
Έμφυλη βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, ενδοοικογενειακή βία, εγκλήματα λόγω φύλου ή αλλιώς γυναικοκτονίες: όσα αντιμετωπίζει το «δεύτερο φύλο».
Στο χωριό των κεραμοποιών της Κρήτης τη δεκαετία του '70
Τα φημισμένα τσικαλαριά στο χωριό Μαργαρίτες του Ρεθύμνου.
Covid και Ακροδεξιά: Ο ιός εξαπλώνεται, οι μάσκες πέφτουν
Ο Κωστής Παπαϊωάννου, διευθυντής του «Σημείου για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς», που ξεκίνησε να λειτουργεί τις αμέσως επόμενες μέρες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζει τη νεοσύστατη ανεξάρτητη πρωτοβουλία και την πρώτη της διαδικτυακή εκδήλωση.
Όχι άλλες «κραυγές στη σιωπή»: Η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία την εποχή της καραντίνας
Μπορεί η καραντίνα να αποτρέπει την εξάπλωση μιας πανδημίας, ευνοεί όμως ακόμα και ακραία φαινόμενα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας ενώ καθιστά τα υποψήφια θύματα πιο ευάλωτα. Τι κάνει η Πολιτεία; Τι ζητούν γυναικείες οργανώσεις και άλλες δικαιωματικές συλλογικότητες;
Επιχειρησιακό σχέδιο μαζικού εμβολιασμού: η επόμενη πρόκληση για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να απαλλαγουμε απο την πανδημια πρεπει προχωρήσει γρήγορα ο μαζικός εμβολιασμός και να υπάρξει αποδοχή και συμμετοχή από τους πολίτες.
Στήριξη για τις γυναίκες που βγαίνουν από τη φυλακή
Μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπό έχει να βοηθά και να συμπαραστέκεται σε γυναίκες που είτε εκτίουν την ποινή τους είτε έχουν αποφυλακιστεί.
Στις απόκρημνες σκήτες του Αγίου Όρους
Εκεί που οι μοναχοί ζουν κυριολεκτικά σε κελιά κρεμασμένα σε απόκρημνους βράχους, σα χελιδονοφωλιές, μακριά από την τάξη των μοναστηριών, ασκητικοί ως το τέλος της ζωής τους. Φωτ.: Matt Fidler/ Getty/ Ideal Images
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»
Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
CURA pod: Η Kaizen Gaming (Stoiximan) στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Η Kaizen Gaming κινητοποιείται άμεσα για δεύτερη φορά εισάγοντας μια σημαντική καινοτομία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος Covid-19.
Ένας 18χρονος φοιτητής μιλά για την ζωή του στην καραντίνα
Ο 18χρονος Διονύσης είναι φοιτητής Ψυχολογίας. Όπως τόσοι νέοι φοιτητές, έτσι κι εκείνος ανυπομονούσε για τη γνωστή φοιτητική ζωή- τα πάρτι, τις βόλτες, το άραγμα στα φοιτητικά στέκια, το «πάμε για καφέ» και τις γνωριμίες με νέα άτομα. Πώς το ζει όμως τώρα που η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα;
20 σπάνιες φωτογραφίες από το Πολυτεχνείο, 14 έως 19 Νοεμβρίου 1973
Από το πριν και το μετά της εισβολής, καθώς και τους παράλληλους κόσμους τους.
Καταφύγιο για αυτούς που δεν έχουν ούτε τα βασικά
Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που παρέχει άμεση βοήθεια σε κοινωνικές ομάδες που μειονεκτούν.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή