One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
1

Υπάρχουν σταρ που μετά από μια σειρά αποτυχίες πέφτουν στην αφάνεια. Όπως λέει και το ρητό, άλλωστε, στο Χόλιγουντ είσαι τόσο επιτυχημένος, όσο η τελευταία σου ταινία. Υπάρχουν ηθοποιοί που ως παιδιά γίνονται σταρ, μεγαλώνοντας όμως η φύση δεν τους ευνοεί και χάνουν τα χαρακτηριστικά που τους έκαναν αρχικά αρεστούς, όπως ο Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ της Έκτης Αίσθησης και του σπιλμπεργκικού A.I.

Υπάρχουν, πάλι, κι εκείνοι που υποδύονται έναν ρόλο σε μια δημοφιλή ταινία κι έπειτα εξαφανίζονται από το προσκήνιο, είτε λόγω έλλειψης ταλέντου, είτε επειδή τόσο ταυτίζονται με τον ρόλο αυτό που οι θεατές αρνούνται να τους αποδεχτούν σε οτιδήποτε άλλο και οι παραγωγοί δεν τους προσλαμβάνουν. Σε αυτούς τους τελευταίους είναι αφιερωμένο το παρόν κείμενο, όπου παρατίθενται μερικοί από τους χαρακτηριστικότερους.

Τζορτζ Λέιζενμπι

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Ο Λέιζενμπι δεν έχει τη στόφα του πρωταγωνιστή, είχε και την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα σε Κόνερι και Ρότζερ Μουρ και η διαφορά κλάσης γίνεται ακόμα εμφανέστερη. Φωτο: Getty Images/Ideal Image

Ο 007 είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που ο ρόλος κάνει τον σταρ. Χρειάζεται όμως κι εκείνος που θα τον υποδυθεί να έχει έναν σχετικό μαγνητισμό, να μπορεί να τον υποστηρίξει. Μετά την αποχώρηση του Σον Κόνερι δεκάδες ονόματα ακούστηκαν για αντικαταστάτες του – μέχρι κι εκείνο του Γιώργου Φούντα έπεσε στο τραπέζι. Τελικά Μποντ έγινε ένας άσημος Αυστραλός, ο Τζορτζ Λέιζενμπι. Κάποιοι σήμερα θεωρούν ότι το On Her Majesty's Secret Service (1969) είναι η καλύτερη ταινία Μποντ «if you accept it as a whole and not just get hung up about George Lazenby», όπως λένε και οι Tindersticks στο αφηγηματικό Chocolate τους.

Δύσκολο όμως να παραβλέψεις τον Λέιζενμπι, οι Μποντ είναι προσωποκεντρικές περιπέτειες, στηρίζονται στον βασικό τους χαρακτήρα κι ο Λέιζενμπι δεν έχει τη στόφα του πρωταγωνιστή, είχε και την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα σε Κόνερι και Ρότζερ Μουρ και η διαφορά κλάσης γίνεται ακόμα εμφανέστερη. Μετά τη χλιαρή υποδοχή της ταινίας, οι παραγωγοί στράφηκαν στον Ρότζερ Μουρ, ο Λέιζενμπι δούλεψε για κάποιο διάστημα στην Ιταλία σε φιλμ τρίτης διαλογής και σταδιακά αποχώρησε από το επάγγελμα.

Λίντα Μπλερ

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Η ανήλικη τότε Λίντα Μπλερ στον ρόλο της δαιμονισμένης νεαρής Ρέγκαν έπλασε μια αξέχαστη φιγούρα του σινεμά του φανταστικού.

Με δέκα οσκαρικές υποψηφιότητες ο Εξορκιστής (1973) του Γουίλιαμ Φρίντκιν έσπασε την προκατάληψη της Ακαδημίας για το είδος του τρόμου. Μία από τις υποψηφιότητες ήταν εκείνη του Β' Γυναικείου Ρόλου για την ανήλικη τότε Λίντα Μπλερ, η οποία στον ρόλο της δαιμονισμένης νεαρής Ρέγκαν έπλασε μια αξέχαστη φιγούρα του σινεμά του φανταστικού. Η Ακαδημία αναγνώρισε τη σωματικότητα της ερμηνείας και τις υψηλές απαιτήσεις για έναν εκ των πραγμάτων ανώριμο ερμηνευτικά ηθοποιό και την επιβράβευσε, παρά το γεγονός ότι η φωνή της, όταν δαιμονίζεται, είναι ντουμπλαρισμένη από την ηθοποιό Μερσέντες ΜακΚέιμπριτζ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν εξίσου λαμπερή για την Μπλερ, με μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές στο βιογραφικό της την επανάληψη του ρόλου της Ρέγκαν για τις ανάγκες του ανερμάτιστου σίκουελ The Exorcist II: The Heretic (1977) αλλά και της παρωδίας Repossessed (1990) στο πλευρό του Λέσλι Νίλσεν.

Ρόμπερτ Πάουελ

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Στη χώρα μας, πάντως, μια φορά τον χρόνο, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλαξία.

Πριν φορέσει τον χιτώνα του Ιησού για τις ανάγκες της πολυαγαπημένης μίνι σειράς του Τζεφιρέλι, ο Πάουελ είχε στο ενεργητικό του κάποιες αξιόλογες εμφανίσεις, όπως η συμμετοχή του στο The Italian Job (1969) ή ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Mahler (1973) του Κεν Ράσελ. Μετά ήρθε ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977) και η διεθνής αναγνώριση. Τόσο έμοιαζε στον Ιησού, όπως απεικονίζεται στις αγιογραφίες, ώστε όποτε εμφανιζόταν στο πλατό με τη σχετική αμφίεση, οι τεχνικοί σταματούσαν να βωμολοχούν. Στη συνέχεια όμως ήταν τέτοια η ταύτισή του με τον ρόλο στη συνείδηση του κοινού, που στάθηκε τροχοπέδη για την καριέρα του. Εργάζεται αραιά και πού μέχρι σήμερα σε παραγωγές ήσσονος σημασίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στη χώρα μας, πάντως, μια φορά τον χρόνο, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλαξία. Δεν το λες και λίγο.

Μαρκ Χάμιλ

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Κινηματογραφική φάτσα δεν έχει, δεν πρόκειται ακριβώς και για ταλέντο ευρείας γκάμας, συνεπώς εύλογα η καριέρα του δεν ακολούθησε διαστρική πορεία.

Μέσα στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων ο Μαρκ Χάμιλ είναι ο απόλυτος σταρ, είναι ο Λουκ Σκάιγουοκερ. Η εμφάνισή του στο φινάλε του Τhe Force Awakens (2015) είναι ικανή να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στους φαν, η δραματουργική μεταστροφή του στο The Last Jedi (2017) κύματα οργής. Έξω από αυτό όμως η κατάσταση δεν είναι εξίσου ρόδινη. Κινηματογραφική φάτσα δεν έχει, δεν πρόκειται ακριβώς και για ταλέντο ευρείας γκάμας, συνεπώς εύλογα η καριέρα του δεν ακολούθησε διαστρική πορεία. Βρήκε καταφύγιο στο ντουμπλάζ, δάνεισε τη φωνή του στον Τζόκερ, τον εμβληματικό κακό της DC, σε μια σειρά από παραγωγές κινουμένων σχεδίων, ενώ πρόσφατα η φωνή του αντικατέστησε εκείνη του Μπραντ Ντούριφ ως Τσάκι, στο ριμέικ της Κούκλας του Σατανά, που πέρασε σχετικά απαρατήρητο από τις αίθουσες. Ως φυσική παρουσία, όμως, μας απασχολεί μόνο όποτε κρατά ένα φωτόσπαθο στο χέρι.

Σαμ Τζόουνς

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Με την εμφάνιση αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και την εκφραστική δεινότητα ενός κομοδίνου, η χοντροκοπιά του Σαμ Τζόουνς εντείνει τον αυτοπαρωδικό χαρακτήρα του φιλμ.

Για τον ρόλο του Φλας Γκόρντον, στο ομώνυμο, μνημειώδες φιλμικό ρεσιτάλ κιτς οπερατισμού, ο θρυλικός παραγωγός Ντίνο Ντε Λαουρέντις ήθελε κάποιον με αθλητική σωματοδομή. Επέλεξε τον πρώην πεζοναύτη και ημιεπαγγελματία μοντέλο Σαμ Τζόουνς που είχε έναν δεύτερο ρόλο στο 10. Με την εμφάνιση αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και την εκφραστική δεινότητα ενός κομοδίνου, η χοντροκοπιά του Σαμ Τζόουνς εντείνει τον αυτοπαρωδικό χαρακτήρα του φιλμ, εξηγώντας ταυτόχρονα πλήρως και τους λόγους για τους οποίους η καριέρα του δεν είχε συνέχεια. Τον θυμηθήκαμε ξανά χάρη στο Ted (2012) του Σεθ ΜακΦάρλαν, όπου κάνει ένα χαρακτηριστικό πέρασμα υποδυόμενος τον εαυτό του. Ηθοποιός δεν υπήρξε ποτέ του, πρέπει όμως να είναι ωραίος τύπος.

Ραλφ Μάτσιο

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Δίχως όμως τη συνδρομή της πατρικής φιγούρας του κυρίου Μιγιάγκι, η καριέρα ήταν δύσκολη για τον νεαρό Ραλφ Μάτσιο.

Αν μεγάλωνες στα '80s ή στα '90s, όταν η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση έπαιζε μανιωδώς τις περιπέτειες του Ντάνιελ-σαν, του πολυτραγουδισμένου Karate Kid, η φιγούρα του Ραλφ Μάτσιο σού είναι οικεία. Δίχως όμως τη συνδρομή της πατρικής φιγούρας του κυρίου Μιγιάγκι, η καριέρα ήταν δύσκολη για τον νεαρό Ραλφ Μάτσιο, που πρόλαβε να προσθέσει στο βιογραφικό του έναν Κόπολα (The Outsiders, έναν χρόνο πριν το Karate Kid) και το Ξαδερφάκι μου ο Βίνι (1992) πριν περιοριστεί σε τηλεόραση και σε βιντεοπαραγωγές. Χάρη στη σειρά Kobra Kai αυτή την περίοδο γνωρίζει μια μικρή αναθέρμανση του ενδιαφέροντος προς το πρόσωπο του, με την ουσιώδη λεπτομέρεια ότι επαναλαμβάνει τον ρόλο που τον έκανε διάσημο.

Ρέιτσελ Ρόμπερτς

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Στη συνείδηση της βιομηχανίας και του κοινού η Σιμόν παρέμεινε ψηφιακή ηθοποιός.

Με το Gattaca και το σενάριο του The Truman Show στο ενεργητικό του, όλοι στο Χόλιγουντ περίμεναν να δουν την επόμενη ταινία του Άντριου Νίκολ, τη Simone (2002), η οποία θα είχε για πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο και συμπρωταγωνίστρια του μια ολότελα ψηφιακή ηθοποιό. Το Σωματείο Ηθοποιών διαμαρτυρήθηκε, δημοσιεύματα στα media περί τεχνολογικής επανάστασης έδιναν και έπαιρναν, έλα όμως που στην πραγματικότητα επρόκειτο για προωθητικό τέχνασμα. Πίσω από τη Σιμόν κρυβόταν μια πραγματική, πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός, το μοντέλο Ρέιτσελ Ρόμπερτς. Η παραγωγή το κράτησε κρυφό και το αποκάλυψε καιρό αφού η ταινία έκλεισε τη μέτρια πορεία της στις αίθουσες, λαμβάνοντας ανάμικτες κριτικές καθώς, όπως σύσσωμη η μετέπειτα φιλμογραφία του Άντριου Νίκολ, στηριζόταν απλά στην όποια πρωτοτυπία της αρχικής ιδέας, δίχως ιδιαίτερη δραματουργική και νοηματική ανάπτυξή της. Φαίνεται όμως πως στη συνείδηση της βιομηχανίας και του κοινού η Σιμόν παρέμεινε ψηφιακή ηθοποιός, δεδομένου πως στη συνέχεια οι δουλειές για τη χαρισματική σε εκείνο το φιλμ Ρέιτσελ Ρόμπερτς ήρθαν με το σταγονόμετρο.

Μπράντον Ρουθ

One hit wonders: Ηθοποιοί που έκαναν μια επιτυχία και μετά δεν ακολούθησαν ανάλογη καριέρα Facebook Twitter
Είναι μόλις 39 ετών, οπότε ίσως είναι λίγο νωρίς για να τον ξεγράψουμε, δύσκολα, όμως, τον φαντάζεσαι και πάλι πρωταγωνιστή σε υπερπαραγωγή.

Για τις ανάγκες του Superman Returns (2006), όπου συλλαμβάνει ιδιοφυώς το δράμα του ήρωα ο οποίος δέχεται διαρκώς εκκλήσεις για βοήθεια και καλείται να επιλέξει πού θα σπεύσει, ο Μπράιαν Σίνγκερ ήθελε να συνεχίσει τη διαδρομή του χαρακτήρα από εκεί που την άφησε ο Ντόνερ κι έτσι επέλεξε έναν ηθοποιό που να παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσιογνωμικά στον Κρίστοφερ Ριβ. Ο Μπράντον Ρουθ τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, εκπροσωπεί επάξια τη σύμφυτη ευγένεια και την καλοσύνη του ήρωα, υποστηρίζει αποτελεσματικά και δραματικότερες στιγμές, όπως εκείνη που ολοκληρώνει τον κύκλο που άνοιξε ο πρώτος Σούπερμαν στο φινάλε. Στη συνέχεια όμως δεν βρέθηκε κι ένας Άιβορι ή ένας Λιούμετ να τον βοηθήσει να διώξει τη σκιά του Σούπερμαν από πάνω του, όπως στην περίπτωση του Ριβ, κι έτσι ο Ρουθ εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Σήμερα συμμετέχει σε δευτεροκλασάτες τηλεοπτικές παραγωγές της DC, υποδυόμενος έναν άλλο υπερήρωα, τον Atom. Είναι μόλις 39 ετών, οπότε ίσως είναι λίγο νωρίς για να τον ξεγράψουμε, δύσκολα, όμως, τον φαντάζεσαι και πάλι πρωταγωνιστή σε υπερπαραγωγή.

Οθόνες
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Γιάννης Φάγκρας: «Το μικρόβιο της απληστίας μπορεί να μας κάνει όλους κανίβαλους»

Οθόνες / Γιάννης Φάγκρας: «Η απληστία μπορεί να μας κάνει όλους κανίβαλους»

Την ανθρώπινη απληστία με φόντο το προσφυγικό διαπραγματεύεται η ταινία «Μικρός Ανθρωποφάγος», μια «πανκ περιπέτεια», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, που συμμετέχει στο φετινό 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήθελε να γίνει στρατιώτης αλλά τελικά έμαθε να κατασκευάζει βιολιά

Pulp Fiction / Ντάνιελ Ντέι Λιούις, μας έλειψες

Ο διάσημος ηθοποιός ήρθε στην Αθήνα και μας μίλησε αποκλειστικά για την επεισοδιακή πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, όταν ακόμη ήταν μακρυμάλλης έφηβος στα χρόνια της χούντας, και για την επάνοδό του στα πλατό μαζί με τον γιο του, Ρόναν, μαζί με τον οποίο έγραψε για πρώτη φορά σενάριο για την ταινία «Ανεμώνη».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντέπυ Γοργογιάννη: «Ο intimacy coordinator θα ενταχθεί και στη δική μας κουλτούρα»

Θέατρο / Πώς γυρίζουμε σήμερα μια σκηνή βιασμού;

Το θέατρο και ο κινηματογράφος διεθνώς επανεξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο στήνονται οι ερωτικές και βίαιες σκηνές: μέχρι ποιο σημείο μπορεί να εκτεθεί ένα σώμα; Η Ντέπυ Γοργογιάννη εξηγεί τον ρόλο του intimacy coordinator και τον τρόπο που τίθενται τα όρια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πριν από το break, ο Γιώργος Λάνθιμος τα λέει όλα

Οθόνες / Γιώργος Λάνθιμος: «Το θέμα είναι πώς ξαναβρίσκεις τη χαρά»

Παραδέχεται πως η δημιουργία ενός έργου τέχνης δεν είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Και πως χρειάζεται ένα διάλειμμα. Πήρε στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη Γάζα γιατί «Αν είσαι άνθρωπος με οποιαδήποτε ενσυναίσθηση, δεν μπορείς να μη μιλήσεις». Λίγο πρίν την κυκλοφορία της ταινίας Βουγονία που σκηνοθετεί, ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θανάσης Βαλτινός: Η νουβέλα «Η Κάθοδος των Εννιά» του διακεκριμένου συγγραφέα

Οθόνες / «Η Κάθοδος των Εννιά»: Η διάσημη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού

Πεθαίνει σαν σήμερα ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας. Αυτή είναι η ιστορία ενός από τα εμβληματικότερα βιβλία του και η βραβευμένη μεταφορά της στον κινηματογράφο, το 1984, από τον Χρίστο Σιοπαχά.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Οθόνες / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Με αφορμή το αφιέρωμα που ετοίμασε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας, επιλέγουμε 10 ταινίες της, στις οποίες έχει αποτυπωθεί η τεράστια υποκριτική της δυναμική και η ικανότητά της να μεταμορφώνεται εσωτερικά με κάθε ρόλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Οθόνες / Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Ένα μοναδικό μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό για ένα τριήμερο σε όλους τους χώρους της Στέγης, με προβολές των ταινιών του, ένα masterclass και μια συζήτησή του με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου στην Κεντρική Σκηνή.
M. HULOT
Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να παραμένεις καλός άνθρωπος»

Οθόνες / Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η καλοσύνη»

Υπήρξε από τις πιο αναγνωρίσιμες διεθνώς τηλεοπτικές περσόνες, όντας ο κεντρικός παρουσιαστής του MTV. Σήμερα ο 66χρονος τηλεοπτικός παραγωγός, συγγραφέας και σεναριογράφος ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, όμως ο έρωτας με την Ελλάδα κρατάει από πολύ παλιά. Ο Steve Blame αφηγείται τη ζωή του στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Oι 10 Καλύτερες Ελληνικές Ταινίες των ‘20s μέχρι τώρα

Η λίστα / Oι 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες των '20s μέχρι τώρα

Ποιες ελληνικές ταινίες της τρέχουσας δεκαετίας έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής; Ρωτήσαμε 20 κριτικούς κινηματογράφου, ανθρώπους του ευρύτερου κινηματογραφικού χώρου και αθεράπευτους σινεφίλ και σας παρουσιάζουμε το top 10 που προέκυψε μέσα από το συναρπαστικό, σύνθετο μωσαϊκό του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να εξηγήσω απόλυτα γιατί επιστρέφω διαρκώς εκεί»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Επιστρέφοντας, μπορεί να πιάσουμε πάλι το νήμα»

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μας μιλά για το χωριό όπου γεννήθηκε, το Αρματολικό στη νότια Πίνδο, αλλά και για το νέο του ντοκιμαντέρ, «Τα τέρματα του Αυγούστου», που διαδραματίζεται εκεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει τα πιο ψαγμένα αφιερώματα

Οθόνες / Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει τα πιο ψαγμένα αφιερώματα

Από μια ρετροσπεκτίβα στην Ιζαμπέλ Ιπέρ μέχρι έναν πλήρη οδηγό του έργου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και από το spotlight στον Μαρσέλ Πανιόλ μέχρι μια ανατρεπτική ματιά στην έννοια του plot twist, οι θεματικές ενότητες του φεστιβάλ διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιούλη Τσαγκαράκη: «Κάθε σπίτι έχει τον δικό του Νετανιάχου, τον δικό του Τραμπ»

Οθόνες / Γιούλη Τσαγκαράκη: Η θεία Σταματίνα από τις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη μιλά στη LifO

Η ταλαντούχα ηθοποιός με τον ρόλο της ίντερσεξ θείας έσπασε ταμπού και άνοιξε ξανά μια σειρά συζητήσεων για το φύλο, την LGBTQI+ κοινότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πώς ετοιμάστηκε για το ρόλο; Πώς βλέπει τις αντιδράσεις;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια