Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους

Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους Facebook Twitter
Το σεμινάριο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (ΕΚΦ), επικεντρώνεται στην πρακτική διερεύνηση της φωτογραφίας ως εργαλείου οπτικοποίησης της πραγματικότητας.
0

Μαθήματα κεραμικής, μεταποίησης επίπλου, πλεξίματος, δημιουργίας κόμικ, καλλιγραφίας, ψυχολογίας, γλωσσών προγραμματισμού, Ιστορίας και ό,τι άλλο βάλει ο νους μπορεί να παρακολουθήσει κανείς σε σεμινάρια και εργαστήρια που διοργανώνονται σε όλη την Αθήνα.

Πολλά από αυτά, μάλιστα, είναι δωρεάν, ενώ, εκτός από τις γνώσεις που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες, μπορούν να αποκτήσουν και σχετική πιστοποίηση.

Πολλά από τα μαθήματα απαιτούν φυσική παρουσία, όμως υπάρχει και η επιλογή η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει με εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας η οποία είναι προσβάσιμη από υπολογιστή, tablet ή smartphone. Η γνώση είναι δύναμη!

PIY - Print it Yourself

Τα PIY - Print it Yourself είναι σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Περιλαμβάνουν την εκμάθηση της βασικής θεωρίας της μεταξοτυπίας, εργαστήρια σχεδιασμού για μεταξοτυπία καθώς και εργαστήρια εκτύπωσης σε ύφασμα και χαρτί. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τυπώσουν τα δικά τους σχέδια στις επιφάνειες της επιλογής τους.

piyseminars.com

Μαθήματα πλεξίματος

Το πλέξιμο δεν είναι πλέον χόμπι μόνο για γιαγιάδες. Όσοι το δοκιμάζουν μιλούν για μια εμπειρία δημιουργική, ευχάριστη και εντελώς αγχολυτική. Στον χώρο του Hobby Lobby, μάλιστα, τα μαθήματα πλεξίματος γίνονται εντελώς δωρεάν.

Hobby Lobby, Κολοκοτρώνη 33, Σύνταγμα, 211 4060920

Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους Facebook Twitter
Το πλέξιμο δεν είναι πλέον χόμπι μόνο για γιαγιάδες.

Εργαστήριο μεταποίησης επίπλων

Είτε είναι μόδα είτε ανάγκη, η μεταποίηση επίπλου αποτελεί μια δημιουργική λύση για να δώσουμε το προσωπικό μας στυλ στα αντικείμενα του χώρου μας. Στο σεμινάριο αυτό μπορεί κανείς να μάθει να δουλεύει το ξύλο και τα απαραίτητα εργαλεία, χρησιμοποιώντας βαφές και διακοσμητικές τεχνοτροπίες. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν δικά τους έπιπλα για μεταποίηση μετά από συνεννόηση με την εισηγήτρια.

Κύκλοι Δημιουργικής Έκφρασης Κοιν.σ.επ., πλατεία Αιγύπτου 1, 211 1110423

Μαθήματα κεραμεικής

Το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμεικής πραγματοποιεί μαθήματα κεραμικής αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια για ενήλικες που συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη και αποσκοπούν στη μύηση των συμμετεχόντων στην πανάρχαια τέχνη της κεραμικής. Τα μαθήματα πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως κυριακάτικες επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εργαστήρια κεραμικής, εκδηλώσεις στην αυλή του μουσείου, θεματικές εκδρομές.

potterymuseum.gr


Μαθήματα Ικεμπάνα

Ικεμπάνα είναι η τέχνη της αναζωογόνησης του άνθους. Η κυριολεκτική σημασία της λέξης είναι «δίνω ζωή στο λουλούδι». Τα λουλούδια που είναι τακτοποιημένα με την τέχνη της Ικεμπάνα μεταβιβάζουν σ' εμάς ενέργεια. Μέσα από την τεχνική της σύνθεσης των λουλουδιών γίνεται η αφύπνιση της έμφυτης ομορφιάς που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος για αυτογνωσία και χαλάρωση.

Ikebana Sangetsu Hellas, Αθανασίου Διάκου 32, Κηφισιά, 6973 022144, 210 2799103

Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους Facebook Twitter
Τα λουλούδια που είναι τακτοποιημένα με την τέχνη της Ικεμπάνα μεταβιβάζουν σ' εμάς ενέργεια.

Σεμινάριο φωτογραφίας ως ντοκουμέντου και μέσου αφήγησης

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στην πρακτική διερεύνηση της φωτογραφίας ως εργαλείου οπτικοποίησης της πραγματικότητας. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τον τεκμηριωτικό ρόλο της φωτογραφίας και τους βασικούς κανόνες της οπτικής αφήγησης. Το θεωρητικό μέρος υποστηρίζεται από παρουσίαση και σχολιασμό σημαντικών φωτογράφων και ανάλυση των σύγχρονων πρακτικών προσέγγισης της φωτογραφίας ντοκουμέντου.

hcp.gr

Μαθήματα ιαπωνικού sumi-e

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, σε συνεργασία με την εικαστικό Ντίνα Αναστασιάδου, μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά της παραδοσιακής ιαπωνικής ζωγραφικής μέσα από τη σειρά μαθημάτων και ομιλιών πάνω στο ιαπωνικό sumi-e.

New York College, λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 38, 210 3225961

Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένας κόσμος επί σκηνής. Οι αρχές του σκηνογραφικού σχεδιασμού, της σύνθεσης του χώρου και του χτισίματος της εικόνας ενός χαρακτήρα εφαρμόζονται σε θεατρικά κείμενα για τη δημιουργία των ιδιαίτερων «κόσμων» τους.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο κτίριο της Παλαιάς Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (Αίθουσα Σκηνογραφίας). Πειραιώς 35, [email protected]

Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους Facebook Twitter
Το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμεικής πραγματοποιεί μαθήματα κεραμικής αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια για όσους ενήλικες θέλουν να μυηθούν στην πανάρχαια τέχνη της κεραμικής.

Σεμινάρια πάνω στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει τακτικούς κύκλους μαθημάτων με θεματικές που συνδέονται με το εκδοτικό του πρόγραμμα. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε εβδομάδα από ομάδα συνεργαζόμενων διδασκόντων και θα απευθύνονται στο ευρύτερο μορφωμένο κοινό. Κάθε χρόνο θα προσφέρονται δύο θεματικοί κύκλοι μαθημάτων. Ο πρώτος κύκλος του 2019 έχει ως κεντρικό άξονα την αρχαία φιλοσοφία και χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 12 δίωρες συναντήσεις στον χώρο του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου (Π. Σκουζέ 3) και ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου

Εργαστήριο τρισδιάστατου σχεδιασμού και animation

Το Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης φιλοξενεί εργαστήριο 3D σχεδιασμού και animation από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης. Όσοι το παρακολουθήσουν θα εισαχθούν στη φιλοσοφία και στα βασικά εργαλεία του τρισδιάστατου σχεδιασμού με υπολογιστή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους τρισδιάστατα μοντέλα με δυνατότητα κίνησης. Επίσης, θα λάβουν τα προγράμματα ανοικτού κώδικα που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο. Όλες οι δημιουργίες του εργαστηρίου θα ενσωματωθούν αμέσως μετά τη λήξη του σε ένα Ψηφιακό Μουσείο Τρισδιάστατης Τέχνης με δυνατότητες διάδρασης και εικονικής πραγματικότητας.

Νικομάχου 18, Ηλιούπολη, 210 9948344

Μαθήματα υπολογιστών για άτομα 65+

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνονται μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους, για άτομα 65 ετών και άνω. Βασικές λειτουργίες του υπολογιστή, όπως η πλοήγηση στο Διαδίκτυο και η εκπόνηση βασικών εργασιών, είναι μερικές από τις γνώσεις που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες.

Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους Facebook Twitter
Το εργαστήριο Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένας κόσμος επί σκηνής.

Η ψυχολογία στη δίαιτα και στη σωστή διατροφή

Η δίαιτα και η διατροφή είναι ίσως από τις πιο κοινές επιθυμίες των ανθρώπων και για κάποιους από τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Σε αυτό το σεμινάριο διερευνάται γιατί μας δυσκολεύουν, ποια είναι τα εμπόδια που μας περιορίζουν, τι ρόλο παίζει η ψυχολογία και πώς μπορούμε να ελέγξουμε τη συναισθηματική υπερφαγία. Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών μέσα από τη χρήση βιωματικών ασκήσεων.

Το σεμινάριο, που θα γίνει στις 20/3, το διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής (Ερμού 58-60)

Σεμινάρια για σκίτσο και κόμικ

Το σεμινάριο κάνει μια εισαγωγή στις μεθόδους και τεχνικές σχεδιασμού σκίτσου και δημιουργίας χαρακτήρων κόμικς, καθώς και στην ανάπτυξη ιστοριών σε μορφή κόμικ. Έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες θα μάθουν να σχεδιάζουν και να δημιουργούν δικούς τους ήρωες, επιλέγοντας τα κατάλληλα υλικά και μέσα, ενώ θα εξοικειωθούν με τη δημιουργία κόμικς με τη βοήθεια του σκιτσογράφου και δημιουργού κόμικς Δημήτρη Βιτάλη.

AKTO - Art & Design, Ευελπίδων 11Α, Αθήνα

Εργαστήρι καλλιγραφίας: Lettering σε μαυροπίνακα

Πρόκειται για τη συνέχεια των εργαστηρίων καλλιγραφίας με brush pen του Ιανουαρίου και με lettering του Φεβρουαρίου που έγιναν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τον Μάρτιο, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για το lettering σε μαυροπίνακα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, φτάνει να έχετε εξασφαλίσει θέση.

Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους Facebook Twitter
Μέσα σε 16 τρίωρες συναντήσεις και σε διάστημα τεσσάρων μηνών μπορεί κανείς να μάθει πώς δημιουργούνται τα παραδοσιακά τσακώνικα υφαντά σε έναν ιδιαίτερο αργαλειό.

Σεμινάριο Ραδιοφώνου

Το Σεμινάριο Ραδιοφώνου έχει ως βασικό του στόχο να σας βοηθήσει να παράγετε το δικό σας επαγγελματικό demo ραδιοφωνικής εκπομπής ωριαίας διάρκειας, με το οποίο θα μπορέσετε να χτυπήσετε την πόρτα του αγαπημένου σας σταθμού και –γιατί όχι;– να εργαστείτε σ' αυτόν. Ξεκινά στις 19/3 και ολοκληρώνεται σε 12 μαθήματα συνολικής διάρκειας 36 ωρών.

mikropolytexneio.gr

Μαθήματα παραδοσιακού αργαλειού

Μέσα σε 16 τρίωρες συναντήσεις και σε διάστημα τεσσάρων μηνών μπορεί κανείς να μάθει πώς δημιουργούνται τα παραδοσιακά τσακώνικα υφαντά σε έναν ιδιαίτερο αργαλειό, καθώς είναι όρθιος και δουλεύεται με τα χέρια, χωρίς σαΐτα. Οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν την τέχνη του αργαλειού για να φτιάξουν μια σειρά από χρηστικά αντικείμενα (σουβέρ, σουπλά, μαξιλάρια, ταγάρια).

Ασκαρδαμυκτή, Δεληγιάννη 6 & Σπύρου Τρικούπη, Εξάρχεια, 210 8819784, 6953 088538

Online μάθηση: Η διαχείριση του χρόνου ως μεθόδου αντιμετώπισης του στρες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν πώς να οργανώνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες ώστε να εξασφαλίζουν την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου τους και παράλληλα να ενημερωθούν με ποιον τρόπο να διαχειρίζονται και να ξεπερνάνε το άγχος, τον θυμό, καθώς και τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις που έχουν. Ο διοργανωτής του σεμιναρίου e-learning είναι το Future Business School.

Σεμινάριο συναισθηματικής νοημοσύνης

Στόχος του σεμιναρίου είναι να καταδείξει ότι η επιτυχία στη ζωή είναι συνυφασμένη με αυτό που σήμερα ονομάζεται συναισθηματική νοημοσύνη, δηλαδή την ικανότητα του ανθρώπου για αυτοέλεγχο, επιμονή και ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ικανότητά του να ανακαλύπτει κίνητρα για τον εαυτό του. Το σεμινάριο απευθύνεται στους υπεύθυνους για το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων καθώς και σε όλους εκείνους που θέλουν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά και ουσιαστικά με άλλους ανθρώπους και παράλληλα επιθυμούν τη συνεχή βελτίωσή τους, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Το σεμινάριο γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του τμήματος Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Φωτογραφία, Ικεμπάνα, καλλιγραφία, φιλοσοφία: 21 σεμινάρια και workshops για όλους Facebook Twitter
Τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας σε όλους τους τομείς.

Σεμινάριο social media

Τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας σε όλους τους τομείς. Στο σεμινάριο αυτό εξετάζονται ως μέσα επικοινωνίας, ενώ στόχος του είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν πώς να τα αξιοποιούν δημιουργικά ως εργαλεία επικοινωνίας και marketing και να τα εντάξουν στη γενικότερη στρατηγική μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στις 29/3 από την AKTO - Art & Design

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Mathesis προσφέρονται δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis ιδρύθηκε ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, στους επαγγελματίες επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Τα μαθήματα που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς κυμαίνονται από την εφαρμοσμένη κβαντομηχανική, την εισαγωγή στη μοριακή βιολογία και τον προγραμματισμό με Python μέχρι την παγκόσμια ιστορία, την αριστοτελική ηθική και τις γλωσσικές σπουδές, ενώ οι διδάσκοντες προέρχονται από τα πανεπιστήμια Κρήτης, Πατρών, Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κύπρου.

mathesis.cup.gr

Σεμινάριο πάνω στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

Αποτελεί κοινή παραδοχή η διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε προσφυγικούς/μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα 400 ωρών, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αυτή και με βάση ποιοτικά χαρακτηριστικά, εστιάζει στην παροχή τόσο θεωρητικών όσο και μεθοδολογικών/πρακτικών γνώσεων σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διδάξουν την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε μαθητές με μεταναστευτική/προσφυγική βιογραφία σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Employ (Φειδιππίδου 27, 211 7706766)

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ