Σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, στην περιοχή Beyoglu στην Κωνσταντινούπολη, ρήμαζε ένας αρχιτεκτονικός θησαυρός,  που όμως αναδείχθηκε πάλι χάρη στην επέμβαση του γραφείου SEA Architects.

 

Αυτό το μικρό διαμέρισμα αποκαταστάθηκε πλήρως, απέκτησε νέα σύγχρονη ταυτότητα και είναι και πάλι έτοιμο να στεγάσει τις σύγχρονες ανάγκες των ενοίκων του. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν επιλέχθηκαν με κριτήριο να είναι φυσικά και πρωτότυπα ενώ έπιπλα και φωτιστικά σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτό το χώρο.

 

Σκοπός του γραφείου ήταν να ανοίξει ο χώρος και παράλληλα να αναδειχθούν τα δομικά στοιχεία του ιστορικού αυτού κτιρίου. Πολλές πλευρές ξεγυμνώθηκαν για να αποκαλύψουν το τούβλο ή το ξύλο στην καρδιά του κτιρίου και όλα τα δωμάτια απέκτησαν πρόσβαση σε περισσότερο φως το οποίο διοχετεύεται σε όλο το διαμέρισμα.

 

Η μεταμόρφωση του από ακατάλληλο και αποκρουστικό ερείπιο, σε ένα υπέροχο μοντέρνο λοφτ είναι πραγματικά θεαματική και όσο τη βλέπεις βήμα- βήμα μέσα από τις φωτογραφίες του πριν και μετά, αντιλαμβάνεσαι πως ακόμη και το χειρότερο σπίτι, μπορεί στα κατάλληλα χέρια να γίνει ένα μικρό αριστούργημα.