«11. Γιατί να ζητήσεις ένα φραπέ μέτριο χωρίς γάλα; Το ένα φραπέ μέτριο αρκεί ε; Και γιατί πίνει ο κόσμος φραπέ δλδ;- ο Ενας Θα έπρεπε να αρκεί, αλλά πολύ λίγοι πίνουν καφέ χωρίς γάλα, πρέπει να προλάβεις το χέρι του άλλου που πάει αυτόματα. Επίσης θα έπρεπε να αρκεί «καπουτσίνο, κρύος» χωρίς να σε «διορθώσουν» με το «δηλαδή φρέντο». Κρύος, το είπαμε.»● Πριν μερικές ημέρες, εκείνες που πιάσαμε θερμοκρασίες Αυγούστου (κυριολεκτικά), κάνοντας τη βόλτα μου στη Μακρυγιάννη σταμάτησα να πάρω έναν καφέ. Προσπαθώντας να συντονιστώ με τις ταμπέλες, τις τιμές, και τα μεγέθη, σαστισμένος είπα στην πωλήτρια: «Έναν καπουτσίνο Brazilian μέτριο». Ξέχασα να της πω όμως κρύο ή φρέντο. Και εκείνη μου έφτιαξε έναν ΚΑΥΤΟ καπουτσίνο. Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο ήταν να καταλάβει ότι ήθελα κρύο καφέ, μέρες που ήταν. Και εντάξει έκανα εγώ τη μ#$κια μου. Εκείνη δεν έπρεπε να ρωτήσει; «Κρύο ή ζεστό;». Αντί αυτού δεν παρέλειψε να με ρωτήσει: «Να βάλω κανέλα ή σοκολάτα;».Θυμήθηκα εκείνη την πετυχημένη τηλεοπτική διαφήμιση μπύρας όπου μία παρέα σε ταβέρνα μέσα στο ντάβανο του καλοκαιριού παραγγέλνει σαλεπάκι...Της το είπα για τη διαφήμιση, έβαλε τα γέλια και μου έφτιαξε έναν φρέντο.
Σχολιάζει ο/η