Η Πάολα περί έρωτος...

 

Να ξεκινήσω με τα κλισέ; Είσαι ερωτευμένη;

- Κλισέ θα σου απαντήσω και εγώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή μου...Από τα άλλα χόρτασα.

 

Θυμάσαι την πρώτη σου καψούρα; Τον πρώτο που σε έριξε στα πατώματα; Βασικά έπεσες ποτέ στα πατώματα;

- Τον θυμάμαι αλλά στα πατώματα να ξέρεις δεν έπεσα ποτέ. Ήμουν μικρή, στα 15 εγώ στα 17 αυτός αλλά δεν του το είπα ποτέ. Το κράτησα βουβό. Ήμουν τυχερή από μικρή γιατί οι πρώτες μου εμπειρίες δεν ήταν από καύλα μόνο. Είχαν έρωτα και πάθος. Μετά ερωτεύτηκα πολλά αγόρια αλλά στα πατώματα ποτέ. Τους το έδειχνα με τον τρόπο μου εγώ. Σπάνια νομίζω ομολόγησα έρωτα στη ζωή μου. Οι άλλο μου το λέγανε συνέχεια.

 

Τι άλλαζε με τα αγόρια που ερωτευόσουν;

- Τους μαγείρευα. Τους έβλεπα πως τρώγανε και καταλάβαινα πως θέλω και θέλουν και άλλα πράγματα πέρα από το σεξ.

 

Τι τους μαγείρευες;

- Παστίτσιο. Το κάνω καλά και το τρώνε όλοι.


 Έρωτες καβάτζα είχες;

- Ποτέ. Τι να τον κάνω τον άλλο να τον έχω άμα δεν με καυλώνει. Μπιμπελό; Δεν μου χρειάστηκε και ούτε θα μου χρειαστεί τέτοιος έρωτας. Άλλωστε έτσι όπως ήμουν μαθημένη εγώ να βγαίνω τα βράδια και να έχω τα αγόρια μου κανείς συμβατικός δεν θα καθόταν δίπλα μου.

 

Κανένας που να βρέθηκε και να σου είπε τώρα εγώ και κανένας άλλος. Να σου ζήτησε να μαζευτείς και να σαι μόνο για εκείνον;

- Ναι, πολλοί. Ξέρεις όμως τι γίνεται; Κανείς από αυτούς δεν ήταν από τα αγόρια που γούσταρα. Σε κλουβί δεν θα έμπαινα εγώ ποτέ. Γνώριζα πολλά παιδιά και κάθε ένας που ερχότανε μου ακύρωνε τον προηγούμενο.

 

Πες μου  για ένα αγόρι παλαβό που έκανε τρέλες για πάρτη σου. Ένα θύμα σου.

- Ήταν ένας που με είχε ερωτευτεί παράφορα. Είχε τρελαθεί. Του είχα γίνει εμμονή. Ερχόταν σπίτι μου και μου έλεγε συνέχεια πόσο καψούρης είναι μαζί μου. Εγώ ούτε να τον βλέπω. Ήρθε ένα βράδυ και είπα δεν θα του ανοίξω. Εκείνος επέμενε. Χτύπαγε κουδούνια, πόρτες, με παρακαλούσε. Τον βρήκα έξω από την πόρτα να έχει κόψει τις φλέβες του. Δεν πέθανε αλλά ήταν μες στο αίμα. Ούτε θυμάμαι τι απέγινε αυτός. Και άλλο πολλοί είναι που και αυτούς τους ξεχνάω.

 

Πώς καψούρευες τα αγόρια Πάολα;

- Ξέρεις τι πιστεύω; Δεν νομίζω πως τελικά γουστάρανε το σεξουαλικό μου φύλο αλλά το κοινωνικό μου. Τον μύθο της τρανς Πάολας. Είχα κάτι άλλο ρε παιδί μου εγώ από μικρή. Είχα έναν τσαμπουκά και μια ανεξαρτησία που τους άρεσε. Επίσης εγώ δεν ήμουν και δεν ξεκίνησα σαν πουστράκι αλλά σαν κορίτσι, σαν γυναίκα. Δεν ήμουν μίζερη και στη μέση. Ήμουν από την αρχή ξεκάθαρη και ντόμπρα. Βγήκα και είπα αυτό είμαι. Δεν το έπαιξα και έτσι και αλλιώς. Τότε υπήρχαν αυτές που θα τις βαράγανε και αυτές που θα τις γαμάγανε. Εγώ ήθελα και ήμουν από την αρχή στις δεύτερες.

 

Εσένα ποια αγόρια σου άρεσαν;

- Τα καυλιάρικα. Αυτά που είχαν μεγάλη πούτσα και δεν μασάγανε πουθενά. Υπήρχαν πολλά τεκνά που θυμάμαι. Εγώ δεν έβαζα μυαλό και δεν έκανα για νοικοκυρά. Αυτό που με έκανε  να ερωτευτώ ήταν ο άλλος να μου βγάζει πως θέλει να με υπερασπιστεί και πως δεν μασάει που είναι δίπλα μου. Ήταν ένας που τον γούσταρα πολύ. Μου άρεσε πολύ αυτός αλλά ήταν κότα τελικά. Ντρεπόταν που ήμουν τρανς και ας με γούσταρε. Του έλεγα να πάμε σινεμά και όλο μου έλεγε όχι και δεν μπορώ. Έτσι είσαι λέω μέσα μου. Τον έστειλα. 'Ηταν όμως και ένα αγόρι άντρας με τα όλα του. Ήμασταν νέοι και κάναμε βόλτες και τότε κάτι τουρίστριες που με είδαν με το τεκνό άρχισαν τους ψίθυρους και τα γελάκια. Εκείνος δεν μάσησε. Με πήρε αγκαλιά και με φίλησε για να σκάσουν. Ένιωσα σιγουριά. Πάντως ρε παιδί μου να σου πω και κάτι άλλο; Μπορεί και να είμαι καταραμένη! Πολλοί που μου άρεσαν είχαν μικρό πουλί ρε γαμώτο.

 

Η Πάολα περί έρωτος...

 

Απόρριψη εσύ δεν έφαγες ποτέ; Να φας καψούρα και ο άλλος να σε γειώνει;

- Όχι και να σου πω γιατί; Κράταγα πάντα πισινή. Ήξερα που με παίρνει και όσοι μου φαίνονταν πως δεν θα ανταποκρίνονταν, μηχανικά σχεδόν τους ξεχνούσα και τους προσπερνούσα. Δεν άφηνα τον εαυτό μου να ρισκάρει και να την πατήσω με κάποιον που μπορεί να με πλήγωνε. Υπήρξα και λίγο αχάριστη στον έρωτα. Μου τα έδωσαν όλα αλλά εγώ πάντα κρατούσα τα δικά μου. Μη φανταστείς ότι μετανιώνω και τέτοια. Δεν το λέω ξέρεις με λύπηση και ούτε με νοιάζει πια. Είμαι τόσο χορτάτη από σεξ και πάθη που τώρα δεν θα ήθελα στην ηλικία μου αγάπες και έρωτες. Στη ζωή μου εγώ ήμουν και θα είμαι τελικά ο μόνος άντρας.

 

Άρα δεν σου λείπει ένας σύντροφος; Ένας άντρας που θα σε περιμένει σπίτι;

 - Απαπα. Να σου πω και κάτι άλλο μωρέ. Ο έρωτας όπως τον εννοείς είναι και λίγο ξενέρωτο πράγμα. Χάνεται η καύλα όταν είσαι με έναν άνθρωπο συνέχεια. Άσε που νομίζω πως ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικός. Δεν υπάρχει πιστός άντρας και πιστή γυναίκα. Ή ψέμματα λένε ή που έχουν πρόβλημα. Και να σου πω και κάτι άλλο που έχω προσέξει; Οι άντρες που παντρεύονται χαλάνε ρε παιδί μου. Κάτι παθαίνουν με τον καιρό, Μια μιζέρια τους πλακώνει. Οι άντρες που ερωτεύονται ασχημαίνουν και τα τσογλάνια ομορφαίνουν.

 

Πώς είναι οι έρωτες στο πεζοδρόμιο; Ζητάνε να αγοράσουν και αν ναι, πουλάς;

- Για το γαμήσι έρχονται και για να πηδήξουν. Δεν ξέρω αν θέλουν έρωτα και γλυκόλογα. Εγώ πάντως δεν πούλησα ποτέ! Νομίζω πως και για αυτό σαν πουτάνα δεν πέτυχα. Δεν νομίζω πάντως πως όλος ο αυτός ο μύθος των μοναχικών που δεν μπορούν να πηδήξουν και να βρουν παρέα έρχεται για να αγοράσει έρωτα. Εμφανίζονται και κάτι αγόρια που μια βόλτα να κάνουν ένα βράδυ, δέκα θα βρούνε να γαμήσουν και άλλες τόσες να μιλήσουν και να τις καψουρέψουν. Για το βίτσιο έρχονται σε εμάς. Για όλο αυτό που έχει η φάση αυτή. Τώρα είναι και λίγο σκατά τα πράγματα. Μου φαίνεται πως τελικά σαν λαός ήμασταν καυλιάρηδες όσο είχαμε λεφτά και σιγουριά. Τώρα όλα γίνανε μίζερα και ο κόσμος δεν έχει όρεξη για πάθη. Πολύ ντεκαυλέ έχουν γίνει τα αγόρια και τα κορίτσια ρε παιδί μου. Έχουν μπλοκάρει τα πράγματα. Εγώ τα πρόλαβα αλλιώς.

 

Πες μου καυλιάρηδες άντρες και γυναίκες.


- Τωρινούς; Δεν έχουμε τώρα ζεν πρεμιέ. Όλα τα αγόρια είναι όμορφα αλλά ίδια και ξενέρωτα μου φαίνονται. Δεν ξεχωρίζει ρε παιδί μου κανένας. Τώρα όλες τρελαίνονται με τον Θανάση της Ελενίτσας από τη διαφήμιση και σε τρεις μήνες δεν θα τον θυμάται κανείς. Απο γυναίκες όλες τσουλάκια μου φαίνονται. Παλιά είχαν άλλη στόφα οι άνθρωποι. Εγώ ξεχώριζα ως πιο καυλιάρα τη Χρονοπούλου. Ήταν πολύ θηλυκό και άρεσε στους πολύ αρσενικούς. Αυτή ναι, ήταν καυλιάρα και ερωτική γυναίκα.

 


Η Πάολα περί έρωτος...

 

* Χτυπάει το τηλέφωνό της και μου ζητάει να περιμένω λίγο. Είναι η μάνα της. Δεν κρυφακούω. Μιλάει δυνατά. Μιλάνε σαν φιλενάδες. Της λέει για κάτι που αν γίνει, τη βλέπω στα πρωτοδέλιδα. Της υπόσχομαι πως δεν θα το αναφέρω.

 

 

Είσαι καρπός έρωτα Πάολα;

- Όταν ήμουν μικρή νόμιζα πως όχι γιατί η μάνα μοθ τον χώρισε τον πατέρα μου ενα χρόνο μετά που γεννήθηκα. Νομίζω η μάνα μου για να υπερασπιστεί την επιλογή της μου τον κατηγορούσε τον πατέρα μου αλλά μάλλον τον είχε αγαπήσει τότε. όταν κάναμε βόλτα μετά από χρόνια με το αυτοκίνητό μου μου είπε πως ήτανκαλός άνθρωπός και πως την αγαπούσε και την ήθελε πολύ. Για χρόνια λέει ερχόταν και της ζητούσε να τα ξαναβρούν.

 

Τι είναι τελικά ο έρωτας;

- Ευλογία και κατάρα. Αλλά μωρέ είναι όμορφος και είναι και τζάμπα.

 

Πες μας μια ερωτική συμβουλή, μία και μοναδική οδηγία.

- Αυτό που δεν είναι καλό είναι το πνίξιμο. Να κρέμεται ο ένας πάνω στον άλλο. Ειδικά ο άντρας θέλει το χώρο του και να παίρνει τον αέρα του.

 

Ένα καψούρικο τραγούδι για τη νύχτα;

 - Α, της Βάνου που πέθανε και πρόσφατα είναι το λατρεμένο και είναι ύμνος στην καψούρα.

Τα λέει όλα εκεί μέσα.