Σε σχολεία της Αθήνας προετοιμάζονται οι νέοι πρωταθλητές beatbox!

Σε σχολεία της Αθήνας προετοιμάζονται οι νέοι πρωταθλητές beatbox! Facebook Twitter
Φωτ.: Μαρίνα Πετρίδου
0

Περνώντας τις πύλες του 12ου Γυμνασίου Πετραλώνων προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια έχω να μπω σε σχολικό χώρο (δεν είναι και τόσα πολλά τελικά, από τις περασμένες εκλογές) και σκέφτομαι ότι δεν μου έλειψε και ποτέ, -τα χρόνια του σχολείου είναι η μόνη περίοδος που δεν θα ήθελα να ξαναζήσω στη ζωή μου.

Παρατηρώντας το σκηνικό στους διαδρόμους την ώρα που η φύλακας μας συνοδεύει στην αίθουσα -όπου γίνεται το πρωτότυπο μάθημα που έχουμε έρθει να παρακολουθήσουμε-, καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ήμουν μαθητής. Και δεν είναι μόνο η φύλαξη του χώρου και τα (πολλά) παρκαρισμένα ποδήλατα στην αυλή, είναι και τα μαθήματα νέου τύπου που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, αδιανόητα έστω και μια δεκαετία πιο πίσω.

Είναι 5 το απόγευμα, λίγο πριν ξεκινήσει πρώτη μέρα των μαθημάτων beatbox που απευθύνονται σε παιδιά έως 18 ετών, και ήδη 14 παιδιά έχουν πάρει θέση και περιμένουν να γνωριστούν με τον δάσκαλο και μεταξύ τους. Όλα αγόρια, με διαφορετική καταγωγή και διαφορετικών εθνικοτήτων, που ξεκινούν δειλά να κάνουν τις δοκιμές με τους ήχους που τους δείχνει ο «master».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΑ

Urban Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM