— Από πού κατάγεστε;

Η Ιζαμπέλα από την Ιταλία, ο Ροκ από τη Σλοβενία και ο Σκάιλαρ από την Αμερική.


— Γιατί επιλέγετε το backpack στα ταξίδια σας;

Ροκ: Είναι πιο πρακτικό, γιατί δεν πιάνει πολύ χώρο, αλλά κυρίως είναι θέμα στρατηγικής. Είναι σαν χειραποσκευή, δεν μετράνε τις διαστάσεις ακόμα και του πιο μεγάλου ή υπερβολικά γεμάτου backpack και σπάνια σε ελέγχουν κατά την επιβίβαση στο αεροπλάνο. Έτσι γλιτώνεις τα παραπάνω λεφτά και τον επιπλέον χρόνο.

 

Ιζαμπέλα: Χωράει ένα σωρό πράγματα, το παίρνεις σχεδόν πάντα μαζί σου στο αεροπλάνο και το κουβαλάς σχετικά εύκολα στην πλάτη. Θα ήταν αδύνατο να κουβαλήσω τόσο βάρος σε μια βαλίτσα ή έναν σάκο.


— Τι κουβαλάτε συνήθως στο backpack;

Σκάιλαρ: Ρούχα και sleeping bag. Κάποιο άνετο παντελόνι, T-shirts, εσώρουχα, τζάκετ, κάλτσες, φωτογραφική μηχανή, βιβλίο και λάπτοπ. Δεν παίρνουμε πολλά πράγματα μαζί μας π.χ. αντηλιακά, ομπρέλα, φαγητό, χάπια, κρέμες, γιατί ό,τι χρειαστούμε μπορούμε να το προμηθευτούμε στη χώρα όπου πάμε. Εξαρτάται, βέβαια, και πού πηγαίνεις. Εμείς, που ταξιδέψαμε για Ελλάδα, πήραμε μαζί μας πιο καλοκαιρινά ρούχα και μαγιό.

 

Ροκ: Όλα, εκτός από αυτά που που απαγορεύονται μέσα στην καμπίνα.


— Πόσες τσέπες έχει το backpack σας;

Ιζαμπέλα: Δεν τις έχω μετρήσει, αλλά είναι πολλές. Χωράει πάρα πολλά πράγματα, είναι η αλήθεια.

 

 

Σκάιλαρ: Έχει γύρω στις 10 τσέπες, σίγουρα. Ταξιδεύω γενικά πολύ από χώρα σε χώρα και ήθελα ένα μεγάλο, ανθεκτικό backpack, που να χωράει πολλά πράγματα και να είναι βολικό.

 

Ροκ: Εμένα σχεδόν καμία, είναι σχετικά μικρό. Δεν κουβαλάω πολλά πράγματα μαζί μου.


— Πώς σας φαίνεται η Αθήνα και η ζωή εδώ;

Ιζαμπέλα: Είναι πραγματικά πολύ ωραία. Έχει, βέβαια, αρκετή ζέστη. Εγώ μόλις έφτασα στην Αθήνα, έρχομαι κατευθείαν από τη Σκύρο. Δοκίμασα σαγανάκι για πρώτη φορά και τρελάθηκα.

 

Σκάιλαρ: Λατρεύω το σουβλάκι της περιοχής. Τρώω κάθε μέρα.

 

Ροκ: Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός.