ADVERTORIAL

Όταν σκέφτεσαι έναν προορισμό που να απαντά στην ερώτηση «Δεν πάμε μια εκδρομή αυτό το Σαββατοκύριακο;» τότε η Λίμνη Τσιβλού είναι από τις πρώτες επιλογές που σου έρχεται στον νου.

 

Ομορφιά, φύση, ηρεμία και καλό φαγητό βρίσκονται σε απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα και το μόνο που χρειάζεσαι είναι το αυτοκίνητό σου για να οδηγήσεις μέχρι εκεί. Κι επειδή σε αυτές τις αποδράσεις δεν θέλεις να σκέφτεσαι ούτε τα χιλιόμετρα, ούτε τον δρόμο, η πρώτη σου στάση είναι για να γεμίσεις το ντεπόζιτο με βενζίνη BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE ώστε να μπορείς να πας όσο μακριά θέλεις απολαμβάνοντας τις καλύτερες επιδόσεις του αυτοκινήτου σου.

 

Η Εθνική Αθηνών Πατρών ανοίγεται μπροστά σου μέχρι το ύψος της Ακράτας όπου θα ακολουθήσεις την πινακίδα προς Ζαρούχλα για να ανέβεις στα ορεινά του νομού Αχαΐας, μέσα από έναν εύκολο δρόμο. Μετά από περίπου 27 χιλιόμετρα κάνεις δεξιά προς λίμνη Τσιβλού και αφού περάσεις πάνω από τον ποταμό Κράθη θα βρεθείς στις όχθες της Λίμνης αντικρίζοντας το μαγευτικό τοπίο.

 

Στις πλάγιες του Χελμού, του βουνού των Καλαβρύτων, η φυσική λίμνη Τσιβλού μετρά σχεδόν εκατό χρόνια ζωής και πρόκειται για το αποτέλεσμα της μεγάλης κατολίσθησης που συνέβη τον Μάρτιο του 1913, η οποία παρέσυρε χιλιάδες τόνους χώματος και βράχων που καταπλάκωσαν το χωριό Τσιβλός. Οι ορεινοί όγκοι έφραξαν την κοίτη του ποταμού Κράθη, τα νερά του οποίου εγκλωβίστηκαν σε μία φυσική λεκάνη στην οποία σχηματίστηκε η λίμνη. Με υψόμετρο 800 περίπου μέτρων το καταπράσινο τοπίο έχει μια ομορφιά που σου κόβει την ανάσα, καθώς οι αντανακλάσεις τρεμοπαίζουν στα νερά της λίμνης, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της φύσης. Η λίμνη Τσιβλού έχει βάθος περίπου 80 μέτρα, αλλά οι βροχοπτώσεις είναι εκείνες που καθορίζουν κάθε χρόνο το ύψος των νερών.

 

Η διαδρομή ανάμεσα στα πεύκα και τα πλατάνια καθώς πλησιάζεις, είναι το ίδιο πανέμορφη όσο το τοπίο που σε περιμένει και η τεχνολογία ACTIVE κάνει τον δρόμο ακόμα πιο εύκολο αφού δεν σε απασχολούν ούτε οι αποστάσεις, ούτε η ποιότητα των δρόμων που θα συναντήσεις. Αν είσαι φαν, μπορείς να έχεις φορτώσει ποδήλατο γιατί οι όχθες της Τσιβλού είναι ιδανικές για ποδηλατικές εξορμήσεις αλλά και για περιπάτους μέσα στη φύση, ενώ οι οργανωμένοι μπορούν να δοκιμάσουν τις κωπηλατικές τους ικανότητες στα νερά της λίμνης.

 

Ακόμα κι αν απλώς αράξεις για να ευχαριστηθείς το τοπίο, είναι σίγουρο ότι δεν θα χορταίνεις τις εικόνες, τα αρώματα και τη γαλήνη της περιοχής. Δίπλα στις όχθες σε περιμένει ένα ταβερνάκι για καφέ ή φαγητό με θέα τα νερά της Τσιβλού και τις βουνοκορφές της ορεινής Πελοποννήσου. Το χωρίο Ζαρούχλα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων και προσφέρει δεκάδες επιλογές σε παραδοσιακούς ξενώνες αλλά και μικρά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα που θα σε φιλέψουν επαρκώς.

 

Η επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού είναι μια από εκείνες τις εμπειρίες που σου υπενθυμίζει πως οι ομορφιές της Ελλάδας είναι αμέτρητες και μπορείς να τις ανακαλύψεις μια μια με τον πιο εύκολο και άμεσο τρόπο -οδηγώντας με το αυτοκίνητό σου μακριά από την καθημερινότητα της πόλης. Η BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE θα φροντίσει αυτές οι αποδράσεις να είναι ξεκούραστες, προστατεύοντας τον κινητήρα του για να λειτουργεί σαν καινούριος και να μπορεί να σου προσφέρει πολλές ακόμα μοναδικές εξορμήσεις.

 

Λίμνη Τσιβλού: Μια φυσική λίμνη στα ορεινά της Πελοποννήσου που θα σε γοητεύσει