Ο Βασίλης Κεκάτος έκανε roadtrip με τον πατέρα του στα Μετέωρα πριν από τη θεραπεία

Βασίλης Κεκάτος Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος
0

Όταν ο Βασίλης Κεκάτος ανάρτησε μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα Μετέωρα, τον ρώτησα δειλά αν θα ήθελε να μοιραστεί τις εικόνες με τη LiFO.

Τελικά μοιράστηκε μαζί μας κάτι πολύ περισσότερο, μια αληθινή ιστορία για το roadtrip με τον πατέρα του, τον καρκίνο και τη θεραπεία. Η αφήγησή του ακολουθεί αυτούσια. 

«Ο μπαμπάς μου μού έμαθε από νωρίς την αγάπη για τα αυτοκίνητα. Όχι τα καλά αυτοκίνητα. Απλώς τα αυτοκίνητα. Αυτά που μπορούν να σε πάρουν μακριά απ’ όλους και απ’ όλα και να σε πάνε ακριβώς εκεί που θέλεις, ή τέλοσπάντων όπου μπορούν, ανάλογα με το ποτέ τους έκανες τελευταία φορά σέρβις. Τα πρώτα μαθήματα οδήγησης μού τα έκανε όταν ήμουν 5. Όταν απλώς με έβαζε στα πόδια του και κουνούσα το τιμόνι, ενώ εκείνος πατούσε με τα πόδια του τα πετάλια. Στα 14 μου έμαθε την οπισθογωνία και μέχρι τα 16 μου ήξερα να ανεβαίνω με όπισθεν όλες τις ανηφόρες του χωριού μου. Όταν έκλεισα τα 18 μπορούσα να οδηγήσω οπουδήποτε στον κόσμο και ανυπομονούσα να το κάνω. Ήθελα να βρίσκομαι πάντα πίσω από το τιμόνι. Δεν ήθελα να αφήνω κανέναν άλλον να οδηγήσει. Μόνο τον μπαμπά μου ίσως.

Τώρα ο μπαμπάς μου έχει την κακιά αρρώστια. Ίσως να μην είναι και πολύ σοβαρά. Αλλά για να είναι σίγουρος, ήδη ψάχνει αντικαταστάτη σύζυγο στη μητέρα μου και κατάλληλο κουστούμι για την κηδεία.

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Κι ακόμα έτσι είναι. Όταν είμαι μαζί του, μου αρέσει να οδηγάει εκείνος κι εγώ να ταξιδεύω στο πλάι του, ήρεμος και ασφαλής. Να μου μιλάει για όλες τις διαδρομές που έχει κάνει κι εγώ να του μιλάω για τις δικές μου. Να μιλάμε για το πως είναι η οδήγηση στην Ινδία, στα Βαλκάνια, στη Route 66, στην Αθηνών-Κορίνθου.

Ο Βασίλης Κεκάτος: Το roadtrip στα Μετέωρα πριν ο πατέρας μου ξεκινήσει της ακτινοθεραπείες Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Τώρα ο μπαμπάς μου έχει την κακιά αρρώστια. Ίσως να μην είναι και πολύ σοβαρά. Αλλά για να είναι σίγουρος, ήδη ψάχνει αντικαταστάτη σύζυγο στη μητέρα μου και κατάλληλο κουστούμι για την κηδεία. Έχει πάρει κι ένα μεταχειρισμένο μαύρο κάμπριο, που αρχικά το έλεγε "η νεκροφόρα μου". Τώρα, όμως, έχει αλλάξει ιδιότητα. Είναι "η θεραπεία του".

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Κάθε απόγευμα ανοίγει την οροφή και κάνει βόλτες σε όλα τα κοντινά χωριά. Όταν επιστρέφει λέει στη μητέρα μου πως νιώθει καλύτερα, γιατί έκανε και σήμερα τη θεραπεία του. Ήρθε όμως σιγά-σιγά η ώρα για την πραγματική θεραπεία. Αυτή με τις ακτίνες στην αρχή και ύστερα με τις χημείες, που στα αφτιά μου ακούγονται πιο τρομακτική κι από νυχτερινή διαδρομή Ρίο-Κυλλήνη, βιαστικά, για να προλάβεις το τελευταίο καράβι για Κεφαλονιά.

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Αφού δεν γνωρίζουμε και πολλούς άλλους τρόπους, είπαμε να γιορτάσουμε τη ζωή όπως την ξέραμε πριν από τις θεραπείες, με ένα μικρό roadtrip.

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Λόγω της δουλειάς μου, είπαμε να το βαφτίσουμε location scouting. Προσπάθεια εύρεσης χωρών για το γύρισμα της μεγάλου μήκους ταινίας μου, ή για κάποια συμπληρωματικά γυρίσματα του Milky Way.

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Δεν ξέραμε προς τα πού θα πηγαίναμε. Είπαμε μόνο "ας πάμε προς τα πάνω".

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Ο δρόμος μας έβγαλε, χωρίς καλά-καλά να το έχουμε σχεδιάσει, στα Μετέωρα. Κανείς από τους δυο μας δεν είναι πολύ της θρησκείας. Η πιο στενή μας επαφή με τα θεία είναι όταν τα βλαστημάμε, ως γραφικοί Κεφαλονίτες. Και μετά από μέσα μας ζητάμε καμία πρόχειρη –κάπως υποκριτική– συγχώρεση, επειδή "ποτέ δεν ξέρεις". Έτσι βλαστημήσαμε και τις στροφές μέχρι εκεί πάνω.

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Αλλά μετά, βρεθήκαμε μπροστά στο θαύμα.  

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Δεν θελήσαμε να μπούμε σε κάποιο μοναστήρι. Καλύτερη θέα του Θεού δεν θα μπορέσαμε να έχουμε από το να δούμε ο ένας τον άλλον σε αυτό το αχανές τοπίο. Τόσο μικροί, μπροστά στους λόφους, τόσο ανήξεροι μπροστά στην απεραντοσύνη του ουρανού, τόσο γκροτέσκοι και ασχημάτιστοι μπροστά στη θηλυκή γεωμετρία των βράχων.  

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος

Δεν μιλήσαμε πολύ. Τραβήξαμε ορισμένες φωτογραφίες. Τσακωθήκαμε σε πολιτισμένα πλαίσια με κάτι Ιάπωνες τουρίστες. Είπαμε ο καθένας τις προσευχές που ξέρει, από μέσα του, και συνεχίσαμε την οδήγηση».  

μετεωρα Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Κεκάτος
Σχέσεις
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Milky Way»: Μια μέρα στον γαλαξία του Βασίλη Κεκάτου

Αποκλειστικό / «Milky Way»: Μια μέρα στα γυρίσματα της νέας σειράς του Βασίλη Κεκάτου

Η LiFO επισκέφθηκε τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης μίνι σειράς του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τομή για τα εγχώρια τηλεοπτικά δεδομένα, και μίλησε με τους συντελεστές.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Ο Βασίλης Κεκάτος για το «Παρίσι, Τέξας»

Η ταινία της ζωής μου / Ο Βασίλης Κεκάτος για το «Παρίσι, Τέξας»

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος θυμάται την πρώτη φορά που είδε το αριστούργημα του Βιμ Βέντερς και εξηγεί στον Αλέξανδρο Διακοσάββα πώς αυτή η ταινία τον καθόρισε καλλιτεχνικά και προσωπικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Άνοιξη - Στο μάτι του Κυκλώνα

Lifo Picks / Πρεμιέρα στο LIFO.gr: Δύο νέα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη σε ένα οπτικό ποίημα του Βασίλη Κεκάτου

Τα νέα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη «Άνοιξη» και «Στο μάτι του Κυκλώνα» οπτικοποιήθηκαν από τον Βασίλη Κεκάτο σε μια μικρού μήκους ταινία διάρκειας 9 λεπτών.
THE LIFO TEAM
Βασίλης Κεκάτος: «Είναι ολοφάνερο ότι μας έχουν στο φτύσιμο»

Οθόνες / Βασίλης Κεκάτος: «Είναι ολοφάνερο ότι μας έχουν στο φτύσιμο»

Ο ορμητικός σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα μιλά για τη μεθυστική του εμπειρία στις Κάννες, τη μικροψυχία όσων είπαν ότι εκμεταλλεύτηκε τα queer θέματα, το γεγονός ότι δεν έχει φράγκο στα 28 του χρόνια και ότι γράφει το υπουργείο Πολιτισμού στ΄ αρχ... του!
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος η έμφυλη βία και η βία μεταξύ των ανηλίκων

Σχέσεις / Έμφυλη βία και βία μεταξύ των ανηλίκων: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Η βία δεν έχει ηλικία και όλα τα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους. Οι συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων «θρέφουν» θύτες σε άγουρη ηλικία που θα συνεχίσουν το ίδιο μοτίβο συμπεριφοράς μεγαλώνοντας, κακοποιώντας τη σύζυγο, τη σύντροφο και τα παιδιά τους, συντηρώντας έτσι τον φαύλο κύκλο της βίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Γεωργία Δρακάκη, ισχύει ότι η πρώτη επαφή μένει αξέχαστη;

Sex Diaries Uncensored / Γεωργία Δρακάκη, ισχύει ότι η πρώτη επαφή μένει αξέχαστη;

Ο Άλεξ Μάνος συζητά με τη sex editor Γεωργία Δρακάκη για την ερωτική ζωή μιας σημερινής τριαντάρας. Γιατί πιστεύει ότι «τα πάντα είναι σεξ, εκτός από το σεξ»; Πώς έκανε πρώτη φορά σεξ με τη βοήθεια των γονιών της; Ποια είναι η πρώτη καλή σεξουαλική επαφή που θυμάται; ― ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ
THE LIFO TEAM
Νέος μπαμπάς. Νέος και μπαμπάς

Σχέσεις / Είμαι ο Γιώργος. Νέος μπαμπάς. Νέος και μπαμπάς

«Είμαι ο Γιώργος, ένας άντρας 32 ετών που πριν από 7 μήνες έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς. Η σύντροφός μου έχει επιστρέψει στην εργασία της και εγώ βρίσκομαι σε άδεια από τη δική μου εργασία για να φροντίζω το μωρό».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΟΣ
Πόσο εύκολο είναι το φλερτ όταν είσαι αναγνωρίσιμος;

Sex Diaries Uncensored / Μίνωα, πόσο εύκολο είναι το φλερτ όταν είσαι αναγνωρίσιμος;

Ο Άλεξ Μάνος συζητά με τον ηθοποιό Μίνωα Θεοχάρη με ποιο τρόπο επηρέασε η αναγνωρισιμότητα την ερωτική του ζωή και πώς κατάφερε να ισορροπήσει ξανά τον αυθορμητισμό και την ελευθερία του στο ερωτικό παιχνίδι. ― ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ
THE LIFO TEAM
Δάφνη, μιλάμε πιο εύκολα για τα φετίχ μας πια;

Ρώτα με ό,τι θες / Δάφνη, μιλάμε πιο εύκολα για τα φετίχ μας πια;

Πώς αποφάσισε να κάνει ένα podcast αφιερωμένο στο σεξ; Την έχει φέρει κάποιος καλεσμένος σε δύσκολη θέση; Φοβήθηκε πως μιλώντας για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία θα καταλήξει να εμπορευματοποιείται το βίωμά της; Τι στην ευχή πήγε λάθος με το Vice; Η Δάφνη Καραβοκύρη απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Ποια είναι η Francesca Street και γιατί όλοι διαβάζουν τα κείμενά της;

TV & Media / Ποια είναι η Francesca Street και γιατί όλοι διαβάζουν τα κείμενά της;

Η 29χρονη δημοσιογράφος του CNN ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους για το 2023 και παραδόξως δεν ασχολείται με τα λεγόμενα βαριά και σοβαρά δημοσιογραφικά θέματα. Όμως, γιατί, γνωρίζει τέτοιες δόξες στον ηλεκτρονικό Τύπο;
NEWSROOM
Πώς ένα ατύχημα με βοήθησε να ανακαλύψω την σεξουαλική μου ταυτότητα

Sex Diaries Uncensored / Πώς ένα ατύχημα με βοήθησε να ανακαλύψω τη σεξουαλική μου ταυτότητα

Ο Άλεξ Μάνος συζητά με τον Γιώργο για τη ζωή του πριν και μετά από ένα ατύχημα που είχε. Πώς θυμάται τις πρώτες του ερωτικές εμπειρίες με κορίτσια; Τι άλλαξε μέσα του μετά το ατύχημα σχετικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και ποια είναι σήμερα η σεξουαλική του ζωή ως γκέι αγόρι; ― ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ
THE LIFO TEAM