ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter
0

Μετά τα αβοκάντο χωρίς κουκούτσι, σειρά έχουν τώρα ώρα οι μπανάνες με βρώσιμη φλούδα.

Ένα ιαπωνικό αγρόκτημα χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί ως μέθοδο "ψύξης- απόψυξης" για να καλλιεργήσει τις μπανάνες που έχουν μια πιο μαλακή, εύπεπτη φλούδα.

Η D & T Farm δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνει την αργή ψύξη των κυττάρων ανάπτυξης μπανάνας στους -60C βαθμούς πριν από την απόψυξη τους.

«Δημιουργήθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Setsuzo Tanaka, ο οποίος εργάστηκε σε αυτό εδώ και πολύ καιρό ως χόμπι», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αγροκτήματος σύμφωνα με τον Guardian.

«Το κίνητρο για την ανάπτυξή της τεχνικής ήταν το γεγονός ότι ήθελε να φάει μια μπανάνα που θα ήταν εύγευστη και ασφαλής: οι άνθρωποι μπορούν να φάνε τη φλούδα επειδή οι μπανάνες καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς χημικά προϊόντα», αναφέρεται.

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter


Οι μπανάνες Mongee πέρυσι πουλήθηκαν σε ένα πολυκατάστημα στο Okayama, μεταξύ Κιότο και Χιροσίμα.

Οι αγοραστές καλούνται να περιμένουν να εμφανιστούν μικρές καφέ κηλίδες στη φλούδα ως ένδειξη ότι η μπανάνα είναι έτοιμη να καταναλωθεί στο σύνολό της.

Η SoraNews24, ιαπωνική ιστοσελίδα που τις δοκίμασε, ανέφερε ότι η φλούδα ήταν σχετικά λεπτή σε σύγκριση με μια κανονική μπανάνα και επομένως ήταν αρκετό εύκολο να φαγωθεί.

«Δεδομένου ότι είναι πολύ λεπτή, δεν υπάρχει παράξενη υφή και σε σύγκριση με τη γλυκύτητα της μπανάνας δεν είναι έντονη η γεύση στη φλούδα», ανέφερε η ιστοσελίδα ενώ σημειώνεται πως η γεύση τους θυμίζει κάπως αυτή του ανανά.

Οι μπανάνες αυτές έχουν παραχθεί μόνο σε μικρές παρτίδες μέχρι στιγμής και η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή καθώς ξεπερνά τα 4 ευρώ για το κάθε τεμάχιο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το αγρόκτημα σχεδιάζει να παράγει 10 φορές περισσότερες μπανάνες φέτος. Αυτή τη στιγμή καλλιεργούσε μπανάνες μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σκέφτεται να εξάγει στο εξωτερικό στο μέλλον.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT