ΠΟΤ: Σημαντική αύξηση στον παγκόσμιο τουρισμό παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τα τρομοκρατικά χτυπήματα

ΠΟΤ: Σημαντική αύξηση στον παγκόσμιο τουρισμό παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τα τρομοκρατικά χτυπήματα Facebook Twitter
0Παρά το γεγονός πως μέσα στην περασμένη χρονιά σημειώθηκαν σε όλο τον κόσμο πολλές αιματηρές επιθέσεις σε χώρες που αποτελούν διεθνείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Παρίσι, το Κάιρο και η Κωνσταντινούπολη, ο παγκόσμιος τουρισμός συνέχισε την ανοδική του πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών που ταξίδεψαν εκτός των χωρών τους αυξήθηκε κατά 4.4%, φτάνοντας τους 1,18 δισ. ανθρώπους.

Η αύξηση επικεντρώνεται σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Η Ευρώπη παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο, με τον ΠΟΤ, να την προσδιορίζει στο 5% (609 εκατομμύρια τουρίστες) και να την αποδίδει κατά κύριο λόγο στην εξασθένιση του ευρώ έναντι των άλλων νομισμάτων.

 

ΠΟΤ: Σημαντική αύξηση στον παγκόσμιο τουρισμό παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τα τρομοκρατικά χτυπήματα Facebook Twitter

Η Ασία και ο Ειρηνικός παρουσίασαν επίσης αύξηση 5% συγκεντρώνοντας συνολικά 277 εκατομμύρια τουρίστες, την ώρα που στην Αμερική μία αντίστοιχη αύξηση έφερε συνολικά στην ήπειρο 191 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η άνοδος του δολαρίου μπορεί να μη βοήθησε στην αύξηση του εγχώριου τουρισμού στις ΗΠΑ, αλλά απογείωσε την έλευση των τουριστών στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική με τους επιπλέον τουρίστες να υπολογίζονται σε ποσοστό 7%. 

Η μικρότερη αύξηση σημειώνεται όπως είναι φυσικό στη Μέση Ανατολή εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων. Και εκεί όμως παρατηρείται αύξηση 3%, ήτοι 54 εκατομμύρια.

Η Αφρική, μολαταύτα, παρουσίασε μείωση 3% σύμφωνα με τα περιορισμένα δεδομένα του ΠΟΤ. Ο διεθνής τουρισμός στη Νότιο Αφρική μειώθηκε κατά 8%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού και πώς θα την πετύχεις;

Ο επόμενος κόσμος / Τι είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού και πώς θα την πετύχεις;

Ο επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αντώνης Παπαβασιλείου, εξηγεί με ποιους τρόπους μπορούν τα νοικοκυριά να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, που έχει εκτιναχθεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο Λουτράκι για να διαγωνιστούν στο τάβλι

Living / Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο Λουτράκι για να διαγωνιστούν στο τάβλι

Γνωρίζατε ότι το αγωνιστικό τάβλι, το backgammon, παίζεται στο Μόντε Κάρλο και στο Λας Βέγκας και όχι τόσο στα καφενεία; Κορυφαίοι παίκτες backgammon από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο Λουτράκι για το πρώτο Grand Prix International Backgammon Championship.
ΜΑΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Polyamorous: Για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Living / Polyamorous: Ένας νέος χώρος για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ξέρουν πολύ καλά τον χώρο των μπαρ και του ποτού, ενώ το σπίτι τους στα Εξάρχεια μοιάζει με ζούγκλα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο concept store που συνδυάζει τις δυο τους αδυναμίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Όσο εκείνοι θα δένουν την ανθοδέσμη που θα στολίσει το βάζο μας, εμείς μπορούμε να διαλέγουμε όσα μας βοηθάνε να απολαύσουμε περισσότερο το σεξ χωρίς να κρυβόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ «Είμαι κάποιος άλλος»: η τέχνη των cosplayers

Living / «Είμαι κάποιος άλλος»: Η τέχνη των Eλλήνων cosplayers

Δεν είναι μασκάρεμα, είναι έκφραση και ένα είδος τέχνης, με ευφάνταστα κοστούμια που είναι συνήθως δημιουργίες των ίδιων (και όχι στολές) με τα οποία κυκλοφορούν άνετα και εκτός σπιτιού και των χώρων που διαγωνίζονται. Δέκα cosplayers κάθε ηλικίας και φύλου μας συστήνονται και παρουσιάζουν τον χαρακτήρα τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ