#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο Βαγγέλης, η Ξανθή και η Γεωργία, θα μπορούσαν να είναι τρεις από εμάς. Είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην εταιρία Πλαίσιο και μέλη της εθελοντικής πρωτοβουλίας #plai_sou - που δίνει το παρών κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη - και αριθμεί συνολικά 300 ενεργά μέλη.


Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ξανθή, η Γεωργία και ο Βαγγέλης, μοίρασαν tablets σε 87 σχολεία, δημιούργησαν συνδρομή για τους αναγνώστες του περιοδικού Σχεδία και προσέφεραν καθαριστικά είδη στο Γηροκομείο Αθηνών. Παρακάτω, οι προσωπικές τους εμπειρίες, όπως τις μοιράστηκαν:

«Το χαμόγελο των μαθητών σε 87 σχολεία είναι η καλύτερη ανταμοιβή» - Ξανθή

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter


«Διαπιστώσαμε γρήγορα τις ελλείψεις της τηλεδιδασκαλίας ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Το Υπουργείο Παιδείας συντόνισε την προσπάθεια. Όσοι από εμάς εργαζόμαστε στα κεντρικά γραφεία -φυσικά, σε ειδικές συνθήκες απομόνωσης σε απολυμασμένα γραφεία- συγκεντρωθήκαμε φορώντας μάσκες και γάντια, στη λήξη του ωραρίου μας και πιάσαμε δουλειά.


Τα σχολεία που αναλάβαμε ήταν σε ακριτικά νησιά αλλά και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας: Άη Στράτης, Κουφονήσια, Λειψοί, Νίσυρος, Οινούσσες, Φούρνοι, Χρυσοβίτσα, Μέτσοβο, Ζίτσα, Ιωάννινα αλλά ακόμα και σε σχολεία της Αθήνας που είχαν ανάγκη.
Tα πακέτα μας είναι ήδη έτοιμα και ξεκινάνε για τους προορισμούς τους. Είμαι κι εγώ μητέρα 2 παιδιών και αντιλαμβάνομαι τι μπορεί να βιώνει μια οικογένεια με μικρούς μαθητές που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οπότε, χαίρομαι διπλά που συμμετείχα στην προσπάθεια. Όλοι εμείς στο Πλαίσιο περιμένουμε με αγωνία την πρόοδο των μαθητών και είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τη χρήση των tablets.»

«Οι πωλητές του περιοδικού Σχεδία είναι η πιο ευάλωτη ομάδα» - Γεωργία

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter

«Όταν ανακοινώθηκε το lockdown, η πρώτη μας σκέψη ήταν στους άστεγους. Εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας, με laptops για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, νιώθαμε ασφαλείς. Τι μπορεί να συμβαίνει όμως στους δρόμους της πόλης; Εκεί που οι άστεγοι δεν έχουν τρόπο να προστατευθούν, ενώ παράλληλα η εξαιρετική πρωτοβουλία του περιοδικού Σχεδία κινδύνευε να ναυαγήσει.

Τηλεφωνήσαμε στους υπεύθυνους του περιοδικού για να δούμε ποιο είναι το σχέδιο τους και πώς μπορούμε να συνδράμουμε. Μέχρι να ξαναβγούμε ελεύθερα στους δρόμους, η Σχεδία θα αποστέλλεται ταχυδρομικά στους αναγνώστες. Διευκολύναμε λοιπόν την τυπική διαδικασία της αποστολής προμηθεύοντας τους με υλικά αλληλογραφίας. Και επειδή πέραν των άλλων, η Σχεδία είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έντυπο με ενδιαφέρουσα ύλη αγοράσαμε πολλές συνδρομές για να μη χάσουμε κανένα τεύχος.»

«Η τρίτη ηλικία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» - Βαγγέλης

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter


«H γενική έκκληση για βοήθεια στο Γηροκομείο Αθηνών έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο. Το Πλαίσιο δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτή την προσπάθεια. Μια και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα πληθυσμού, σκεφτήκαμε ότι η απολύμανση του χώρου είναι πρώτη προτεραιότητα. Γι' αυτό, γεμίσαμε ένα από τα φορτηγά μας με είδη καθαρισμού και απολύμανσης και τα παραδώσαμε ανέπαφα για να είμαστε σίγουροι ότι οι φιλοξενούμενοι του γηροκομείου δεν θα κινδυνεύσουν στιγμή.»

Περισσότερα για την ομάδα #plai_sou και τη δράση της

Η ομάδα #plai_sou έχει ένα σταθερό πρόγραμμα ΕΚΕ κατά το οποίο, κάθε Σεπτέμβρη μοιράζουν σχολικές τσάντες σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Το 2019, όπου ήταν και η 4η συνεχής χρονιά υλοποίησης του προγράμματος αυτού, μοίρασαν πάνω από 7.000 τσάντες. Επιπλέον, οργανώνουν «καταδρομές» σε νησιά της άγονης γραμμής, στα οποία πηγαίνουν με σκάφη και πέρα από τις χορηγίες τεχνολογικών ειδών & γραφικής ύλης, οργανώνουν δωρεάν ιατρεία για τους κατοίκους των νησιών ή δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά. Τέλος, κάθε χρόνο λαμβάνουν συμμετοχή στον αγώνα για την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού Greece Race for the Cure, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες ομάδες εταιρειών που αγωνίζονται.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σχέση των Ελλήνων με το τατουάζ

Guest Editors / To 17% των Ελλήνων έχει τατουάζ. Γιατί το κάνουν;

Ποιος αποφασίζει τελικά για το σώμα μας; Το άτομο ή οι κοινωνικοί κανόνες; Με αφορμή νέα πανελλαδική έρευνα, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ, παρουσιάζει τα δεδομένα και αναλύει τι αλλάζει στην ελληνική κοινωνία και τι παραμένει ίδιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πώς ντύνεται και οργανώνει τη ζωή του ένα τυφλό άτομο;

Ζούμε, ρε! / Πώς ντύνεται και οργανώνει τη ζωή του ένα τυφλό άτομο;

Πώς η μόδα μπορεί να γίνει σύμμαχος της αυτονομίας; Πώς επιλέγεις ρούχα όταν είσαι τυφλός; Η σχεδιάστρια Ευγενία Μητροσύλη μιλά για την προσβασιμότητα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ορατότητας.
ΧΡΥΣΕΛΛΑ ΛΑΓΑΡΙΑ | ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ
Mπήκαμε πρώτοι στο ολοκαίνουργιο Κλακάζ

Sneak preview / Aυτό είναι το «Κλακάζ», το νέο μαγαζί της Αβραμιώτου. Προβλέπεται γ^%μάτο.

Πάνω στις στάχτες του six d.o.g.s., στην Αβραμιώτου πάντα, γεννιέται η νέα, ενδιαφέρουσα κόλαση του Κωνσταντίνου Δαγριτζίκου. Είναι πολυεπίπεδη, ποικιλόμορφη και γεμάτη ενέργεια. Την βλέπετε πρώτοι.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο Μάικλ Τζόρνταν κάποτε έπαιξε μπάσκετ στα Πατήσια

Αθλητισμός / Ο Μάικλ Τζόρνταν κάποτε έπαιξε μπάσκετ στα Πατήσια

Μπήκαμε στο πρώτο κλειστό γήπεδο μπάσκετ που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και θυμηθήκαμε γιατί ο Σπόρτιγκ ήταν, είναι και θα είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πώς φροντίζεις 600 κυψέλες στο νησί της Καρπάθου;

Lifo Picks / Με θυμάρι, δεντρολίβανο και αγριολούλουδα, χιλιάδες μέλισσες στην Κάρπαθο φτιάχνουν το μέλι του Βαγγέλη

Ο μελισσοκόμος Βαγγέλης Γεργατσούλης μας ξεναγεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από τη φροντίδα των κυψελών μέχρι την εξαγωγή και την προετοιμασία του λαχταριστού μελιού.
THE LIFO TEAM
Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Living / Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Δεν είναι μόδα, ούτε μια μακάβρια συνήθεια, αλλά μια απρόσμενα πρακτική μέθοδος για να κάνεις ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα: να απαλλαγείς από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι, να βάλεις σε τάξη τις υποχρεώσεις σου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM και queer

Σχέσεις / Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM

Μια αποκαλυπτική κουβέντα με έναν sub (υποτακτικό ή «σκλάβο») για μία από τις πιο ακραίες ερωτικές πρακτικές και την κουλτούρα της, το ζητούμενο της οποίας, όσο σκληροπυρηνική κι αν φαντάζει, παραμένει το ίδιο: η αγάπη. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Living / Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Μια ευγενική πολεμική τέχνη που δεν είναι μόνο αυτοάμυνα·γυμνάζει σώμα και μυαλό, προσφέρει αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT