Πιθανή πορεία προς το εμβόλιο για το AIDS

Πιθανή πορεία προς το εμβόλιο για το AIDS Facebook Twitter
1
Πιθανή πορεία προς το εμβόλιο για το AIDS Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους New York Times, ένα βήμα για τη δημιουργία εμβολίου κατά του AIDS κάνανε Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι παρακολούθησαν λεπτομερώς την ισχυρή ανοσολογική αντίδραση ενός ατόμου στον ιό για να καταλάβουν πώς μια σειρά από μεταλλάξεις μπορεί να οδηγήσει σε ένα αντίσωμα, το οποίο μπορεί να νικήσει πολλά στελέχη του ιού.

Αυτό αποτελεί σημαντική παρατήρηση όσον αφορά τα διαδοχικά στάδια του ιού και των αντισωμάτων, δήλωσε  ο Dr. Anthony S. Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Duke και ερευνητές από το Κολούμπια, το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία και αλλού.

Το εμβόλιο παραμένει μακριά, αλλά η έρευνα φωτίζει ένα μονοπάτι που τοποθετεί τους ερευνητές στο σωστό δρόμο. Τριάντα τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι φορείς του ιού HIV, ενώ υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα κάθε χρόνο.

Οι επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να παράγουν ένα εμβόλιο κατά του AIDS επειδή ο HIV μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα. Οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται τόσο συχνά, ώστε τα εμβόλια γρίπης πρέπει να αλλάζουν κάθε χρόνο. Αντίστοιχα, ο HIV μεταλλάσσεται σε μία ημέρα όσο και οι ιοί της γρίπης σε ένα χρόνο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT
Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ