Οι γιατροί προειδοποιούν για τα μεγάλα, κατάμαυρα τατουάζ

Οι γιατροί προειδοποιούν για τα μεγάλα, κατάμαυρα τατουάζ Facebook Twitter
0

Το έργο τέχνης που είναι θεωρητικά για πάντα χαραγμένο στο χέρι σας θα μπορούσε να γίνει καμουφλάζ για τον καρκίνο ή και να τον προκαλέσει, προειδοποιούν οι γιατροί οι οποίοι έχουν τώρα στρέψει τα πυρά τους εναντίον της συνεχώς ανερχόμενης μόδας των blackout tattoos

Ειδικοί για την πρόγνωση και την καταπολέμηση του καρκίνου από το Gold Coast στην Αυστραλία, προειδοποιούν πως η νέα αυτή τάση με τα πολύ μεγάλα και κατάμαυρα τατουάζ αποτελεί μείζονα κίνδυνο μελανώματος, δεδομένου ότι μπορεί να κρύψει τις αλλαγές στο σχήμα και το χρώμα των σπίλων.

Όμως αυτή είναι μόνο η μια παράμετρος καθώς ισχυρίζονται πως κάποια χρωματιστά μελάνια μπορούν να διασπαστούν κάτω από το φως του ήλιου και στη συνέχεια να δημιουργήσουν καρκινογόνες ενώσεις.

Ο χειρούργος Ian McDougal αναφέρει στο goldcoastbulletin.com.au πως η ανησυχία των γιατρών στρέφεται κυρίως σε εκείνους που έχουν παχιά, μαύρα τατουάζ μανίκια και μεγάλα μέρη του σώματός τους καλυμμένα με τατουάζ. "Όταν έχεις να κάνεις με μελανώματα που είναι σκούρα, το πρόβλημα είναι ο εντοπισμός και η απόδειξη της αλλαγής", είπε.

Ο Δρ McDougal ενθάρρυνε τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους αθλητές που περνούν πολύ χρόνο στον ήλιο,  να φωτογραφίζουν το σώμα τους ως ώστε να έχουν τεκμήρια, πριν αποφασίσουν να κάνουν ένα μεγάλο τατουάζ.

Ο Michael Freeman, ειδικός στον καρκίνο του δέρματος  είπε πως τα τατουάζ θέτουν μια σειρά από προβλήματα, αλλά επαίνεσε κάποια στούντιο  για την άρνησή τους να "χτυπήσουν" τατουάζ πάνω από κρεατοελιές.

«Υπάρχουν ενδεχομένως ορισμένοι κίνδυνοι καρκίνου για συγκεκριμένα χρώματα. Για παράδειγμα, το κίτρινο μελάνι όταν είναι εκτεθειμένα σε υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί πραγματικά να αρχίσει να δημιουργεί καρκινογόνες ενώσεις » προσθέτει και συμπληρώνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει το καμουφλάζ των ελιών στο δέρμα το οποίο κάνει δύσκολο τον εντοπισμό μελανώματος. Επιπλέον συμβουλεύει όλους όσους θέλουν να κάνουν ένα τόσο μεγάλο τατουάζ, να κάνουν έναν εκτενή δερματολογικό έλεγχο προηγουμένως.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Living / Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Οδηγώντας ένα παλιό τρίκυκλο, φορώντας χρωματιστές στολές εργασίας και τζόκεϊ καπέλα που κάνουν έντονη αντίθεση, ο Στέφανος Κονιδάρης κάνει διανομές λουλουδιών που μελέτες αποδεικνύουν ότι είναι ένας φυσικός τρόπος να βελτιώσουμε τη συναισθηματική μας υγεία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Living / Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Γιατί, ακόμη κι αν νιώθουμε ή, έστω, δηλώνουμε φεμινιστές, δεν στρεφόμαστε προς μια πιο ηθική και φεμινιστική πορνογραφία; Υπάρχει, τελικά, κάποια ρεαλιστική εναλλακτική στον βόθρο του mainstream πορνό, κι αν ναι, ποια είναι;
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Living / Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου, του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων (1896), υπάρχει ένα ακόμα στάδιο που έχει τη δική του πολύχρονη ιστορία.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ
Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Διεθνή / Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Ο Guardian αγγίζει ένα θέμα το οποίο όπου και όποτε συζητηθεί -ακόμα και στην Ελλάδα- είναι αφορμή για σκληρές κόντρες ανάμεσα σε αυτούς που επέλεξαν να γίνουν γονείς και σε εκείνους που δεν το αποφάσισαν ακόμη – ή δεν πρόκειται να το αποφασίσουν και ποτέ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ