Ο εγκέφαλος μας εξελίχθηκε για να είναι έτοιμος για τα like στο Facebook, υποστηρίζει καθηγητής

Ο εγκέφαλος μας εξελίχθηκε για να είναι έτοιμος για τα like στο Facebook, υποστηρίζει καθηγητής Facebook Twitter
3

Ο εθισμός της κοινωνίας στα social media έχει τις επιπτώσεις του και στον εγκέφαλο μας ο οποίος συρρικνώνεται και εξελίσσεται για να ταιριάξει στον κόσμο γύρω μας, υποστηρίζει ο καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στην Κοινωνία, Μπρους Χουντ, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Όπως υποστηρίζει,  "οι εγκέφαλοί μας έχουν εξελιχθεί για να είμαστε κοινωνικά ζώα" .

«Δεν είναι να απορεί κανείς που πολλοί από εμάς έχουν ένα μικρό εθισμό  στα social media - οι εγκέφαλοί μας έχουν εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για να είναι έτοιμοι για τα like στο Twitter και το Facebook," λέει ο  Χουντ στην Bristol Post.

 Ο καθηγητής τονίζει, σύμφωνα με το rt.com,  ότι το ανθρώπινο μυαλό άρχισε να συρρικνώνεται περίπου 20.000 χρόνια πριν, στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων. Αν και οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του κλίματος ή της αλλαγής στη διατροφή, η  Hood πιστεύει ότι προκλήθηκε από την σταδιακή «εξημέρωση» και κοινωνικοποίηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι σήμερα έχουν εξελιχθεί για να είναι «φύσει κουτσομπόληδες" , και η ανάπτυξη των social media, απλώς τους διευκολύνει να «καλλιεργήσουν» αυτή την τάση.  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσους πόντους πιάνει η αύρα σου; Η νέα μονάδα μέτρησης του cool έχει αναφορές στον Αριστοτέλη

Living / Πόσους πόντους πιάνει η αύρα σου; Η νέα μονάδα μέτρησης του coolness έχει αναφορές στον Αριστοτέλη

Οι «πόντοι αύρας» που σαρώνουν στο TikTok ταιριάζουν με την καταγεγραμμένη αγάπη της γενιάς Z για την αστρολογία και άλλα «συμπαντικά» και «ενεργειακά» συστήματα πεποιθήσεων, αλλά και με θεωρίες περί αρετής και ηθικής της κλασικής αρχαιότητας.
THE LIFO TEAM
Οι Ολυμπιακοί πέρα από τους Ολυμπιακούς

Αφιέρωμα Ολυμπιακοί Αγώνες / Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέρα από τα αθλήματα

Πέρα από τα ρεκόρ και τα μετάλλια, το βλέμμα του παγκόσμιου κοινού θα είναι προσεχώς στραμμένο σε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα και αξιοπερίεργα που θα εκτυλίσσονται στη γαλλική πρωτεύουσα το προσεχές διάστημα.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του;

Living / Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του;

Η τάση του cockfishing, του να στέλνει δηλαδή κανείς «επιμελημένες» ή ψεύτικες εικόνες του πέους του, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σ’ έναν κόσμο όπου η πορνογραφία έχει υποκαταστήσει απολύτως τη σεξουαλική αγωγή.
THE LIFO TEAM
Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Living / Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι εξακολουθούν να κάνουν κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, επειδή επιλέγουν κάτι άλλο από την κουλτούρα της αφθονίας και συνεπώς αντιμετωπίζονται σα να προσβάλλουν το status quo, ή τουλάχιστον μια πολύ βασική ανθρώπινη παρόρμηση: την επιδίωξη της απόλαυσης με οποιοδήποτε κόστος.
THE LIFO TEAM
Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια