ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Ο εγκέφαλος μας εξελίχθηκε για να είναι έτοιμος για τα like στο Facebook, υποστηρίζει καθηγητής

Ο εγκέφαλος μας εξελίχθηκε για να είναι έτοιμος για τα like στο Facebook, υποστηρίζει καθηγητής Facebook Twitter
3

Ο εθισμός της κοινωνίας στα social media έχει τις επιπτώσεις του και στον εγκέφαλο μας ο οποίος συρρικνώνεται και εξελίσσεται για να ταιριάξει στον κόσμο γύρω μας, υποστηρίζει ο καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στην Κοινωνία, Μπρους Χουντ, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Όπως υποστηρίζει,  "οι εγκέφαλοί μας έχουν εξελιχθεί για να είμαστε κοινωνικά ζώα" .

«Δεν είναι να απορεί κανείς που πολλοί από εμάς έχουν ένα μικρό εθισμό  στα social media - οι εγκέφαλοί μας έχουν εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για να είναι έτοιμοι για τα like στο Twitter και το Facebook," λέει ο  Χουντ στην Bristol Post.

 Ο καθηγητής τονίζει, σύμφωνα με το rt.com,  ότι το ανθρώπινο μυαλό άρχισε να συρρικνώνεται περίπου 20.000 χρόνια πριν, στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων. Αν και οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του κλίματος ή της αλλαγής στη διατροφή, η  Hood πιστεύει ότι προκλήθηκε από την σταδιακή «εξημέρωση» και κοινωνικοποίηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι σήμερα έχουν εξελιχθεί για να είναι «φύσει κουτσομπόληδες" , και η ανάπτυξη των social media, απλώς τους διευκολύνει να «καλλιεργήσουν» αυτή την τάση.  

3

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού και πώς θα την πετύχεις;

Ο επόμενος κόσμος / Τι είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού και πώς θα την πετύχεις;

Ο επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αντώνης Παπαβασιλείου, εξηγεί με ποιους τρόπους μπορούν τα νοικοκυριά να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, που έχει εκτιναχθεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο Λουτράκι για να διαγωνιστούν στο τάβλι

Living / Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο Λουτράκι για να διαγωνιστούν στο τάβλι

Γνωρίζατε ότι το αγωνιστικό τάβλι, το backgammon, παίζεται στο Μόντε Κάρλο και στο Λας Βέγκας και όχι τόσο στα καφενεία; Κορυφαίοι παίκτες backgammon από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο Λουτράκι για το πρώτο Grand Prix International Backgammon Championship.
ΜΑΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Polyamorous: Για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Living / Polyamorous: Ένας νέος χώρος για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ξέρουν πολύ καλά τον χώρο των μπαρ και του ποτού, ενώ το σπίτι τους στα Εξάρχεια μοιάζει με ζούγκλα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο concept store που συνδυάζει τις δυο τους αδυναμίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Όσο εκείνοι θα δένουν την ανθοδέσμη που θα στολίσει το βάζο μας, εμείς μπορούμε να διαλέγουμε όσα μας βοηθάνε να απολαύσουμε περισσότερο το σεξ χωρίς να κρυβόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ «Είμαι κάποιος άλλος»: η τέχνη των cosplayers

Living / «Είμαι κάποιος άλλος»: Η τέχνη των Eλλήνων cosplayers

Δεν είναι μασκάρεμα, είναι έκφραση και ένα είδος τέχνης, με ευφάνταστα κοστούμια που είναι συνήθως δημιουργίες των ίδιων (και όχι στολές) με τα οποία κυκλοφορούν άνετα και εκτός σπιτιού και των χώρων που διαγωνίζονται. Δέκα cosplayers κάθε ηλικίας και φύλου μας συστήνονται και παρουσιάζουν τον χαρακτήρα τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ