Ο εγκέφαλος μας εξελίχθηκε για να είναι έτοιμος για τα like στο Facebook, υποστηρίζει καθηγητής

Ο εγκέφαλος μας εξελίχθηκε για να είναι έτοιμος για τα like στο Facebook, υποστηρίζει καθηγητής Facebook Twitter
3

Ο εθισμός της κοινωνίας στα social media έχει τις επιπτώσεις του και στον εγκέφαλο μας ο οποίος συρρικνώνεται και εξελίσσεται για να ταιριάξει στον κόσμο γύρω μας, υποστηρίζει ο καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στην Κοινωνία, Μπρους Χουντ, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Όπως υποστηρίζει,  "οι εγκέφαλοί μας έχουν εξελιχθεί για να είμαστε κοινωνικά ζώα" .

«Δεν είναι να απορεί κανείς που πολλοί από εμάς έχουν ένα μικρό εθισμό  στα social media - οι εγκέφαλοί μας έχουν εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για να είναι έτοιμοι για τα like στο Twitter και το Facebook," λέει ο  Χουντ στην Bristol Post.

 Ο καθηγητής τονίζει, σύμφωνα με το rt.com,  ότι το ανθρώπινο μυαλό άρχισε να συρρικνώνεται περίπου 20.000 χρόνια πριν, στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων. Αν και οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του κλίματος ή της αλλαγής στη διατροφή, η  Hood πιστεύει ότι προκλήθηκε από την σταδιακή «εξημέρωση» και κοινωνικοποίηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι σήμερα έχουν εξελιχθεί για να είναι «φύσει κουτσομπόληδες" , και η ανάπτυξη των social media, απλώς τους διευκολύνει να «καλλιεργήσουν» αυτή την τάση.  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια