Η Nintendo γιορτάζει 35 χρόνια Super Mario Bros με μία σειρά από νέα παιχνίδια

Η Nintendo γιορτάζει 35 χρόνια Super Mario Bros με μία σειρά από νέα παιχνίδια Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανάμεσα στα χιλιάδες video games που έχουν κυκλοφορήσει ανά τα χρόνια, υπάρχουν κάποια που θεωρούνται το λιγότερο εμβληματικά. Ορισμένα από αυτά, μάλιστα, έχουν εδραιωθεί ως κομμάτια της pop κουλτούρας παγκοσμίως, σε σημείο που να αποτελούν iconic φιγούρες για πολλές γενιές.

Αν υπάρχει ένα όνομα που μας έρχεται πρώτο στο μυαλό γράφοντας τα παραπάνω, αυτό είναι του Super Mario - έναν από τους πιο εμβληματικούς και εικονικούς χαρακτήρες των video games, που το 2020 κλείνει τα 35 του χρόνια. Το πρώτο Super Mario Bros. παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 13 Σεπτεμβρίου το 1985, πρώτα στο σύστημα της Famicom στην Ιαπωνία και αργότερα στη Nintendo Entertainment στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη. Από τότε, έχουν πουληθεί πάνω από 373 εκατομμύρια βιντεοπαιχνίδια Super Mario σε όλο τον κόσμο - δηλαδή, κατά μέσο όρο ένα βιντεοπαιχνίδι κάθε τρία δευτερόλεπτα, από το 1985 μέχρι σήμερα.

Η πρώτη εμφάνιση του Mario, ήταν στην πραγματικότητα στο βιντεοπαιχνίδι (arcade) Donkey Kong το 1981, αλλά τότε δεν λεγόταν ακόμη Mario - τότε ήταν ακόμη ο «Jumpman». Ωστόσο, ο δημιουργός του, Shigeru Miyamoto, τον ονόμασε «Mr. Video». Κάποια στιγμή, το προσωπικό της κεντρικής αποθήκης της αμερικάνικης Nintendo διέκρινε μία ιδιαίτερη ομοιότητα μεταξύ του «Jumpman» και του ιδιοκτήτη της αποθήκης - το όνομά του έτυχε να είναι Mario και κάπως έτσι, ο Jumpman έγινε «Mario».

Κατά τη διάρκεια των 80s, όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο Super Mario, οι τεχνολογικές δυνατότητες ήταν πολύ λιγότερο ανεπτυγμένες κι έτσι, η εμφάνιση του Mario σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στους τεχνολογικούς και γραφιστικούς περιορισμούς των παιχνιδιών arcade της εποχής. Έτσι, η κόκκινη φόρμα και η μπλε μπλούζα του Mario επιλέχθηκαν για να κάνουν τις κινήσεις των χεριών του πιο ξεκάθαρες, ενώ η μεγάλη μύτη και το μουστάκι του σχεδιάστηκαν για να μπορούν οι παίκτες να αναγνωρίζουν πιο εύκολα το πρόσωπό του.

Η Nintendo γιορτάζει 35 χρόνια Super Mario Bros με μία σειρά από νέα παιχνίδια Facebook Twitter

Από τότε, η Mario έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή και εμφάνιση στις διάφορες κυκλοφορίες του παιχνιδιού - από γιατρός, μέχρι οδηγός kart και παίκτης τένις. Τα τελευταία 35 χρόνια, έχει αποκτήσει διαφορετικές δυνατότητες, έχει εξελιχθεί και πλέον αποτελεί τον πυρήνα ενός ολόκληρου «σύμπαντος» από video games σε έναν μεγάλο αριθμό από διαφορετικές κονσόλες παιχνιδιών.

To 2020, λοιπόν, με αφορμή τα 35α γενέθλιά του, η Nintendo το γιορτάζει με μία νέα σειρά παιχνιδιών, που μας καλωσορίζουν σε μία νέα εποχή Super Mario Bros. 

 

Ανάμεσα στα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν είναι το Super Mario 3D All-Stars, μια συλλογή τριών κλασικών παιχνιδιών Super Mario (Super Mario 64, Super Mario Sunshine, Super Mario Galaxy), αλλά και το Mario Kart Live Home Circuit, ένα physical παιχνίδι που εκμεταλλεύεται το augmented reality του Nintendo Switch και δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να μετατρέψει τον χώρο του σε πίστα kart.

Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει και το Game & Watch Super Mario Bros., ένας κλασικός τρόπος να παίξει κανείς το κλασικό Super Mario Bros με την Game & Watch κονσόλα της Nintendo, ενώ το Super Mario 3D World θα κυκλοφορήσει ως ένα multiplayer platform παιχνίδι (μέχρι και τέσσερις παίκτες) και το Super Mario Bros. 35, όπου παίζεται online με 35 παίκτες.

 

Τα Super Mario Bros. θεωρούνται εμβληματικά, όχι μόνο ως video games που έχουν αντέξει στην πάροδο του χρόνου, αλλά και ως παιχνίδια που έχουν συντροφεύσει ολόκληρες γενιές από gamers. Από τις πρώτες-πρώτες κονσόλες της Nintendo, μέχρι το σύγχρονο augemented reality του 2020, ο Super Mario συνεχίζει να αποτελεί τον αγαπημένο χαρακτήρα σε video game - με μία δόση νοσταλγίας για τους μεγάλους και με έξτρα δόση διασκέδασης για τους μικρούς που τώρα τον ανακαλύπτουν.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα χρόνια τώρα, η Κopria γεμίζει με φυτά τα σπίτια των Αθηναίων

Living / Kopria: Το new age φυτοπωλείο που λατρεύουν οι Αθηναίοι plant parents

Tα κορίτσια του φυτοπωλείου των Εξαρχείων που δημιούργησε μια τάση στην πόλη μιλούν για το ποια είναι η σχέση μας με τα φυτά και τα άνθη ‒ την ξέρουν άλλωστε πολύ καλά. Τους δείχνουμε φωτογραφίες του σπιτιού μας, πάμε να τις βρούμε έχοντας «ασθενείς» αγκαλιά, ξέρουν πότε εκφραζόμαστε με άνθη. Αν μη τι άλλο, οι Αθηναίοι plant parents έχουν αναπτύξει μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Ο επόμενος κόσμος / Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Η Δώρα Μάστορα συζητά με τους Brand Ambassadors του Campari, Κυριάκο Κουτρουμπή και Βασίλη Κοτζαμπασόπουλο, καθώς και τέσσερις bartenders για το Negroni Week, την μακρά ιστορία του νο.1 κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο αλλά και όσα χρειάζονται για να φτιαχτεί το τέλειο Negroni.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ