Είναι το emoji που πλαντάζει στο κλάμα, το χειρότερο απ’ όλα;

Είναι το emoji που πλαντάζει στο κλάμα, το χειρότερο απ’ όλα; Ε; Facebook Twitter
0

Όνομα: το emoji που κλαίει γοερά (Loudly Crying Face) 

Ηλικία: 11 χρονών

Εμφάνιση: μια κίτρινη στρογγυλή φατσούλα που κλαίει σαν να μην υπάρχει αύριο – μην το μπερδεύεις με αυτή που απλά χύνει ένα δάκρυ, ούτε με τα άλλα δυο που μοιάζουν να γελάνε κλαίγοντας. 

Καλά, πόσα emojis υπάρχουν (από περιέργεια); Σύμφωνα με το Unicode Standard μετράει κανείς 3.521 emojis. 

Άντε πάλι με τα ψηφιακά, και τι είναι το Unicode Standard παρακαλώ; Θα σου έλεγα να το γκουγκλάρεις αλλά επειδή ρώτησες ευγενικά το Unicode Standard είναι ένα διεθνές πρότυπο που στοχεύει στην κωδικοποίηση όλων των συστημάτων γραφής που χρησιμοποιούνται στον πλανήτη, ώστε να γίνει δυνατή η αποθήκευση τους -στη μνήμη ενός υπολογιστή. Τα emojis θεωρούνται κατά κάποιον τρόπο μια κοινή διάλεκτος (μια lingua franca), δεδομένου ότι έχουν καταφέρει να ξεπερνούν τα όποια εμπόδια και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, που ενδεχομένως υπάρχουν στις ομιλούμενες γλώσσες. Απεικονίζουν μια συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να διαφεύγει συχνά στον γραπτό λόγο μέσω διαδικτύου. Τα τελευταία χρόνια έχει συσταθεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, το Unicode Consortium, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ποια είναι τα τελευταία updates που βλέπουμε όσον αφορά τα emojis.  Αυτοί οι τύποι έχουν την έδρα τους στην Αμερική και συγκεκριμένα σε ένα βουνό της Καλιφόρνιας που με κάνει να αναρωτιέμαι, επιτέλους σε ποιο βράχο ζεις εσύ όλο αυτό το διάστημα;

Μην γκρινιάζεις και πες μου γιατί τόσο δράμα με το συγκεκριμένο; Πέρα από το γεγονός ότι είναι το πιο δημοφιλές emoji στο Twitter, φαίνεται ότι είναι το αγαπημένο emoji των ακροδεξιών στην Αμερική.

Αχά! Και που το βασίζουν αυτό; Λοιπόν, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που έκανε το Stanford Internet Observatory – ένα ινστιτούτο που διερευνά διαδικτυακά φαινόμενα  - το χρησιμοποιούν συνέχεια στο Gettr, περισσότερο απ’ όλα τα άλλα.

Gettr; Τι είναι αυτό; Το Gettr είναι μια αμερικάνικη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται μεταξύ άλλων το ακροδεξιό Twitter όπου συχνάζουν οι οπαδοί του Τραμπ και όσοι έχουν πάρει πόδι από το Facebook για τις ακραίες απόψεις τους. Από ότι φαίνεται τους έχει πιάσει η μιζέρια από τότε που έπεσε ο Τραμπ από την εξουσία και κλαίνε την μοίρα τους.  

Πάντως, κάτι μου λέει ότι υπάρχουν και χειρότερα emojis εκεί πέρα έξω; Μπορείς να πεις ότι υπάρχουν αρκετά αμφιλεγόμενα όπως το όπλο ή το μαχαίρι, ή η μελιτζάνα που χρησιμοποιείται ως σεξουαλικό υπονοούμενο για ένα συγκεκριμένο σημείο της ανδρικής ανατομίας ή το ροδάκινο που αντί για φρούτο συμβολίζει τα οπίσθια. Γενικά, τελευταία τα βλέπεις να εισβάλουν στον πολιτικό διάλογο με διάφορους τρόπους. Σε κάλυψα; 

Τελοσπάντων ας πούμε ότι είναι το χειρότερο, υπάρχει κάτι παραπλήσιο; Εχμ! Κάποιος πρότεινε να αντικατασταθεί με το κλαμένο πρόσωπο της Claire Danes στο Homeland. Η Carrie έτρωγε τα λυσσακά της από λυγμούς σε αυτή τη σειρά. Τσέκαρε αυτό, έχουν απαθανατίσει τα καλύτερα.

Ανατρίχιασα! Προτιμώ την φατσούλα χίλιες φορές. Εντάξει, μιλάμε απλά για emojis. Στο κάτω, κάτω της γραφής, κανείς δεν σου απαγορεύει να μισείς την ζωή σου για οτιδήποτε lol! 😂

Lol; Έλεος!! 😭

Τι να πεις; Πλάκα θα είχε να υπήρχε σε emoji το φάσκελο.

Τι να μην πεις; Η μελιτζάνα παραμένει το πιο βιτσιόζικο emoji απ’ όλα, ό,τι και να λέτε! 🍆


 

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ