Δεν χρειάζεστε Βιάγκρα, απλώς τρώτε σαν Έλληνες

Δεν χρειάζεστε Βιάγκρα, απλώς τρώτε σαν Έλληνες Facebook Twitter
1

Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στη στυτική λειτουργία και τη σεξουαλική ζωή των ανδρών φωτίζει μια νέα ελληνική μελέτη που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (European Association of Cardiovascular Imaging) που έλαβε χώρα στη Βιέννη της Αυστρίας και τα οποία παρουσιάζει το Econews. 

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση ψαριών, ελαιολάδου και λαχανικών μαζί με ένα ποτήρι κρασί όχι μόνο βελτιώνει τη στυτική λειτουργία αλλά λειτουργεί και θεραπευτικά σε πιθανά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Αθανάσιο Αγγελή, ειδικό από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, που παρουσίασε τη μελέτη τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία ασθενών με στυτική δυσλειτουργία και ενδεχομένως να μειώσει τις πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο κ. Αγγελής συνέδεσε άμεσα τις στυτικές δυσλειτουργίες με προβλήματα του αγγειακού συστήματος και θεωρεί ότι δεν είναι σύμπτωμα της ηλικίας. Συγκεκριμένα, στο 80% των περιστατικών η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και αποτελεί προειδοποίηση ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία που ακολουθούν φτωχή διατροφή στα βασικά συστατικά (ψάρι, ελαιόλαδο, χορταρικά και φρούτα) εμφανίζουν μεγαλύτερη καρδιαγγειακή βλάβη.

Ο Δρ. Αγγελής συστήνει την κατανάλωση πολλών δημητριακών, φρούτων, λαχανικών, σαλατικών, ξηρών καρπών, ελαιόλαδου, ψαριών και πουλερικών, αλλά ελάχιστη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά στην κατανάλωση χαπιών όπως το Viagra, o Δρ Αγγελής δηλώνει στη βρετανική Daily Mail ότι «αυτό που κάνουν τα χάπια είναι να υποκαθιστούν ουσίες, που δε μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό, λόγω της κακής υγείας των αγγείων. Βοηθούν στην αποκατάσταση της σωστής αγγειακής απόκρισης. Αν όμως μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του αγγειακού συστήματος με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής, μπορούμε να αντιστρέψουμε τουλάχιστον τα πρώτα στάδια της κατάστασης αυτής χωρίς να καταφύγουμε σε φάρμακα».

Στην έρευνα συμμετείχαν 75 άντρες με στυτική δυσλειτουργία, ηλικίας μέσον όρο 56 ετών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

1 σχόλια