Πόσο παν' τα δυο σου χείλη...

Facebook Twitter
1

 Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Πλήρης άγνοια, όπως διαπιστώνουν  οι  υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων,  εξακολουθεί να υπάρχει στον  ελληνικό  γενικό  πληθυσμό για τους  για τους κινδύνους από τον πλανόδιο, αγοραίο έρωτα, που αποδείχθηκε  τις τελευταίες ημέρες «ρώσικη ρουλέτα».

Από το Σαββατοκύριακο 28 και 29 /4  που ανακοινώθηκε η σύλληψη της  πρώτης Ρωσίδας οροθετικής εκδιδόμενης, στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ ξετυλίγεται μια εικόνα φρίκης που δεν έχει αρχή και τέλος, ως προς την  αμέλεια και την ασυδοσία  της αγοράς του έρωτα , αλλά και την  «ανοησία»  των Ελλήνων εραστών…

25 χρόνια  καμπάνιες ενημέρωσης και προφύλαξης για το AIDS, σ΄ένα  πληθυσμό που αυτοχαρακτηρίζεται φλογερός και θερμός, δεν μπόρεσαν να πείσουν ούτε καν τους μόνιμους πελάτες των μπορντέλων ότι ο ΗΙV μεταδίδεται, και μάλιστα ραγδαία, όταν ο/η ερωτικ-ός/ή σύντροφος έχει εκτεθεί σε πολλαπλές ερωτικές επαφές .

Εκατομμύρια ενημερωτικά έντυπα με αναλυτικές επισημάνσεις για τους κινδύνους της HIV μόλυνσης έχουν μοιραστεί από τις αρχές του 1990 σε κάθε γωνιά « υψηλού κινδύνου» της χώρας , σε κάθε ηλικιακή ομάδα που θα μπορούσε να πληρώσει την άγνοια με κόστος ανθρώπινης ζωής. Κι όμως σήμερα, χιλιάδες κάθε ημέρα είναι οι ανώνυμες αναφορές στην Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για  σεξουαλικές  επαφές επί χρήμασι που έγιναν χωρίς προφυλακτικό, και μάλιστα με έκπληξη όλοι όσοι τηλεφωνούν διαπιστώνουν ότι θα πρέπει επειγόντως να εξεταστούν  αν δεν προφυλάχτηκαν  στο σέρβις  «πεολειχία ελεύθερα», για την οποία  συνήθως  πληρώνουν και διπλή ταρίφα, θεωρώντας ότι ο κίνδυνος  βαραίνει όχι τον πελάτη, αλλά την πόρνη, που δέχεται να ρισκάρει για να προσφέρει- με το αζημίωτο-  ακόμη μεγαλύτερη ηδονή .

Τα συμπεράσματα από τα τελευταία εικοσιτετράωρα  για την υπαρκτή άγνοια, την  άγνωστη μέχρι τώρα  εικόνα του πληρωμένου έρωτα  στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις της  στα μήκη και πλάτη των ελληνικών κρεβατιών  είναι,

  1. Ότι οι Έλληνες είναι τελικά «μπουρδελιάρηδες», πολύ περισσότερο απ' ό,τι οι κοινωνικές μελέτες τους είχαν  αξιολογήσει,  κι ας είναι παντρεμένοι οικογενειάρχες, κι ας ρέει η προσφορά για σεξ κι εκτός οίκου ανοχής -από μη επίσημες πόρνες ή  βίζιτες, αλλοδαπές και ημεδαπές .
  2. Ότι οι ‘Ελληνες εραστές αγνοούν σχεδόν πλήρως ότι ο άντρας κολλάει AIDS  από στοματικό σεξ και μόνο, ειδικά όταν η /ο παρτενέρ είναι υψηλού κινδύνου και δυνητικά μολυσματικός.

3 .   Ότι οι Έλληνες αγνοούν επίσης, τελικά, τι σημαίνει παρτενέρ υψηλού κινδύνου, με την έννοια ότι  π.χ. μια εκδιδόμενη,  όπως η πρώτη Ρωσίδα που συνελήφθη και είχε κατά μέσο όρο 60 πελάτες την ημέρα , μπορεί να έχει  μολυνθεί επανειλημμένα από διαφορετικούς ερωτικούς παρτενέρ, και αυτό την καθιστά πολλαπλάσια μολυσματική, ειδικά αν δεν παίρνει καθόλου θεραπεία.

Ένα μεγάλο όφελος των φαρμάκων θεραπείας  για το ΗΙV είναι  ότι μειώνουν το ιικό φορτίο στον οργανισμό του οροθετικού και τον προφυλάσσουν αποφασιστικά  από το να μεταδώσει την μόλυνση. Αντίθετα, οργανισμός που μολύνεται από διαφορετικούς φορείς του Aids  περισσότερο από μια φορά , μπορεί να αναπτύξει  και να μεταδώσει πολύ ευκολότερα , ακόμη και υπερ-ανθεκτικό στέλεχος  του ιού , που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις θεραπείες και να οδηγήσει στον θάνατο .

 

Οι Έλληνες φαίνεται ακόμη  να  αγνοούν, ότι οι οίκοι ανοχής οφείλουν να τηρούν το νόμο για την προφύλαξη της υγείας της κοινωνίας και όλων των πολιτών.

- Νόμιμη εκδιδόμενη με βάση την νομοθεσία στην Ελλάδα,  σημαίνει υποχρεωτικό έλεγχο για Aids και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα κάθε 15 ημέρες. με επιμέλεια του επίσημου εργοδότη της.

-Παράνομη εκδιδόμενη  σημαίνει  ότι προφανώς δεν ελέγχεται καθόλου, και μεταδίδει aids  εις γνώσιν ή  εν αγνοία της .

-Νόμιμος οίκος ανοχής και παράνομη εκδιδόμενη όπως στην περίπτωση της Ρωσίδας, σημαίνει ότι εναπόκειται στην ευσυνειδησία του προαγωγού να προφυλάξει τις ζωές των πελατών της εκδιδόμενης.

‘Η, στην παρέμβαση του κράτους και των Αρχών  Υγειονομικής Ασφάλειας όταν καταφέρουν, όπως τώρα, αληθινά να παρέμβουν στα  σκοτάδια της διαπλεκόμενης αθηναϊκής νύχτας…  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια