3 πράγματα που οι γυναίκες καλό είναι να μην κάνουν μετά το σεξ

0

Απ' άκρη σ' άκρη του πολιτισμένου κόσμου οι συνήθειες υγιεινής μετά το σεξ είναι συγκεκριμένες: μπάνιο ή ντους και σχολαστικές πλύσεις των ευαίσθητων περιοχών ανδρών και γυναικών. Σύμφωνα, όμως, με τα ευρήματα ερευνών γυναικολόγων ακριβώς αυτές οι συνήθειες θα πρέπει να τεθούν υπό αναθεώρηση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, καθώς τείνουν να κάνουν ακριβώς όσα δεν πρέπει, λόγω υπερβολικής σχολαστικότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. 

Σύμφωνα με τη σύγχρονη ιατρική -που εξετάζει με επιφύλαξη κάποια από τα προϊόντα και τις μεθόδους καθαρισμού της ευαίσθητης γυναικείας περιοχής- υπάρχουν 3 λάθη που οι περισσότερες σεξουαλικές ενεργές γυναίκες κάνουν, θεωρώντας ότι φροντίζουν στο έπακρο τις συνθήκες υγιεινής, ενώ αντιθέτως προξενούν προβλήματα. 

Aξίζει να θυμόμαστε ότι ο κόλπος είναι ένα από τα αυτο-καθαριζόμενα όργανα του γυναικείου σώματος και οποιοσδήποτε καθαρισμός επιχειρείται στην περιοχή πρέπει να γίνεται με απολύτως ουδέτερα στοιχεία, ακριβώς όπως το νερό

Το πρώτο από αυτά τα λάθη είναι το σαπούνι εξηγεί ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Robert Wool, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη του εμφανίζεται επιφυλακτικός ακόμη και με τους ήπιους σάπωνες που προτείνονται για τα γυναικεία γεννητικά όργανα. 

"Ας το θέσουμε απλά: ό,τι δεν θα τρώγαμε, δεν το βάζουμε στη συγκεκριμένη περιοχή. Ένα ντους με άφθονο νερό και χωρίς σαπούνι είναι ό,τι πρέπει για να φρεσκαριστεί το σημείο. Το σαπούνι μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη και χωρίς συμπτώματα. Η παρατεταμένη ξηρότητα του κόλπου είναι μία από αυτές και είναι η αντίδραση της περιοχής στα χημικά καθαριστικά. Αξίζει να θυμόμαστε ότι ο κόλπος είναι ένα από τα αυτο-καθαριζόμενα όργανα του γυναικείου σώματος και οποιοσδήποτε καθαρισμός επιχειρείται στην περιοχή πρέπει να γίνεται με απολύτως ουδέτερα στοιχεία, ακριβώς όπως το νερό", εξηγεί ο γυναικολόγος. 

Το δεύτερο λάθος μετά το σεξ που αφορά κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό και απολύτως λανθασμένα δεν εντάσσεται στους κανόνες υγιεινής είναι η ούρηση. Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι η ανάγκη ούρησης μετά το σεξ καλό είναι να καταπιέζεται, καθώς δεν θεωρείται και τόσο σέξι κίνηση, όπως λένε οι γιατροί, όμως πρόκειται για μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιείται άμεσα, κυρίως για λόγους υγείας. 

"Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αναπτύσσονται βακτήρια, που αν αναβάλλεται η ούρηση, προωθούνται στην ουροδόχο κύστη. Αυτό και μόνο μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από λοιμώξεις, κάποιες εκ των οποίων εξαιρετικά επώδυνες. Καλό είναι, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα μετά την σεξουαλική επαφή να έχετε επισκεφθεί το μπάνιο", εξηγεί ο γυναικολόγος.  

Το τρίτο λάθος, που οι περισσότεροι (και κυρίως οι περισσότερες) θεωρούν απόλυτα σωστή και υγιεινή συνήθεια είναι το ζεστό μπάνιο αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή. Όμως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ειδικά οι γυναίκες με το να βουτούν σε μία μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό και αφρόλουτρο εκθέτουν τον οργανισμό τους σε απίστευτο ρίσκο. Για τα βακτήρια που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο σώμα -και δη στα γεννητικά όργανα- το ζεστό νερό είναι ένα απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον που επιτρέπει την οργιώδη ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους. Ειδικά δε για τη γυναικεία ανατομία, αν έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή, η περιοχή είναι απολύτως ανοχύρωτη και αφήνει τον οργανισμό εκτεθειμένο σε κάθε είδους μόλυνση. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν και τα υγρά μαντηλάκια, που χρησιμοποιούνται στην ευαίσθητη περιοχή, ενώ πάντα η πιο ασφαλής πρακτική καθαρισμού και τήρησης των κανόνων υγιεινής θα είναι το σχολαστικό πλύσιμο με νερό -ήπιας θερμοκρασίας- ενώ το μπάνιο ας επιλέγεται τουλάχιστον ένα δίωρο μετά τη σεξουαλική επαφή, για λόγους που αφορούν κυρίως την αποκατάσταση της χημείας του σώματος. 

Με στοιχεία από τον Independent 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Υγεία & Σώμα / Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών το περνάμε στην παραλία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής αλλά και πώς να προλαμβάνουμε τα θαλάσσια ατυχήματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πόσο νερό χρειαζόμαστε πραγματικά;

Ψυχή & Σώμα / «8 ποτήρια την ημέρα»: Πόσο νερό πραγματικά χρειαζόμαστε;

Η Μερόπη Κοκκίνη συνομιλεί με τη διατροφολόγο Άννα Γαβριέλη για όσα ισχύουν – και δεν ισχύουν – γύρω από την ενυδάτωση, διαλύοντας διαδεδομένους μύθους και δίνοντας πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε σωστά τον οργανισμό μας, χωρίς υπερβολές ή παρανοήσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

The Upfront Initiative / Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

«Για πολύ μεγάλο διάστημα, τα αυτιστικά άτομα δεν είχαν την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία. Αν μπορώ να πω ότι πέτυχα κάτι μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι προσπάθησα να τους δώσω φωνή και να τα παρουσιάσω με την ανθρωπιά που τόσο συχνά τους στερεί η κοινωνία».
ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Ψυχή & Σώμα / Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Χρειάζεται να έχουμε φορητό φαρμακείο ή αρκεί το φαρμακείο του νησιού; Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μετά το φαγητό; H Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδίατρο Γιώτα Γαργάλα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ