ΑΘΗΝΑ

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter
0

Από τη Νίκη Μηταρέα

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Tο Yoko είναι το καινούργιο self service sushi bar στην Πατριάρχου Ιωακείμ. Η ιδέα γι' αυτό το νέο μαγαζί ξεκίνησε όταν δύο φίλοι, ο Γιώργος Πουρναράς και ο Νίκος Αθανασόπουλος, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην εστίαση με τη γιαπωνέζικη κουζίνα που αγαπούν. Δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Τα πάντα
είναι επιμελημένα – το διαπιστώνεις όταν κρατάς τον καλόγουστο κατάλογο που σχεδίασε η βραβευμένη δημιουργική ομάδα των Beetroot και ακολουθεί τη λογική origami, της παραδοσιακής τέχνης διπλώματος του χαρτιού στην Ιαπωνία. Ο χώρος, αν και λιλιπούτειος, είναι ιδιαίτερος. Η αρχιτέκτονας Νόρα Όκκα εμπνεύστηκε από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και δημιούργησε μια εντυπωσιακή ξύλινη ράμπα που αποτελείται από εκατοντάδες κάθετα, απόλυτα τετραγωνισμένα ξύλα και παραπέμπει σε μονοπάτια ιαπωνικού κήπου. Η ίδια λογική του ξανθού ξύλου ακολουθείται και στην μπάρα της ανοιχτής κουζίνας. Στο πεζοδρόμιο λίγα τραπεζάκια καλύπτουν τις ανάγκες για γρήγορο φαγητό.

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Οι προτάσεις σε maki προσφέρονται σε δύο κομμάτια, για να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις περισσότερες και διαφορετικές γεύσεις. Σε φροντισμένη, καλόγουστη, χάρτινη συσκευασία έρχονται δύο γευστικά και όλο φρεσκάδα tuna salad (€3) με φύκι και ρύζι, που στην καρδιά τους θα βρεις τόνο, αγγούρι, αβοκάντο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Εξαιρετικά και τα California (€2,5), με σουρίμι, αβοκάντο, spicy mayo, tobiko, σχινόπρασο και αυγά χελιδονόψαρου. Ο Ιάπωνας σεφ Takaaki Otsuka με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ετοιμάζει με τέχνη μικρά, γευστικά κομψοτεχνήματα. Το αγγούρι κόβεται λεπτό σαν γιρλάντα και αγκαλιάζει ηδονικά τον σολομό ταρτάρ με sushi rice (€4), μια μπουκιά-έκρηξη φρεσκάδας και φινετσάτης γεύσης. Μέσα σε μεγάλα, εντυπωσιακά, πλαστικά κύπελλα έρχονται μπουκιές κοτόπουλο με noodles και τραγανά λαχανικά (€7,50) που χορταίνουν άνετα δύο άτομα. Νοστιμιά ξεχείλιζε και το χοιρινό με σος τζίντζερ και ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια και σχινόπρασο (€7,50). Ανάλαφρη και μεταξένια υφή χάριζε το φύλλο ρυζιού που μέσα του τυλίγονται γαρίδα, σολομός, τόνος, λαχανικά με γλυκιά τσίλι σος, το fresh spring roll (€4) δηλαδή που τρώγεται με το χέρι. Η λίστα κρασιών προσφέρει δύο επιλογές σε λευκό κρασί και δύο αφρώδη και σε ποτήρι – φυσικά, υπάρχει σακέ και μπίρα. Ωραία ιδέα για ένα γρήγορο, ελαφρύ και προσιτό lunch ή dinner, για το γραφείο ή το σπίτι.


☛ Yoko, Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 210 3424654

 

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ