Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι)

Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Οι άνθρωποι που αγαπούν το καλό παγωτό έχουν βαλθεί να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας ευφάνταστες, πρωτότυπες και κυρίως απολαυστικές δημιουργίες.
0

To παγωτό ήταν ανέκαθεν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του καλοκαιριού. Τα τελευταία, όμως, χρόνια οι άνθρωποι που αγαπούν το καλό παγωτό έχουν βαλθεί να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας ευφάνταστες, πρωτότυπες και κυρίως απολαυστικές δημιουργίες.

Στα καταστήματα IceRoll μπορείς να φτιάξεις το παγωτό της αρεσκείας σου μέσα από μια σειρά κλασικών και αναπάντεχων γεύσεων όπως τσουρέκι, espresso ή πρωτεΐνη.

Το Chocotopia στην Πανεπιστημίου προσφέρει μια εκδοχή του ice cream roll, κατοχυρώνοντας εμπορικά την ελληνική λέξη «Παγωτορολό». Μπορείς να το συνδυάσεις με είκοσι πέντε από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου.

Και μπορεί, όπως είπαμε, το παγωτό να είναι διαχρονική αξία, αλλά αυτό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, είναι το σορμπέ. Δροσιστικό, ελαφρύ και τονωτικό, έχει ως βάση τους χυμούς ή την πούλπα φρούτων.


Πιθανότατα το μπισκότο είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το παγωτό, επομένως στο Cookieland ήξεραν τι έκαναν όταν δημιουργούσαν ένα café-patisserie με τουλάχιστον 20 γεύσεις παγωτού και φρεσκότατα, λαχταριστά cookies (σ.σ. μπορείτε, επίσης, να συνδυάσετε το παγωτό της επιλογής σας με μια φρεσκοψημένη χειροποίητη βάφλα που ψήνεται στη στιγμή ή μια λαχταριστή σοκολατόπιτα).


Παγωτό με κρέπα σημαίνει ευτυχία. Τα Crepe Diem σε Χαλάνδρι και Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστά για τις τέλειες και λαχταριστές κρέπες τους αλλά και το τέλειο παγωτό μηχανής που μπορείς να δοκιμάσεις σκέτο ή σε συνδυασμό με τις πέντε απίθανες γεύσεις (σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, μπανάνα, Bueno). Extra tip: Η γεύση-έκπληξη που προστίθεται κάθε μήνα.

Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Το Chocotopia στην Πανεπιστημίου προσφέρει μια εκδοχή του ice cream roll, κατοχυρώνοντας εμπορικά την ελληνική λέξη «Παγωτορολό».
Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Στο Cookieland ήξεραν τι έκαναν όταν δημιουργούσαν ένα café-patisserie με τουλάχιστον 20 γεύσεις παγωτού και φρεσκότατα, λαχταριστά cookies


To frozen yogurt και τα αμέτρητα toppings που μπορείς να του βάλεις δεν αποτελεί απλώς μια τάση των τελευταίων ετών αλλά ένα ελαφρύ, φουλ δροσιστικό επιδόρπιο που έχει έρθει για να μείνει.


Και μπορεί, όπως είπαμε, το παγωτό να είναι διαχρονική αξία, αλλά αυτό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, είναι το σορμπέ. Δροσιστικό, ελαφρύ και τονωτικό, έχει ως βάση τους χυμούς ή την πούλπα φρούτων.


Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το semifreddo, ένα είδος παγωτού –για την ακρίβεια είναι κάτι μεταξύ κρέμας και παγωτού– με τελείως διαφορετική υφή που είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν είναι και τόσο φαν του κλασικού παγωτού, αν δηλαδή υπάρχουν τέτοιοι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ