Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι)

Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Οι άνθρωποι που αγαπούν το καλό παγωτό έχουν βαλθεί να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας ευφάνταστες, πρωτότυπες και κυρίως απολαυστικές δημιουργίες.
0

To παγωτό ήταν ανέκαθεν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του καλοκαιριού. Τα τελευταία, όμως, χρόνια οι άνθρωποι που αγαπούν το καλό παγωτό έχουν βαλθεί να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας ευφάνταστες, πρωτότυπες και κυρίως απολαυστικές δημιουργίες.

Στα καταστήματα IceRoll μπορείς να φτιάξεις το παγωτό της αρεσκείας σου μέσα από μια σειρά κλασικών και αναπάντεχων γεύσεων όπως τσουρέκι, espresso ή πρωτεΐνη.

Το Chocotopia στην Πανεπιστημίου προσφέρει μια εκδοχή του ice cream roll, κατοχυρώνοντας εμπορικά την ελληνική λέξη «Παγωτορολό». Μπορείς να το συνδυάσεις με είκοσι πέντε από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου.

Και μπορεί, όπως είπαμε, το παγωτό να είναι διαχρονική αξία, αλλά αυτό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, είναι το σορμπέ. Δροσιστικό, ελαφρύ και τονωτικό, έχει ως βάση τους χυμούς ή την πούλπα φρούτων.


Πιθανότατα το μπισκότο είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το παγωτό, επομένως στο Cookieland ήξεραν τι έκαναν όταν δημιουργούσαν ένα café-patisserie με τουλάχιστον 20 γεύσεις παγωτού και φρεσκότατα, λαχταριστά cookies (σ.σ. μπορείτε, επίσης, να συνδυάσετε το παγωτό της επιλογής σας με μια φρεσκοψημένη χειροποίητη βάφλα που ψήνεται στη στιγμή ή μια λαχταριστή σοκολατόπιτα).


Παγωτό με κρέπα σημαίνει ευτυχία. Τα Crepe Diem σε Χαλάνδρι και Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστά για τις τέλειες και λαχταριστές κρέπες τους αλλά και το τέλειο παγωτό μηχανής που μπορείς να δοκιμάσεις σκέτο ή σε συνδυασμό με τις πέντε απίθανες γεύσεις (σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, μπανάνα, Bueno). Extra tip: Η γεύση-έκπληξη που προστίθεται κάθε μήνα.

Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Το Chocotopia στην Πανεπιστημίου προσφέρει μια εκδοχή του ice cream roll, κατοχυρώνοντας εμπορικά την ελληνική λέξη «Παγωτορολό».
Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Στο Cookieland ήξεραν τι έκαναν όταν δημιουργούσαν ένα café-patisserie με τουλάχιστον 20 γεύσεις παγωτού και φρεσκότατα, λαχταριστά cookies


To frozen yogurt και τα αμέτρητα toppings που μπορείς να του βάλεις δεν αποτελεί απλώς μια τάση των τελευταίων ετών αλλά ένα ελαφρύ, φουλ δροσιστικό επιδόρπιο που έχει έρθει για να μείνει.


Και μπορεί, όπως είπαμε, το παγωτό να είναι διαχρονική αξία, αλλά αυτό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, είναι το σορμπέ. Δροσιστικό, ελαφρύ και τονωτικό, έχει ως βάση τους χυμούς ή την πούλπα φρούτων.


Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το semifreddo, ένα είδος παγωτού –για την ακρίβεια είναι κάτι μεταξύ κρέμας και παγωτού– με τελείως διαφορετική υφή που είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν είναι και τόσο φαν του κλασικού παγωτού, αν δηλαδή υπάρχουν τέτοιοι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ