Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι)

Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Οι άνθρωποι που αγαπούν το καλό παγωτό έχουν βαλθεί να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας ευφάνταστες, πρωτότυπες και κυρίως απολαυστικές δημιουργίες.
0

To παγωτό ήταν ανέκαθεν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του καλοκαιριού. Τα τελευταία, όμως, χρόνια οι άνθρωποι που αγαπούν το καλό παγωτό έχουν βαλθεί να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας ευφάνταστες, πρωτότυπες και κυρίως απολαυστικές δημιουργίες.

Στα καταστήματα IceRoll μπορείς να φτιάξεις το παγωτό της αρεσκείας σου μέσα από μια σειρά κλασικών και αναπάντεχων γεύσεων όπως τσουρέκι, espresso ή πρωτεΐνη.

Το Chocotopia στην Πανεπιστημίου προσφέρει μια εκδοχή του ice cream roll, κατοχυρώνοντας εμπορικά την ελληνική λέξη «Παγωτορολό». Μπορείς να το συνδυάσεις με είκοσι πέντε από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου.

Και μπορεί, όπως είπαμε, το παγωτό να είναι διαχρονική αξία, αλλά αυτό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, είναι το σορμπέ. Δροσιστικό, ελαφρύ και τονωτικό, έχει ως βάση τους χυμούς ή την πούλπα φρούτων.


Πιθανότατα το μπισκότο είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το παγωτό, επομένως στο Cookieland ήξεραν τι έκαναν όταν δημιουργούσαν ένα café-patisserie με τουλάχιστον 20 γεύσεις παγωτού και φρεσκότατα, λαχταριστά cookies (σ.σ. μπορείτε, επίσης, να συνδυάσετε το παγωτό της επιλογής σας με μια φρεσκοψημένη χειροποίητη βάφλα που ψήνεται στη στιγμή ή μια λαχταριστή σοκολατόπιτα).


Παγωτό με κρέπα σημαίνει ευτυχία. Τα Crepe Diem σε Χαλάνδρι και Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστά για τις τέλειες και λαχταριστές κρέπες τους αλλά και το τέλειο παγωτό μηχανής που μπορείς να δοκιμάσεις σκέτο ή σε συνδυασμό με τις πέντε απίθανες γεύσεις (σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, μπανάνα, Bueno). Extra tip: Η γεύση-έκπληξη που προστίθεται κάθε μήνα.

Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Το Chocotopia στην Πανεπιστημίου προσφέρει μια εκδοχή του ice cream roll, κατοχυρώνοντας εμπορικά την ελληνική λέξη «Παγωτορολό».
Ξεχωριστές δημιουργίες με βάση το παγωτό (ή και όχι) Facebook Twitter
Στο Cookieland ήξεραν τι έκαναν όταν δημιουργούσαν ένα café-patisserie με τουλάχιστον 20 γεύσεις παγωτού και φρεσκότατα, λαχταριστά cookies


To frozen yogurt και τα αμέτρητα toppings που μπορείς να του βάλεις δεν αποτελεί απλώς μια τάση των τελευταίων ετών αλλά ένα ελαφρύ, φουλ δροσιστικό επιδόρπιο που έχει έρθει για να μείνει.


Και μπορεί, όπως είπαμε, το παγωτό να είναι διαχρονική αξία, αλλά αυτό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, είναι το σορμπέ. Δροσιστικό, ελαφρύ και τονωτικό, έχει ως βάση τους χυμούς ή την πούλπα φρούτων.


Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το semifreddo, ένα είδος παγωτού –για την ακρίβεια είναι κάτι μεταξύ κρέμας και παγωτού– με τελείως διαφορετική υφή που είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν είναι και τόσο φαν του κλασικού παγωτού, αν δηλαδή υπάρχουν τέτοιοι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ