We’ll have what the celebrities are having

Facebook Twitter
0

O Ray Gelato

Ίσως θα θυμόσαστε τον περσινό σάλο –τρόπος του λέγειν- όταν η Gwyneth Paltrow έβγαλε βιβλίο μαγειρικής με τίτλο “My father’s daughter”. Για λευκές καλοζωισμένες αμερικανίδες που πιστεύουν ότι με το να σταματήσουν να παίρνουν ιδιωτικά αεροπλάνα βοηθούν τον πλανήτη, είναι αρκετά καλό. Απόσπασμα από τη σελίδα 174: «Στον κήπο μας έχουμε έναν ξυλόφουρνο για να ψήνουμε πίτσες. Πρόκειται για πολυτέλεια, το ξέρω, αλλά είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που έχω κάνει.» Εμείς ακόμα προσπαθούμε να αποκτήσουμε κήπο.

Μολαταύτα, υπάρχουν και πιο αναπάντεχα παραδείγματα. Θυμόσαστε τον Coolio; Αν όχι, να σας βοηθήσω:

«Ο γκουρμέ του γκέτο».

Πωλ Νιούμαν


Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν και συνταγές διάσημων φίλων, όπως της Μέλανι Γκρίφιθ, η οποία μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή ενός γλυκού.

Η Σέριλ Κρόου πήρε τη σοφή απόφαση να συνεργαστεί με έναν, πως το λένε, σεφ.

Η Αλίσια Σίλβερστοουν μας δείχνει πως μπορούμε να χάσουμε κιλά, σώζοντας ταυτόχρονα και τον πλανήτη.

Και τώρα, η συνδυαστική περίπτωση:

Τι γίνεται αν κάποιος είναι ΚΑΙ μουσικός ΚΑΙ σεφ; Υπάρχει και αυτή η περίπτωση, κι αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, μπορείτε να το κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο:

Ο Ray Gelato είναι ερμηνευτής ρετρό swing, γνωστός και με το όνομα «νονός του Swing». Αυτό το σαββατοκύριακο θα εμφανιστεί στο Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Αυτό που είναι όμως πραγματικά πρωτότυπο, είναι ότι ο ίδιος είναι και σεφ, με αρκετά βιβλία μαγειρικής στο ενεργητικό του. Αν θέλετε να δοκιμάσετε και αυτές του τις ικανότητες, μπορείτε να το κάνετε στο Gazarte αυτή την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου. Το μενού είναι ως εξής:

Gazarte Menu by Ray Gelato

(Τιμή/Άτομo 16 ευρώ)

Πρώτο Πιάτο

Ψητή Μελιτζάνα με ταχίνι

Σαλάτα

Μεσογειακή Σαλάτα

Κυρίως Πιάτο

Σπαγγέτι Vongole

Eπιδόρπιο

Μηλόπιτα

Digestif

Grappa


Ώρα έναρξης: 17.30

Tηλέφωνα Κρατήσεων: 210 3460347

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ