Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Φωτ.: Verani
0

Άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο κέντρο της Κορίνθου, σε ένα πανέμορφο σπίτι που ανακαινίστηκε. Το δημιούργημα της άξιας και με προϋπηρεσία σε αθηναϊκά εστιατόρια Πένυς Τόγια είναι ένας από τους νοστιμότερους λόγους για να κάνεις μια στάση στην Κόρινθο αλλά και μια πολύτιμη γαστρονομική προσθήκη για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Όσο είναι ακόμα καλός ο καιρός, η αυλή είναι ιδανική για γεύμα ή δείπνο, ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι φτιαγμένοι με cozy διάθεση για τους πιο κρύους μήνες. Όσο τους διασχίζαμε, σκεφτόμασταν πως τον χειμώνα τα γεύματα στο Verani θα είναι αξιομνημόνευτα και ζεστά, όπως πρέπει να είναι.

Στο Verani θα σε υποδεχτεί η ίδια η Πένυ με χαμόγελο και καλή διάθεση και θα απαντήσει σε όποια απορία έχεις για το μενού. Το μεσημέρι που βρεθήκαμε στην όμορφη αυλή της μας βοήθησε να διαλέξουμε ακριβώς αυτά που έπρεπε. Μαζί με την Πένυ, ο σεφ Παναγιώτης Ποντικάκης, τα παιδιά της κουζίνας και του service δουλεύουν ακούραστα για να περάσεις όμορφα και να απολαύσεις το φαγητό του σεφ.

Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη.

Τι φαγητό σερβίρει; Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη. Ξεκινήσαμε με κρητικό ντάκο με ωραία γευστικά ντοματίνια, ξινομυζήθρα Κρήτης και παξιμάδια χαρουπιού και ζητήσαμε για τη μέση τρία ακόμα πιάτα που αγαπήσαμε αμέσως, τυροκροκέτες γεμιστές με γραβιέρα Κρήτης και καπνιστό τυρί Βερμίου, που σερβιρίστηκαν με μια άψογη γλυκιά σάλτσα ντομάτας, κεφτεδάκια αφράτα, όπως πρέπει, και μια πολύ νόστιμη και πολυεπίπεδη τηγανιά με απάκι, μανιτάρια ντοματίνια και ξύγαλο, αρωματισμένη όμορφα με θυμάρι, ένας καταπληκτικός μεζές.

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani

Συνεχίσαμε το μοτίβο «πιάτα στη μέση για όλους» και για τα κυρίως και παραγγείλαμε εξαιρετικό, μαλακό κοντοσούβλι, σκιουφιχτά με κοτόπουλο, εξαιρετικό, υποδειγματικά φτιαγμένο γαμοπίλαφο και πατάτες τηγανητές με στάκα και αυγό, ένα πιάτο που από μόνο του φτάνει για να σε φέρει στο Verani!

Η λίστα με τα κρασιά εδώ είναι καλά φτιαγμένη και αρκετά οικονομική για να απολαύσεις τα ωραία κρέατα και τους νόστιμους μεζέδες του. Δίπλα στα κρασιά είναι και η λίστα με τα τσίπουρα, για όσους τα προτιμούν. Και η αλήθεια είναι ότι πολλά πιάτα του μενού ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο. Κρατήστε χώρο για το θεϊκό cheesecake με σοκολάτα, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα.

Φεύγοντας, σκεφτήκαμε όλοι το ίδιο: πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Μπράβο, Verani!

Αποστόλου Παύλου 54, Κόρινθος, 2741020454
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ