Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Φωτ.: Verani
0

Άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο κέντρο της Κορίνθου, σε ένα πανέμορφο σπίτι που ανακαινίστηκε. Το δημιούργημα της άξιας και με προϋπηρεσία σε αθηναϊκά εστιατόρια Πένυς Τόγια είναι ένας από τους νοστιμότερους λόγους για να κάνεις μια στάση στην Κόρινθο αλλά και μια πολύτιμη γαστρονομική προσθήκη για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Όσο είναι ακόμα καλός ο καιρός, η αυλή είναι ιδανική για γεύμα ή δείπνο, ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι φτιαγμένοι με cozy διάθεση για τους πιο κρύους μήνες. Όσο τους διασχίζαμε, σκεφτόμασταν πως τον χειμώνα τα γεύματα στο Verani θα είναι αξιομνημόνευτα και ζεστά, όπως πρέπει να είναι.

Στο Verani θα σε υποδεχτεί η ίδια η Πένυ με χαμόγελο και καλή διάθεση και θα απαντήσει σε όποια απορία έχεις για το μενού. Το μεσημέρι που βρεθήκαμε στην όμορφη αυλή της μας βοήθησε να διαλέξουμε ακριβώς αυτά που έπρεπε. Μαζί με την Πένυ, ο σεφ Παναγιώτης Ποντικάκης, τα παιδιά της κουζίνας και του service δουλεύουν ακούραστα για να περάσεις όμορφα και να απολαύσεις το φαγητό του σεφ.

Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη.

Τι φαγητό σερβίρει; Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη. Ξεκινήσαμε με κρητικό ντάκο με ωραία γευστικά ντοματίνια, ξινομυζήθρα Κρήτης και παξιμάδια χαρουπιού και ζητήσαμε για τη μέση τρία ακόμα πιάτα που αγαπήσαμε αμέσως, τυροκροκέτες γεμιστές με γραβιέρα Κρήτης και καπνιστό τυρί Βερμίου, που σερβιρίστηκαν με μια άψογη γλυκιά σάλτσα ντομάτας, κεφτεδάκια αφράτα, όπως πρέπει, και μια πολύ νόστιμη και πολυεπίπεδη τηγανιά με απάκι, μανιτάρια ντοματίνια και ξύγαλο, αρωματισμένη όμορφα με θυμάρι, ένας καταπληκτικός μεζές.

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani

Συνεχίσαμε το μοτίβο «πιάτα στη μέση για όλους» και για τα κυρίως και παραγγείλαμε εξαιρετικό, μαλακό κοντοσούβλι, σκιουφιχτά με κοτόπουλο, εξαιρετικό, υποδειγματικά φτιαγμένο γαμοπίλαφο και πατάτες τηγανητές με στάκα και αυγό, ένα πιάτο που από μόνο του φτάνει για να σε φέρει στο Verani!

Η λίστα με τα κρασιά εδώ είναι καλά φτιαγμένη και αρκετά οικονομική για να απολαύσεις τα ωραία κρέατα και τους νόστιμους μεζέδες του. Δίπλα στα κρασιά είναι και η λίστα με τα τσίπουρα, για όσους τα προτιμούν. Και η αλήθεια είναι ότι πολλά πιάτα του μενού ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο. Κρατήστε χώρο για το θεϊκό cheesecake με σοκολάτα, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα.

Φεύγοντας, σκεφτήκαμε όλοι το ίδιο: πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Μπράβο, Verani!

Αποστόλου Παύλου 54, Κόρινθος, 2741020454
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ