Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Φωτ.: Verani
0

Άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο κέντρο της Κορίνθου, σε ένα πανέμορφο σπίτι που ανακαινίστηκε. Το δημιούργημα της άξιας και με προϋπηρεσία σε αθηναϊκά εστιατόρια Πένυς Τόγια είναι ένας από τους νοστιμότερους λόγους για να κάνεις μια στάση στην Κόρινθο αλλά και μια πολύτιμη γαστρονομική προσθήκη για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Όσο είναι ακόμα καλός ο καιρός, η αυλή είναι ιδανική για γεύμα ή δείπνο, ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι φτιαγμένοι με cozy διάθεση για τους πιο κρύους μήνες. Όσο τους διασχίζαμε, σκεφτόμασταν πως τον χειμώνα τα γεύματα στο Verani θα είναι αξιομνημόνευτα και ζεστά, όπως πρέπει να είναι.

Στο Verani θα σε υποδεχτεί η ίδια η Πένυ με χαμόγελο και καλή διάθεση και θα απαντήσει σε όποια απορία έχεις για το μενού. Το μεσημέρι που βρεθήκαμε στην όμορφη αυλή της μας βοήθησε να διαλέξουμε ακριβώς αυτά που έπρεπε. Μαζί με την Πένυ, ο σεφ Παναγιώτης Ποντικάκης, τα παιδιά της κουζίνας και του service δουλεύουν ακούραστα για να περάσεις όμορφα και να απολαύσεις το φαγητό του σεφ.

Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη.

Τι φαγητό σερβίρει; Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη. Ξεκινήσαμε με κρητικό ντάκο με ωραία γευστικά ντοματίνια, ξινομυζήθρα Κρήτης και παξιμάδια χαρουπιού και ζητήσαμε για τη μέση τρία ακόμα πιάτα που αγαπήσαμε αμέσως, τυροκροκέτες γεμιστές με γραβιέρα Κρήτης και καπνιστό τυρί Βερμίου, που σερβιρίστηκαν με μια άψογη γλυκιά σάλτσα ντομάτας, κεφτεδάκια αφράτα, όπως πρέπει, και μια πολύ νόστιμη και πολυεπίπεδη τηγανιά με απάκι, μανιτάρια ντοματίνια και ξύγαλο, αρωματισμένη όμορφα με θυμάρι, ένας καταπληκτικός μεζές.

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani

Συνεχίσαμε το μοτίβο «πιάτα στη μέση για όλους» και για τα κυρίως και παραγγείλαμε εξαιρετικό, μαλακό κοντοσούβλι, σκιουφιχτά με κοτόπουλο, εξαιρετικό, υποδειγματικά φτιαγμένο γαμοπίλαφο και πατάτες τηγανητές με στάκα και αυγό, ένα πιάτο που από μόνο του φτάνει για να σε φέρει στο Verani!

Η λίστα με τα κρασιά εδώ είναι καλά φτιαγμένη και αρκετά οικονομική για να απολαύσεις τα ωραία κρέατα και τους νόστιμους μεζέδες του. Δίπλα στα κρασιά είναι και η λίστα με τα τσίπουρα, για όσους τα προτιμούν. Και η αλήθεια είναι ότι πολλά πιάτα του μενού ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο. Κρατήστε χώρο για το θεϊκό cheesecake με σοκολάτα, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα.

Φεύγοντας, σκεφτήκαμε όλοι το ίδιο: πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Μπράβο, Verani!

Αποστόλου Παύλου 54, Κόρινθος, 2741020454
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ