Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Φωτ.: Verani
0

Άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο κέντρο της Κορίνθου, σε ένα πανέμορφο σπίτι που ανακαινίστηκε. Το δημιούργημα της άξιας και με προϋπηρεσία σε αθηναϊκά εστιατόρια Πένυς Τόγια είναι ένας από τους νοστιμότερους λόγους για να κάνεις μια στάση στην Κόρινθο αλλά και μια πολύτιμη γαστρονομική προσθήκη για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Όσο είναι ακόμα καλός ο καιρός, η αυλή είναι ιδανική για γεύμα ή δείπνο, ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι φτιαγμένοι με cozy διάθεση για τους πιο κρύους μήνες. Όσο τους διασχίζαμε, σκεφτόμασταν πως τον χειμώνα τα γεύματα στο Verani θα είναι αξιομνημόνευτα και ζεστά, όπως πρέπει να είναι.

Στο Verani θα σε υποδεχτεί η ίδια η Πένυ με χαμόγελο και καλή διάθεση και θα απαντήσει σε όποια απορία έχεις για το μενού. Το μεσημέρι που βρεθήκαμε στην όμορφη αυλή της μας βοήθησε να διαλέξουμε ακριβώς αυτά που έπρεπε. Μαζί με την Πένυ, ο σεφ Παναγιώτης Ποντικάκης, τα παιδιά της κουζίνας και του service δουλεύουν ακούραστα για να περάσεις όμορφα και να απολαύσεις το φαγητό του σεφ.

Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη.

Τι φαγητό σερβίρει; Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη. Ξεκινήσαμε με κρητικό ντάκο με ωραία γευστικά ντοματίνια, ξινομυζήθρα Κρήτης και παξιμάδια χαρουπιού και ζητήσαμε για τη μέση τρία ακόμα πιάτα που αγαπήσαμε αμέσως, τυροκροκέτες γεμιστές με γραβιέρα Κρήτης και καπνιστό τυρί Βερμίου, που σερβιρίστηκαν με μια άψογη γλυκιά σάλτσα ντομάτας, κεφτεδάκια αφράτα, όπως πρέπει, και μια πολύ νόστιμη και πολυεπίπεδη τηγανιά με απάκι, μανιτάρια ντοματίνια και ξύγαλο, αρωματισμένη όμορφα με θυμάρι, ένας καταπληκτικός μεζές.

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani

Συνεχίσαμε το μοτίβο «πιάτα στη μέση για όλους» και για τα κυρίως και παραγγείλαμε εξαιρετικό, μαλακό κοντοσούβλι, σκιουφιχτά με κοτόπουλο, εξαιρετικό, υποδειγματικά φτιαγμένο γαμοπίλαφο και πατάτες τηγανητές με στάκα και αυγό, ένα πιάτο που από μόνο του φτάνει για να σε φέρει στο Verani!

Η λίστα με τα κρασιά εδώ είναι καλά φτιαγμένη και αρκετά οικονομική για να απολαύσεις τα ωραία κρέατα και τους νόστιμους μεζέδες του. Δίπλα στα κρασιά είναι και η λίστα με τα τσίπουρα, για όσους τα προτιμούν. Και η αλήθεια είναι ότι πολλά πιάτα του μενού ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο. Κρατήστε χώρο για το θεϊκό cheesecake με σοκολάτα, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα.

Φεύγοντας, σκεφτήκαμε όλοι το ίδιο: πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Μπράβο, Verani!

Αποστόλου Παύλου 54, Κόρινθος, 2741020454
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ