Τραγανά, αλμυρά και γλυκά!

Τραγανά, αλμυρά και γλυκά! Facebook Twitter
4
Τραγανά, αλμυρά και γλυκά! Facebook Twitter

Χωράνε στο συρτάρι του γραφείου σου , στο σακίδιο και δίπλα στο p.c. , αντικαθιστούν τη φρυγανιά , συνοδεύουν το καφέ, προσωρινώς διασκεδάζουν τη πείνα και με λίγο τυρί ή ένα ντιπ συνοδεύουν ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα. Είναι ελληνικά , νόστιμα , ελαφρά και αγαπημένα. 

 

Τραγανά, αλμυρά και γλυκά! Facebook Twitter

1. Χειροποίητα κριτσίνια ολικής άλεσης με κρασί (5 ευρώ) και σουσαμένια (4.50 ευρώ) από τον Ζ.Κακλαμάνη στο χαριτωμένο σχήμα φιογκάκι.

2. Κριτσινάκι ολικής άλεσης με ελιά καλαμών (250 γραμ., 5.50 ευρώ) ή με δυόσμο και άνιθο (250 γραμ., 4.90 ευρώ) της Πυλιακής Γής (www.piliakigi.gr). Μικρό και χαριτωμένο, τέλειο για να συνοδεύσει μπύρα , ούζο, τσικουδιά και κρασί.

3. Παξιμαδάκι νησιώτικο με γλυκάνισο από το Ηράκλειο Κρήτης (400 γραμ., 4.70 ευρώ). Δαμιανάκης. Απλά πράγματα με το γλυκάνισο να θυμίζει φούρνο στο νησί.

4. Κρίθινες μπουκιές με προζύμι (400 γραμ., 3 ευρώ) και μπισκότα Καλορίζικα αμυγδάλου (400 γραμ. , 4 ευρώ). Νύκταρης. Οι μπουκιές μπαίνουν ολόκληρες στη χωριάτικη σαλάτα και στις σούπες αντί για κρουτόν και τα μπισκοτάκια αμυγδάλου μπλούμ στο καφέ. 

5. Καβρουμαδάκια με γραβιέρα Κρήτης και άλλες γεύσεις, (250 γραμ., 4.40 ευρώ). Τα Σφακιά. Αδύνατον να σταματήσεις άμα αρχίσεις. Ταιριάζει με ούζο και τσίπουρο.

6. Κριτσινάκι οκτάσπορο (300 γραμ. ,3.65 ευρώ). Μανούσος. Τρώγεται μόνο του ή με μιά πικάντικη γραβιέρα.  

7. Μπισκότα πορτοκαλιού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (300 γραμ. , 3.90 ευρώ). Οίκος Αδαμαντίνα. Βραβευμένο μαλακό μπισκότο με αγνά υλικά.

Ευχαριστούμε το κατάστημα ΚΑΝΕΛΑ-ΒΑΝΙΛΙΑ (Λουίζης Ριανκούρ 73, Πανόρμου, www.vaniliakanela.com) για τη φιλοξενία της φωτογράφισης. 

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
απλως τα χρηματα που ξοδευεις πηγαίνουν για να στηριξουν ελληνικες επιχειρήσεις. Σε τελικη ειναι λογικο να εισαγουμε προιοντα που δεν παράγουμε αλλα και ειδη διατροφης που παραγουμε και μαλιστα υψηλης ποιότητας ειναι κοροϊδία
Ενώ αποτελούν μια καλή διατροφική επιλογή είναι δυστυχώς από τα πιο ακριβά είδη που μπορείς να βρεις. Μαράζι. Δειτε πόσο πάει το κιλό: πχ. το κριτσινάκι ολικής με ελιές καλαμών κοστίζει 22 ευρώ το κιλό! Υπολογίστε ότι το καλύτερο βιολογικο αλεύρι ολικής κοστίζει (το κιλό) λιγότερο από 2,5 ευρώ. Πόσο να κάνει πια η ελιά και μια κουταλιά λάδι; Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα (εκτός από τα ακριβά αλκοολούχα ποτά) που να έχουν τέτοιες τιμές. Το χαβιάρι και ο σολωμός ίσως ή - δε ξέρω, μπορεί να είμαι κι εγώ τσίπης και να μου φαίνονται όλα ακριβά.