Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Είναι σίγουρο πως σε αυτή τη ζωή σου έχει τύχει τουλάχιστον μια φορά να προσπαθείς να σκεφτείς μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα ενώ παραγγέλνεις την τρίτη (μπορεί και παραπάνω) γύρα ποτά.

Από εκεί, όμως, μέχρι την υλοποίηση της ιδέας μεσολαβεί μια σειρά από συγκυρίες που πρέπει να είναι τόσο ευνοϊκές ώστε ο όρος right timing να αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση. Στην περίπτωση του Keenkies η ιδέα προέκυψε σαν εκείνο τον φωτεινό γλόμπο που βλέπαμε στα κλασικά εικονογραφημένα και πραγματοποιήθηκε με έναν τρόπο που θυμίζει ιστορίες παιδικής φαντασίας -ξέρεις, από αυτές όπου οι ήρωες συνεργάζονται σωστά και τελικά τα καταφέρνουν.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ο Γιάννης Χρονόπουλος, που μετρά χρόνια στον χώρο της εστίασης, έψαχνε με τη γυναίκα του Μαρίνα - επίσης χρόνια στην εστίαση - χώρο για μεζεδοπωλείο όταν ξαφνικά τον «χτύπησε»η έμπνευση των λουκουμάδων μπροστά από το ιδανικό σημείο που έτυχε να ενοικιάζεται. Τα υπόλοιπα είναι πραγματικά ιστορία. Μία ιστορία όπου οι κατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή - Κάρολος Ευσταθίου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, Σόφια Μπαράκου στο graphic design και Κατερίνα Χαραλαμπίδου στα γραφιστικά και το στήσιμο καταλόγου – για να δημιουργηθεί ένα must spot που ορίζει τις γεύσεις αλλιώς.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Στην αρχική ιδέα των λουκουμάδων, αλμυρών και γλυκών ήρθε να προστεθεί το πεϊνιρλί - ως εναλλακτική ψητή βάση - και δίπλα στον έτσι κι αλλιώς εμπνευσμένο κατάλογο, στήθηκε ένα vegan μενού που κολάζει ακόμα και τον πιο πορωμένο κρεατοφάγο. Με βασική αρχή την ποιότητα των πρώτων υλών, που επιλέγονται προσεκτικά, οι προτάσεις του Keenkies έχουν να σου προσφέρουν κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει και μάλιστα σε με μια φιλοσοφία απολύτως environmental friendly (όλες οι συσκευασίες ανακυκλώνονται).

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Για να πάρεις μια πρώτη γεύση θα πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς - άλλωστε αυτό είναι που ορίζει έναν πραγματικό Keenkie - και να τολμήσεις να δοκιμάσεις αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί. Στα must try είναι το Pastitsio με μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ μοσχοκάρυδο ή πλευρώτους και μπεσαμέλ βρώμης στη vegan εκδοχή του, αλλά και Carbonara #Not με καπνιστό μπέικον και αρωματισμένη κρέμα γάλακτος ή τοφού και φυτική κρέμα σε μια εξαιρετική vegan συνταγή.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Στις γλυκές επιλογές θα βρεις την Keenkies με πραλίνα, φυστικοβούτυρο, Bueno, Kit Kat, Lila Pause, Smarties και Maltesers, αλλά και τη Foudoukara με φυτική πραλίνα φουντουκιού, πουράκια, βάφλα φουντουκιού και πιπέρι που τυχαίνει να είναι vegan αλλά τιμάται δεόντως απ' όλους. Εξάλλου, εδώ δεν υπάρχουν ταμπέλες αφού οι συνταγές απευθύνονται σε όσους απλώς αναζητούν μια άλλη διάσταση στο street food – και η ομάδα του Keenkies την προσφέρει απλόχερα.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να το απολαύσεις σε λουκουμάδες που τηγανίζονται την ώρα της παραγγελίας ή πεϊνιρλί που ψήνεται επί τόπου, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου συνταγή επιλέγοντας ανάμεσα σε μια σειρά από toppings, fillings ή λοιπά τζιτζιμπλίκια (όπως λέει το μενού). Ανάμεσα στις ξεχωριστές γεύσεις θα βρεις το Pitsini με καπνιστό cheddar και τραγανό μπέικον που θα σου θυμίσει κάτι από 90's όπως άλλωστε και όλη η ατμόσφαιρα του Keenkies με μουσικές old school και hip hop. Και μια συμβουλή: άσχετα με τη φιλοσοφία γεύσης που ακολουθείς, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις vegan προτάσεις, γιατί πολύ πιθανόν να γίνεις φανατικός τους.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ένας χώρος minimal που σου προκαλεί ένα αυθόρμητο χαμόγελο από την πρώτη στιγμή, το Keenkies ήρθε στα Εξάρχεια για να αφηγηθεί την ιστορία μιας έξυπνης ιδέας που άλλαξε τη γεύση του street food αντιστρέφοντας τα δεδομένα.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Info:

Θεμιστοκλέους 56, Fb: Keenkies, Instagram: @keenkies
Tηλ. take away: 210 381 5278 και delivery μέσα από το Wolt και το e-food

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ