St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη

St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη Facebook Twitter
0

St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη Facebook Twitter

 

To εστιατόριο «St’ astra» στην κορυφή του ξενοδοχείου Radisson Blu Park, στο Πεδίον του Άρεως, έχει καταφέρει να αφήσει έντονο αποτύπωμα στον εστιατορικό χάρτη της Αθήνας, με ικανούς σεφ στην κουζίνα του, οι οποίοι διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και το «οδήγησαν» με αξιώσεις. Βεβαίως, όποιος έχει επισκεφτεί έστω και μια φορά το «St’ astra», γνωρίζει πολύ καλά πως η κουζίνα του δεν είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα. Η προνομιακή του θέση σού αποκαλύπτει με την πρώτη ματιά μια μοναδική πανοραμική θέα προς τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, που είναι ικανή από μόνη της να σε προκαλέσει. Όμως, το γεγονός ότι το φαγητό στην κορυφή του Park Hotel είναι πάντα προσεγμένο αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συνδυάσει τη νοστιμιά με το αθηναϊκό απέραντο. Τα τελευταία χρόνια το «St’ astra» έδειξε τη σαφή του προτίμηση προς την ασιατική κουζίνα, εξού και το «East» που προστέθηκε στο όνομά του.

 

 

Φέτος, ωστόσο, με νέο επικεφαλής στην κουζίνα του, δείχνει την πρόθεση –χωρίς να εγκαταλείπει απολύτως την ασιατική του διάθεση– να στραφεί στη διεθνή κουζίνα, χάρη στο «χέρι» του νέου executive chef Γιάννη Λιόκα, που, έχοντας θητεύσει σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπλέκει δημιουργικά γεύσεις από διάφορες εθνικές κουζίνες. Αυτό το διαπιστώνεις εύκολα στα πιάτα του. Σερβίρει το ταρτάρ σολομού με κρέμα γιαουρτιού στην οποία έχει προσθέσει γουασάμπι και τα συνοδεύει με μους αβοκάντο και ζελέ σόγιας (€13). Πουδράρει τα χτένια με Νori και τα παρουσιάζει με πουρέ από κολοκύθι, αρωματισμένο με κάρι και συνοδευμένο με ταρτάρ κουνουπίδι και αχινό (€18). Ο τόνος έρχεται με dressing από σόγια, μουστάρδα Sichuan και αρωματική σαλάτα (€16). Ίσως το πλέον αυτούσιο ασιατικό πιάτο είναι η ταϊλανδέζικη σαλάτα με γαρίδες, λάχανο, καρότο, κολοκύθι, και σησαμέλαιο yuzu dressing. Η εκδοχή του σεφ για την καρμπονάρα σερβίρεται ως σπαγγέτι chitarra με αυγό ποσέ, καπνιστή πανσέτα και κρέμα παρμεζάνας (€12). Στα κυρίως του μενού φιγουράρει ο απαραίτητος πλέον μαριναρισμένος με miso Βlack Cod, συνοδευόμενος με μους και σαλάτα από ρεβίθια, και dressing yuzu και τρούφας (€29), ένα πιάτο απολύτως ενδεικτικό της fusion κουζίνας που υπηρετεί ο σεφ. Το ίδιο διαπιστώνεις και στην πανσέτα που σιγομαγειρεύεται με σόγια-τζίντζερ και συνοδεύεται από πουρέ και τσιπς λευκών καρότων καθώς και από πίκλες (€18). Εκτός από το διεθνές μενού, το «St’ astra» διαθέτει και sushi bar, στο οποίο μπορείς να βρεις όλη εκείνη τη σειρά από hosso maki, urumaki, sashimi και nigiri που περιμένεις από ένα ποιοτικό ασιατικό εστιατόριο.

St’ Astra East (ξενοδοχείο Park Hotel), λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Άρεως, 210 8894500

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ