St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη

St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη Facebook Twitter
0

St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη Facebook Twitter

 

To εστιατόριο «St’ astra» στην κορυφή του ξενοδοχείου Radisson Blu Park, στο Πεδίον του Άρεως, έχει καταφέρει να αφήσει έντονο αποτύπωμα στον εστιατορικό χάρτη της Αθήνας, με ικανούς σεφ στην κουζίνα του, οι οποίοι διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και το «οδήγησαν» με αξιώσεις. Βεβαίως, όποιος έχει επισκεφτεί έστω και μια φορά το «St’ astra», γνωρίζει πολύ καλά πως η κουζίνα του δεν είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα. Η προνομιακή του θέση σού αποκαλύπτει με την πρώτη ματιά μια μοναδική πανοραμική θέα προς τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, που είναι ικανή από μόνη της να σε προκαλέσει. Όμως, το γεγονός ότι το φαγητό στην κορυφή του Park Hotel είναι πάντα προσεγμένο αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συνδυάσει τη νοστιμιά με το αθηναϊκό απέραντο. Τα τελευταία χρόνια το «St’ astra» έδειξε τη σαφή του προτίμηση προς την ασιατική κουζίνα, εξού και το «East» που προστέθηκε στο όνομά του.

 

 

Φέτος, ωστόσο, με νέο επικεφαλής στην κουζίνα του, δείχνει την πρόθεση –χωρίς να εγκαταλείπει απολύτως την ασιατική του διάθεση– να στραφεί στη διεθνή κουζίνα, χάρη στο «χέρι» του νέου executive chef Γιάννη Λιόκα, που, έχοντας θητεύσει σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπλέκει δημιουργικά γεύσεις από διάφορες εθνικές κουζίνες. Αυτό το διαπιστώνεις εύκολα στα πιάτα του. Σερβίρει το ταρτάρ σολομού με κρέμα γιαουρτιού στην οποία έχει προσθέσει γουασάμπι και τα συνοδεύει με μους αβοκάντο και ζελέ σόγιας (€13). Πουδράρει τα χτένια με Νori και τα παρουσιάζει με πουρέ από κολοκύθι, αρωματισμένο με κάρι και συνοδευμένο με ταρτάρ κουνουπίδι και αχινό (€18). Ο τόνος έρχεται με dressing από σόγια, μουστάρδα Sichuan και αρωματική σαλάτα (€16). Ίσως το πλέον αυτούσιο ασιατικό πιάτο είναι η ταϊλανδέζικη σαλάτα με γαρίδες, λάχανο, καρότο, κολοκύθι, και σησαμέλαιο yuzu dressing. Η εκδοχή του σεφ για την καρμπονάρα σερβίρεται ως σπαγγέτι chitarra με αυγό ποσέ, καπνιστή πανσέτα και κρέμα παρμεζάνας (€12). Στα κυρίως του μενού φιγουράρει ο απαραίτητος πλέον μαριναρισμένος με miso Βlack Cod, συνοδευόμενος με μους και σαλάτα από ρεβίθια, και dressing yuzu και τρούφας (€29), ένα πιάτο απολύτως ενδεικτικό της fusion κουζίνας που υπηρετεί ο σεφ. Το ίδιο διαπιστώνεις και στην πανσέτα που σιγομαγειρεύεται με σόγια-τζίντζερ και συνοδεύεται από πουρέ και τσιπς λευκών καρότων καθώς και από πίκλες (€18). Εκτός από το διεθνές μενού, το «St’ astra» διαθέτει και sushi bar, στο οποίο μπορείς να βρεις όλη εκείνη τη σειρά από hosso maki, urumaki, sashimi και nigiri που περιμένεις από ένα ποιοτικό ασιατικό εστιατόριο.

St’ Astra East (ξενοδοχείο Park Hotel), λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Άρεως, 210 8894500

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ